TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 10. 2011,
14.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bryce Dallas Howard

Torek, 18. 10. 2011, 14.02

8 let

Bryce Dallas Howard: Ni vedela, da je njen oče zvezdnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Bryce Dallas Howard, sicer znana hči še bolj znanega očeta, je začela svojo pot v filmskem svetu brez očetovega priimka. V videoteki na SiOL TV si boste novembra lahko ogledali njen film Onostranstvo!

Bryce Dallas Howard se je rodila leta 1981 v Los Angelesu, ker pa je bila spočeta v Dallasu, je dobila drugo ime Dallas. Odraščala je v Connecticutu, ker so starši za svoje štiri otroke želeli ustvariti okolje, ki bi bilo čim bolj oddaljeno od sveta zabave. Zato v otroštvu skoraj ni gledala televizije. "Zdelo se mi je, da sploh nisem odraščala v filmskem svetu, saj so se straši tako trudili, da so nas pred njim obvarovali. Dokler se pred časom nisem preselila v Los Angeles, sploh nisem vedela, da je moj oče zvezdnik."

V času šolanja je odkrila eksistencialistične pisatelje, kot sta Albert Camus in Jean-Paul Sartre. Obiskovala je prestižno šolo Steppenwolf in hodila na ure igranja s prijateljico Natalie Portman. V dramsko šolo se je vpisala kot Bryce Dallas, izpustila je priimek, da je ne bi povezovali s priznanim očetom. Bryce Dallas Howard je namreč hči priznanega režiserja Rona Howarda. Diplomirala je leta 2003. V času študija je igrala na Broadwayu, v njenem repertoarju so bile klasične igre Georga Bernarda Shawa, Williama Shakespearja in Antona Čehova.

Kot mlada deklica je statirala v treh očetovih filmih, v Appollu 13 leta 1995 pa je zaigrala s svojo mamo Cheryl Howard. Prvo stransko vlogo v celovečernem filmu je dobila v filmu režiserja Alana Browna Knjiga ljubezni (Book of Love) leta 2004. Nad njeno vlogo Rosamunde v Shakespearjevi igri Kakor vam drago na broadwayskem odru je bil navdušen režiser M. Night Shyamalan, ki jo je brez avdicije angažiral za glavno vlogo v kar dveh trilerjih – Vas ob gozdu (The Village, 2004) in Podvodna deklica (Lady in the Water, 2006). Kakor vam drago (As You Like It) so leta 2006 posneli tudi za televizijo.

K sodelovanju jo je povabil kontroverzni režiser Lars Von Trier, zaigrala je namreč v njegovem filmu Manderlay (2005), nadaljevanju njegovega zadnjega filma Dogville (2003), v katerem je igrala Nicole Kidman. V tretjem Spidermanu je leta 2007 igrala Gwen Stacy.

Leta 2006 se je poročila z dolgoletnim partnerjem, igralcem Sethom Gabelom, ki ga je spoznala na newyorški univerzi. Februarja 2007 sta postala starša, dobila sta sinčka Theodora Normana Howarda Gabela.

Njena zadnja filma sta Služkinje (The Help), posnet po slavnem romanu Kathryn Stockett, kjer igra snobovsko malomeščanko, in 50/50, komedija o 27-letniku, ki zboli za rakom. Igrala je tudi v Mrku sage Somrak in v Terminatorju: Odrešitev (2009), ki je tudi med njenimi finančno najuspešnejšimi filmi. Spider Man, Mrk in Terminator so kritiki ocenili z mešanimi kritikami. Za pretep njene junakinje Victorie s Xavierjem Samueom in Robertom Pattinsonom je letos dobila MTV-jevo filmsko priznanje za najboljši pretep.

Ne spreglejte