Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 12. 2011,
19.03

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Slovenski avto leta Audi Ford Citroen Hyundai Toyota

Sreda, 21. 12. 2011, 19.03

8 let, 3 mesece

Slovenski avto leta 2012 bo ...?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Bralci ste določli, da bodo v finalu sodelovali audi A6, ford focus, citroën C4 - DS4, hyundai i40 in toyota yaris. 15. januarja bomo iz te peterice avto leta 2012 izbrali novinarji.

21 novih avtomobilov, 5 finalistov, 56920 glasov, 8 uredništev, 1 avto leta

Glasovi so prešteti. Bralci časnikov Delo, Dnevnik, Večr, revij Avto Magazin, Avto Foto Market in Motorevija, poslušalci Vala 202 in vi, dragi obiskovalci Planeta Siol.net, ste skupno 56.920-krat povedali, kateri izmed 21 novih avtomobilov naj postane slovenski avto leta 2012.

Kako različna so vaša mnenja, razkrivamo v spodnji tabeli. Ta zahteva nekaj pojasnil. Bralci ste glasovali med modeli, za katere so slovenski uvozniki pred začetkom izbora predvideli prodajo oziroma registracijo vsaj 50 avtomobilov. V tokratnem izboru so zato sodelovali tudi audi Q3, mercedes-benz razreda B, volkswagen beetle, hyundai veloster in subaru trezia, ki pa do 15. decembra niso dosegli zahtevane prodaje. Vsi, ki ste s svojimi glasovnicami glasovali za te avtomobile, boste seveda sodelovali v žrebanju, toda zaradi omenjenega dejstva se audi Q3 ni mogel uvrstiti v finale, pa čeprav je zbral dovolj glasov.

Dolžni smo še pojasnilo v zvezi s fordi. Po številu glasov bi se namreč v finale morala uvrstiti oba, tako focus kot tudi C-max. Zaradi pravila, da lahko v finalu sodeluje le en model iste znamke, pa je v finalu le focus, ki je zbral več točk kot C-max.

Finale 15. januarja

Torej, na vrsti je finale. To bo v nedeljo, 15. januarja, med televizijsko oddajo prvega programa naše nacionalne televizije. Takrat bomo mnenja o izbrani peterici finalistov povedali novinarji osmih uredništev, ki sodelujemo v izboru. Seveda tudi mi.

Komentatorji, povejte, kako naj glasujemo

V naši redakciji imamo mnenje že skoraj izdelano, z veseljem pa bomo prisluhnili vašim predlogom, kako naj glasujemo. A prosimo, argumentirajte vaše mnenje.

Upoštevajte, da za naziv avta leta ni dovolj, da je avtomobil samo dober, mora biti tudi izvrsten, v vseh pogledih. Slovenski avtomobil leta mora ponujati dobre vozne lastnosti, varčne, čiste, a tudi zmogljive motorje, primerne menjalnike. Biti mora varen avtomobil, ki je tudi v cenejših izvedbah primerno varnostno opremljen. Slovenski avtomobil leta mora ponujati razne tehnično napredne "gadgete", takšne, ki lajšajo vožnjo, in takšne, ki lahko dvignejo raven varnosti na slovenskih cestah. Oblikovno mora biti svež, dovolj prostoren, udoben, kakovostno izdelan. Zmagati mora avtomobil, ki smo ga Slovenci sprejeli z navdušenjem, če ne celo z "evforijo". Povrhu mora to biti avtomobil, ki je primeren navadam in kupni moči povprečne slovenske družine, ne pa kakšen eksot za ozek krog kupcev.

Ne spreglejte