Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 11. 2007,
17.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 27. 11. 2007, 17.15

8 let

Ferrari praznuje 60 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ferrari letos praznuje 60. obletnico. Štafeta je obkrožila ves svet, nazadnje pa se ustavila v domačem Maranellu. Uradna proslava je bila samo za VIP-ovce, mi smo šli v Maranello poslikat "firbce".

Šestdeset let je v svetu avtomobilizma doba, ki jo vsekakor velja praznovati. Še bolj zavidanja vredna pa so ta leta takrat, ko govorimo o znamki, ki že ves ta čas velja za sinonim športnih avtomobilov, o Ferrariju. V ta namen se je karavana jeklenih lepotcev odpravila na pot okoli sveta, svoje potovanje pa zaključila v Maranellu. Ker gre vsekakor za zanimiv dogodek, smo bili tam tudi mi. Miha je poskrbel za obsežno galerijo iz Maranella, ki si jo lahko ogledate na spodnji povezavi, ogledate pa si lahko tudi galerijo o obisku karavane ferrarijev v Sloveniji.

Karavana okoli sveta

Iz Abu Dhabija je v začetku letošnjega leta krenila karavana šestdesetih scaglietijev, ki so jih v omejeni seriji izdelali prav za ta namen. Na poti se jim je pridružilo še okoli deset tisoč lastnikov športnih vozil te znamke, skupaj pa so prevozili Azijo, Afriko, Ameriko, Avstralijo in Evropo. Na svoji poti so obiskali ogromno zanimivih krajev, si ogledali številne znamenitosti in skratka neznansko uživali. Da si boste lažje predstavljali, pa si oglejte nekaj utrinkov iz njihove poti.

Concours d'elegance

No, pripravili smo vam še dve galeriji, prvo prav iz centra dogajanja v Maranellu ter drugo iz potovanja okoli sveta. Na spodnji povezavi si oglejte kdo je bil zmagovalec v concours d'elegance in kakšno je bilo vzdušje ob prihodu karavane iz dolgega potovanja v rojstni kraj Ferrarijev, v Maranello. Velikega dogodka so se udeležili številni nekdanji in sedanji vozniki formule 1, manjkali niso niti drugi pomembni gostje, ki so tesno povezani s to italijansko znamko.

Zbor pred Mestno hišo v Ljubljani

Pot je karavano vodila tudi skozi Slovenijo in njeno prestolnico, kjer je bil tudi eden izmed postankov. Ob tej priložnosti je direktor Avto Triglava (zastopnika za vozila Ferrari in Maserati) italijanskemu veleposlaniku izročil darilo, Plečnikovega konjička (repliko kljuke vrat Narodne in univerzitetne knjižnjice v Ljubljani). Dogodka se je (poleg množice radovednežev) udeležil še ljubljanski župan Zoran Jankovič ter enega od ferrarijev celo malce zapeljal.

Ne spreglejte