Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 5. 2011,
11.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 10. 5. 2011, 11.48

7 let, 12 mesecev

Microsoft za 8,5 milijarde dolarjev do Skypea

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Največji proizvajalec programske opreme na svetu Microsoft se je dogovoril za 8,5 milijarde dolarjev vreden prevzem ponudnika telefonije prek interneta Skype.

Skype bo v skladu z dogovorom postal nova poslovna enota pod okriljem Microsofta. Predsednik enote Microsoft Skype Division bo postal dosedanji glavni izvršni direktor Skypea Tony Bates.

Microsoft bo še okrepil svoj položaj Microsoft bo s tem prevzemom pod svoje okrilje pridobil po vsem svetu priljubljeno komunikacijsko orodje, s katerim bo lažje okrepil svoj položaj na hitro rastočem trgu pametnih mobilnih naprav, povezanih z internetom.

Skype obožujejo po vsem svetu "Skype je fenomenalna storitev, ki jo ljubijo milijoni ljudi po vsem svetu," je o prevzemu zapisal Microsoftov glavni izvršni direktor Steve Ballmer. Bates pa je dodal, da bodo skupaj z Microsoftom hitreje povečevali svojo globalno skupnost uporabnikov in uvajali novosti.

Podpora tudi drugim sistemom, ki niso Microsoftovi Podjetji sta že napovedali, da bo storitev Skype podpirala Microsoftove naprave, kot so igralne konzole xbox, krmilniki s senzorji za zaznavanje gibov kinect za igralne konzole xbox in pametni mobilniki s sistemom Windows Phone. Microsoft pa bo po drugi strani zagotovil podporo Skypeovim strankam na sistemih, ki niso Microsoftovi.

Svoje deleže v Skypeu so prodali med drugim ameriški spletni dražbeni velikan Ebay ter sklada zasebnega kapitala Silver Lake in Andreessen Horowitz.

Začel delovati leta 2003 Skype s sedežem v Luxembourgu je začel delovati leta 2003, razvili so ga estonski razvijalci programske opreme, ki so bili tudi del skupine, ki je razvila nekdaj zelo znano spletno stran za izmenjavo datotek Kazaa.

Spletni dražbeni gigant Ebay ga je kupil leta 2005 in nato leta 2009 prodal večino svojega deleža v Skypeu investicijski skupini na čelu s skladom Silver Lake.

660 milijonov uporabnikov po vsem svetu Skype ima po nekaterih podatkih danes že 660 milijonov uporabnikov po vsem svetu. Ti lahko z njegovo pomočjo prek z internetom povezanega računalnika ali pametnega mobilnika opravljajo telefonske klice, med njimi tudi video klice.

Pojavlja se tudi na televizijskih sprejemnikih Skype je sicer januarja sklenil prevzem mladega kalifornijskega podjetja Qik, ki razvija rešitve, s katerimi lahko uporabniki uporabijo svoj pametni mobilnik za prenos video slike prijateljem na spletu v realnem času.

Poleg tega Skype intenzivno nadaljuje svoj pohod v dnevne sobe uporabnikov, saj je nameščen v vse več televizijskih sprejemnikov z internetno povezavo.

Ne spreglejte