Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 1. 2012,
12.18

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Renault Volkswagen Mercedes-Benz Škoda Kia Opel Hyundai Audi Dacia Toyota Citroën Ford BMW Lexus Športni Avtomoto Terenski Avtomoto

Torek, 31. 1. 2012, 12.18

8 let, 3 mesece

"Naj naj" na Avtomotu v letu 2012

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Leto 2012 so zaznamovali golf, clio, mali mercedes, nevarna patria, nostalgična volga, francoski pujs, koprski žerjav, gasilci in izbirčna bjonda. Pa tudi avtocestna vožnja, varčna in nemško hitra.

Najboj klikani avtomobili

Dragi bralci Avtomota, ko analiziramo statistiko branosti člankov, ki smo vam jih v branje in ogled ponudili v minulem letu, so zvezde očitne, da bolj ne bi mogle biti. Renault clio, volkswagen golf in mercedes-benz razreda A. Prve novice, poročila s prve vožnje, teste, vse ste v hipu poklikali. Štreno med temi tremi prvaki meša Škodin rapid, drugi avtomobili z lestvice so vas bistveno manj zanimali. Lestvica med avtomobili se sicer nadaljuje tako:

1. renault clio 2. volkswagen golf 3. mercedes-benz A 4. škoda rapid 5. kia cee'd 6. opel mokka 7. hyundai i30 8. audi A3 9. dacia lodgy 10. toyota GT 86 11. citroen C4 aircross 12. ford B-max 13. BMW 328i 14. kia rio 15. lexus GS

Najbolj gledane reportaže

A naj bodo clio, golf in A še tako popularni, na Avtomotu ste še veliko bolj pograbili reportaže. Najbolj smo vas prevzeli z eksperimentalno vožnjo po nemških avtocestah. Nismo prepričani, ali je bila motiv za branje končna hitrost 250 kilometrov na uro, prej bi rekli, da smo vas k branju potegnili z odgovorom na vprašanje, ali se hitra vožnja sploh splača.

Kajti naša statistika branosti jasno kaže, da je kriza letos res udarila. Na lestvici najbolj branih člankov so namreč pretežno članki varčevalne narave, še posebej izstopa poročilo z dogodka Dražje gorivo, cenejša vožnja, kjer smo 30 izmed vas učili voziti varčno.

Odprli smo tudi nekaj bencinskih dilem; Petrol ali OMV? Kurilno olje ali dizel?

Z elektroniko v službi varnosti smo vas seznanili na naši delavnici na letališču Slovenj Gradec. Kako pa takšna radarska tehnika že danes deluje v praksi, smo spoznali na brniškem letališču.

Lestvico reportaž vodi čudovita romantična zgodba o starcu in volgi. Le malo manj vas je pogledalo video o umetnostni drsalki in rolbi z Jezerskega, Dajzu z Nazarja in vrhniškem nomadu s starim pujsastim kombijem.

Dvakrat smo se petelinili za žensko naklonjenost: poleti sta se za vročo svetlolasko v hotkah udarila sankač in voznik ATV-ja, pozimi sta voznika clia s slavnim imenom in rohneče fieste dirkala za hlačke temnolaske, ki ima rada ferrarije.

Pa smo pri "mašinah za dedce". Nas spisek zgodb strojev sta minulo leto dopolnili tudi reportaži o zloglasni osemkolesni patriji, ki so jo vojaki označili za "ferrarija s fračo", in gigantskem žerjavu koprske luke, ki zmore v eni uri preložiti kar 80 70-tonskih kontejnerjev.

Prisluhnili smo tudi ženskim željam in v Ženevo na salon peljali tudi novinarko "ženske" redakcije Trendi. In da preobuvanje avtomobilov ni samo moško delo, nam je pokazala vulkanizerka Helena iz Litije.

Veliko smo se ubadali s prometnimi službami: najbolj so vas navdihnili heroji, ki vaš avtomobil razrežejo v manj kot desetih minutah, vi pa jim srečni rečete hvala (če sploh zmorete). Med skale smo poleteli s helikopterjem gorske reševalne službe, prižgano kamero pa smo imeli tudi, ko smo skozi rdečo luč in prometne zamaške drveli z ljubljanskimi reševalci.

Ali ne bi bilo fino, če bi takšen "zeleni val" imeli tudi zjutraj, ko se nam mudi v službo? Toda, ali je zeleni val resničen ali zgolj namišljen? Preverili smo v nadzornem centru ljubljanskih semaforjev.

Kako dobro svoje delo opravljajo tisti, ki porabljajo davkoplačevalski denar, smo pokomentirali ob nakupovanju novih provid in z vožnjo čez "ležeče" policaje. Površnost smo dokazali okoljevarstvenikom iz društva Focus, za pomoč pri reševanju prometnih vprašanj pa smo prosili tudi bodočega, zdaj aktualnega predsednika naše domovine.

Za nami je deset let in pol. Kako naprej? Trudili se bomo nadaljevati v tem stilu, predvsem pa spisek idej za izboljšave našega kotička čim bolj udejaniti.

Ne spreglejte