SiolNET. Digisvet Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Predsednik Googla ni navdušen nad iPhonom 6

3

termometer

 | Foto:
"Vse, kar imata iPhone 6 in iPhone 6 Plus, je Samsung uporabnikom ponudil že lani," je ob Applovi novi generaciji pametnih telefonov ravnodušen Eric Schmidt, predsednik internetnega velikana Google.

Schmidt se je v nedavnem intervjuju za Bloomberg TV obregnil predvsem ob največji jabolčni telefon do zdaj, iPhone 6 Plus, ki po njegovem mnenju ne predstavlja velike pridobitve za trg mobilnih naprav. "Samsung je podobno zmogljiv phablet (križanca med telefonom in tablico, kar iPhone 6 Plus nedvomno je) lansiral že pred enim letom," je Googlov predsednik med vrsticami omenil Galaxy Note 3. Kljub temu meni, da je bitka med Applom in Googlom ostra kot še nikoli. Kalifornijska giganta IT industrije sta velika tekmeca tako na področju mobilnih kot računalniških tehnologij, njune rešitve uporabljajo milijarde ljudi. Schmidt konkurenco iz Cupertina (kjer ima Apple sedež) jemlje zelo resno: "Apple je v prvih treh dneh prodal več kot 10 milijonov iPhonov 6. Zdaj je čas, da potezo napravi Google."

Druga plat medalje Na Schmidtovo mnenje o manku inovativnosti pri novi generaciji Applovih telefonov so se precej burno odzvali mnogi privrženci jabolka, pa tudi nekateri strokovnjaki za trženje na področju mobilnih naprav.

"Nihče ne stoji v vrsti, da bi kupil nov Samsung Galaxy Note. Lahko pri Googlu, ki zastopa Android, pojasnijo to? Zakaj lahko vsi, ki želijo imeti nov Samsungov telefon, tega dobijo, kadar hočejo?" je njihove pripombe povzel Business Insider.

Na vprašanje, če je iPhone 6 Plus odgovor na Galaxy Note, je za Business Insider pred kratkim odgovoril tudi Applov šef Tim Cook: "Večji iPhone bi lahko naredili že pred leti, a tega preprosto nismo želeli. Naš cilj je bilo le izboljševanje uporabniške izkušnje iz leta v leto in mislim, da nam je to tudi uspelo. Za iPhone 6 Plus smo se odločili zato, ker menimo, da je trg nanj končno pripravljen."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin