TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 6. 2010,
13.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 1. 6. 2010, 13.23

8 let

Celjski Bimex lani prihodke povečal za 70 odstotkov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Celjski Bimex, ki je specializiran za industrijsko oskrbo z granulati plastike, je lani kljub krizi prihodke iz poslovanja povečal za 70 odstotkov na 4,8 milijona evrov.

Lastnik družinskega podjetja Damjan Klajnšek je na današnji novinarski konferenci v Celju napovedal, da bodo letošnji prihodki znašali več kot 5,5 milijona evrov.

Naložba vredna 400 tisoč evrov

Dejal je tudi, da bodo v sredo odprli nove skladiščne prostore in obnovljeno poslovno stavbo, vrednost naložbe, ki je skoraj največja v zgodovini podjetja, pa je ocenil na 400.000 evrov. Po besedah Klajnška jim bo nova naložba omogočila racionalno poslovanje in izboljšanje servisa strankam, katerim dobavljajo surovine just-in-time in za katere imajo varnostne zaloge. Ta naložba naj bi jim tudi odpirala možnost širitve prodaje na tržišče jugovzhodne Evrope, kjer je Bimex že delno prisoten, ampak bi želel tržne aktivnosti intenzivirati. Za omenjeno naložbo je družba pridobila 200.000 evrov dolgoročnega posojila Slovenskega podjetniškega sklada.

V predstavitvi podjetja je Klajnšek poudaril, da so Bimex prav na današnji dan ustanovili pred 20 leti. Osnovna dejavnost Bimexa, ki trenutno zaposluje osem delavcev, kmalu bodo zaposlili še dva, je bila najprej izdelava budilk in stenskih ur. Poleg proizvodnje ur se je podjetje kmalu po ustanovitvi začelo ukvarjati tudi z veletrgovino proizvodov za široko potrošnjo.

Pred leti preselili proizvodnjo v Požarevac

Leta 1995 je Bimex sklenil pogodbo z nemškim Bayerjem za distribucijo granulatov plastike, tri leta kasneje pa so prenehali s proizvodnjo ur in začeli proizvajati dušilke za preprečevanje radijskih motenj. Pred šestimi leti so zaradi nižjih stroškov dela proizvodnjo preselili v hčerinsko podjetje Proel v srbski Požarevac, v katerem je zaposlenih 35 delavcev. V tej družbi proizvajajo tudi elektronske komponente, ki jih potem izvažajo v nemški NKL.

Ne spreglejte