Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sobota,
12. 12. 2015,
0.39

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 12. 12. 2015, 0.39

8 let, 1 mesec

Mazda 6 sport combi CD180

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Preden bo iz Mazdine študije Takeri nastala nova generacija šestice, smo pri obstoječi vozili še tisto z najzmogljivejšim turbodizelskim motorjem. Ta se dobro poda k dinamičnemu videzu karavana.

Naslednik čaka, a šestica še ni videti zastarelo

Čeprav je torej Mazda že predstavila študijo Takeri, ki jo bodo kot novo generacijo šestice uradno predstavili jeseni v Parizu, tudi za zdaj aktualni avtomobil ni videti prav nič zastarelo. Druga generacija je doživela prenovo, po kateri so na njej najbolj opazna dnevna svetila LED. Še vedno ima dinamične in ostre linije, zaradi katerih daje karavan vtis športnosti, vseeno pa je vožnja z njim prijetna tako vozniku kot njegovi družini.

132 kilovatov za vozniške užitke

Mazdino šestico smo po prenovi že spoznali v različici CD129 mirai in CD163, tokrat pa še v različici CD 180 z najzmogljivejšo izpeljanko 2,2-litrskega turbodizelskega motorja. Motor prepriča in sega dejansko že proti poglavju športnosti, saj nudi dovolj moči in navora že pri dokaj nizkih vrtljajih. Motor tako omogoča udobno in sproščujočo vožnjo tako v mestu kot tudi na avtocestah.

In pri tem sploh ni preveč požrešen …

Čeprav ima motor 132 kilovatov in maso dobrih 1400 kilogramov, poraba ni bila previsoka. Na našem testnem krogu je znašala manj kot sedem litrov oziroma le dobrega pol litra več kot pri različici s precej šibkejšim 95-kilovatnim motorjem. Še največja (skoraj liter) je bila razlika pri vožnji na avtocesti.

Mazda 6 je kot športen ali bolje rečeno dinamičen karavan tudi uporaben družinski avtomobil, ki sicer nima navigacijske naprave, tudi prikazovalni digitalni zaslon pa bi bil lahko večji. Toda najmočnejši motor, za katerega boste sicer morali odšteti okrog sedem tisoč evrov več kot pri omenjeni šibkejši različici, prinaša dodatno dimenzijo uživanja na cesti.

Tekmecev obstoječi mazdi 6 je veliko, navsezadnje ga bodo letos v Parizu predstavili tudi sami. Kajti oblikovno in tehnično šestica še ni za odpis.


Ne spreglejte