Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 12. 2015,
16.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Škoda Družinski Avtomoto

Petek, 25. 12. 2015, 16.58

8 let

Škoda superb combi 2,0 TDI 4x4 DSG

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prostornost češkega karavana ima že kar kultni status in tudi tokrat se (spet) nismo mogli načuditi preobilju prostora. Je pa imel testni avtomobil še en zanimiv kos opreme - grelec webasto.

Najprej beseda o prostoru

Lahko tudi dve, tri, štiri … Prostora je namreč na pretek za cel kup besed. Če je prostornost karavana na prvem mestu, potem pri nakupu ne sme biti nobene dileme – superb combi. Je pa res, da bodo o novem superbu morali nehali sanjati tisti, ki imajo tri majhne otroke. K dobremu počutju v testnem superbu pa je prispevala še zastekljena streha, ki se je po potrebi tudi odprla in v kabino spustila svež zrak.

DSG in 4x4

Testni superb je imel precej dolgo ime. Krivec za to sta bila namreč samodejni menjalnik z dvojno sklopko in štirikolesni pogon, ki se karavanu te velikosti lepo poda. Problem je bil mogoče samo relativno šibak motor, ki je od časa do časa dal vedeti, da ima "le" 103 kilovate moči. Mogoče bi za štirikolesno gnano različico raje izbrali močnejši dizel ali pa (če denar ni problem) najmočnejši bencinski agregat. Sicer pa se je superb combi kljub velikosti in štirikolesnemu pogonu izkazal z ugodno povprečno porabo.

Udoben in svetel

Testni superb je imel veliko strešno panoramsko okno, ki se je po potrebi lahko tudi odprlo. Svetla notranjost vsekakor doda nekaj k dobremu počutju. Malce slabše pa so se odrezali sedeži, ki za čuda ne nudijo kaj prida bočne opore in tudi udobni niso kaj preveč. Običajno smo pri škodah vajeni ravno nasprotnih občutij. Še beseda o prtljažniku. Je velik in s pripomočki za pritrjevanje predmetov zelo praktičen. K praktičnosti pa pripomore še varnostna mreža, ki preprečuje vdor tovora v potniško kabino.

»Zunaj piha burja in pritiska mraz …«

Res? Ni problema. Pritisneš na gumb, do konca popiješ jutranjo kavo in se nato usedeš v ogretega superba … Naš testni avtomobil je bil namreč opremljen s sistemom za ogrevanje parkiranega vozila (882 evrov doplačila), ki sliši na ime webasto. Preizkusili smo ga pri zimi primernih temperaturah (na žalost brez snega) in povemo lahko, da je delovalo. V slabih petnajstih minutah so bila stekla odmrznjena in avtomobil ogret, kot bi bil običajno šele po kakšnih petnajstih kilometrih vožnje. Pri tem pa sistem porabi (po zagotovilih proizvajalca) en deciliter goriva na vsakih deset minut.

Ne spreglejte