Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ciril Komotar

Torek,
1. 12. 2015,
14.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 1. 12. 2015, 14.15

8 let

Fiat 500C multijet

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Fiat 500C je nadgradil stopnjo atraktivnosti, ki je že pri običajni "petstotki" zelo visoka. Navdušil naše lektorice, najbolj pa hvalimo možnost odpiranja in zapiranja strehe med vožnjo.



Platno zato, ker porabi manj prostora ob zlaganju

Italijani pri videzu situacije niso po nepotrebnem zapletali. Strešna loka tudi pri odprti strehi ostajata na mestu, zloži se le platno nad glavami. Voznik lahko izbere dve možni poziciji strehe – pol odprto ali pa "full monty". Takrat platno delno prikrije tudi prtljažna vrata, a se odporna tkanina s pomočjo elektrike samodejno umakne v trenutku, ko se uporabnik dotakne kljuke za odpiranje prtljažnega prostora. Praktično, ni kaj!

Streha gor ali dol pri hitrosti do 60 kilometrov na uro

Ker se platno vozi na stabilnih saneh znotraj strešnih lokov, pomeni, da so se snovalci lahko odrekli težkim in zapletenim mehanizmom, ki so skupni praktično vsem kabrioletom in roadsterjem. To pomeni, da se striptiz lahko odpleše celo pri hitrostih, ki presegajo omejitev v naseljih. Hvalimo!

Bela je še vedno "in" …

V kombinaciji z rdečo pa deluje poletno navihano in … kot so dejale naše lektorice, ki so C-ja ugrabile za dan, celo seksi. Bela armaturna plošča, bel volanski obroč, bela prestavna ročica, skoraj beli sedeži so kombinacija, ki petstotki pristaja. Punce so povedale tudi, da celodnevno posedanje na zadnjih dveh sedežih ni povzročilo odrgnjenih kolen in bolečih vratov.

Lahko je tudi cenejši kot 19.461 evrov

Testni avtomobil je bil med drugim opremljen tudi z za ta razred neznačilnim, dragim dodatkom - ksenonskimi žarometi (800 evrov). Ti dobro poudarijo pridih prestiža, hkrati pa zagotavljajo dosti boljšo svetilnost kot običajne žarnice. Cabria so polepšala tudi atraktivna lita platišča (220 evrov), a menimo, da je fiat 500 C dovolj ljubek in dovolj zmogljiv že v osnovi. To pomeni, da ga bo mlada gospodična lahko zapeljala že, če bo prihranila 13.600 evrov. To pa za tako atraktiven in v tem trenutku trendi avtomobil po našem mnenju ni nepremostljiv strošek.



Ne spreglejte