Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 7. 2013,
15.56

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 4. 7. 2013, 15.56

6 let, 1 mesec

Okrogla obletnica Honde

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Hondin Power program, ki združuje vse naprave za delo v domači okolici letos praznuje 60 let obstoja.

Leta 1953 se je rodil program, ki se je do danes tudi pri nas uveljavil kot izbor izredno zanesljivih in zmogljivih naprav. Govorimo lahko o kvaliteti izdelave, zmogljivostih, življenjski dobi ali učinkovitih motorjih – Honda je na vseh področjih postala sinonim za kakovost. Težko bi rekli, kateri stroji so najbolj značilni za Hondo. Nekateri jih najbolj poznate po vrtnih kosilnicah, drugi po snežnih frezah, motornih kosah agregatih, vodnih črpalkah ali prekopalnikih.

Ena najbolj prepoznavnih skupnih značilnosti Hondinih naprav pa so njihovi štiritaktni motorji. Zanimivi so zaradi odličnega razmerja med velikostjo in zmogljivostmi, saj znajo nepoznavalca z majhnimi dimenzijami presenetiti. To je še posebej očitno pri motornih kosah, kjer je motor nekako najbolj viden. Mnogi dvomijo v zmogljivosti kose še po zagonu, saj je zvok štiritaktnega motorja občutno tišji, nižje so tudi vibracije. Ko pa se katera izmed Hondinih motornih kos ogreje na delovno temperaturo in z njo začnemo kositi, je jasno zakaj so štiritaktni motorji zgodba zase. Proizvedejo izjemno moč, zato lahko tudi z manjšimi kosami brez težav kosimo gostejšo travo. K takšni predstavi svoje dodajo tudi nizke izgube pri prenosu moči z motorja na kosilno enoto in dobra odzivnost, pa tudi praktični so saj ni potrebno pripravljati mešanice goriva in olja. Naprave s štiritaktnimi motorji so prava izbira tudi za delo v naselju, saj imajo bistveno nižje stopnje emisij v izpušnih plinih kot primerljivi dvotaktni motorji , da pa so bistveno tišje pa sploh ne bomo več poudarjali.

Uporabne konstrukcijske rešitve

Hondina ponudba je široka in posamezne segmente sestavlja veliko različnih modelov. Največjo izbiro najdete med vrtnimi kosilnicami, a število naprav kupca ne zmede. Osnovo predstavljajo kosilnice s kovinskim ohišjem in stranskim izmetom, nato pa zmogljivosti in dodatna oprema rastejo iz modela v model. Širša kosilna enota, dvojni noži za profesionalno mulčenje, brezstopenjski menjalnik, sklopka noža. Ne le za kosilnice, tudi za druge Hondine naprave je značilno, da z višjo ceno pridobivajo na vsebini in ne na kozmetičnih dodatkih in nepraktičnih rešitvah. Gre pač za robustne naprave, ki so namenjene za dolga leta resnega dela. Skrivnost dolge življenjske dobe njihovih naprav je v nekaterih praktičnih konstrukcijskih rešitvah, s katerimi so vitalni deli naprav zaščiteni pred obrabo in poškodbami. Kosilna enota je zaščitena pred vnosom trave, pogonska kolesa so trdno zaprta, za prenose pa so uporabljeni najboljši materiali. Honda je s kvaliteto pridobila zaupanje, na našem trgu pa izstopa tudi zaradi odlične strokovne ekipe ki zna ob nakupu svetovati in kupca usmeriti v izbiro primerne naprave. Na sedežu uvoznika Honde za Slovenijo, podjetja AS Domžale Moto center d.o.o. s sedežem v obrtni coni Trzin, se lahko vidi in primerja številne Hondine naprave, pri večini je možen tudi preizkus. Ko kupite Hondo, zato ne kupite »škatle«; skupaj s prodajalcem napravo sestavite in zaženete, pokazal vam bo tudi kako poteka osnovno vzdrževanje in čiščenje.

Zanesljivost za dolga leta

Zaradi pregovorne Hondine kvalitete ni redko, da med rednim vzdrževanjem Hondini serviserji naletijo na zares stare naprave. Vodna črpalka iz sedemdesetih let, pa prav tako desetletja star agregat, stare vrtne kosilnice. Za častitljivo starost so krivi tudi skrbni lastniki, a Hondine naprave so vzdržljive in se ob normalni uporabi ne kvarijo, zelo redka so tudi garancijska popravila. Skozi leta izboljšav in prilagoditev je Honda ohranila to značilno kakovost in zato še danes velja – ko kupite Hondo, jo kupujete za desetletje in več.

Sodelujte

Ob šestdeseti obletnici Hondinega Power programa praznujejo tudi pri slovenskem uvozniku v Trzinu. Ob tej priložnosti zbirajo zgodbe starejših Hondinih strojev – iščejo namreč najstarejšo delujočo Hondino napravo iz posameznega področja. Če se tudi pri vas doma še vedno najde kakšna naprava s častitljivo starostjo, nam v uredništvo pošljite njeno zgodbo. Najstarejše, najzanimiveše ali najbolj nenavadne zgodbe bo Honda nagradila s simboličnimi nagradami. Slike in opise svojih HONDA strojev lahko pošljete po pošti na naslov AS Domžale Moto center d.o.o, Blatnica 3a, 1236 Trzin ali na e-pošto: informacije@honda-as.com.

Ne spreglejte