SiolNET. Digisvet Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Facebook se širi s Facebook Connect

4

termometer

Storitev Facebook Connect, ki je bila lansirana spomladi lani in uporabnikom omogoča uporabo drugih spletnih strani s Facebook profilom, vstopa v novo fazo.

Ameriški časnik The New York Times je v nedeljo v obsežnem prispevku o Facebooku pisal o načrtih družbenega spletišča, da bo razširil obseg delovanja na spletu, pri čemer bo ključno vlogo igrala storitev Facebook Connect. V naslednjih tednih bo namreč večje število priznanih in vplivnih spletnih strani storitev vgradilo v svoje strani. Med njimi so tudi strani Discovery Channel in The San Francisco Chronicle, socialno omrežje Digg, Geni in spletno video spletišče Hulu.

Varnost uporabnika ostaja prioriteta Facebook Connect je bil lansiran maja lani, uporabnikom pa predstavlja način za povezavo svojih uporabniških podatkov z zunanjimi spletnimi stranmi. Svojo Facebook identiteto nato lahko uporabijo drugod, vključno z objavljenimi fotografijami, imeni, prijatelji, skupinami, dogodki in drugimi podatki. Na Facebookovi strani tako ostaja proces verodostojnosti uporabnika, pri čemer poudarjajo, da je varnost uporabnika prioriteta.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin