Tega na avtocesti nikar ne počnite

Gorenjski prometni policisti so včeraj dopoldan na avtocesti obravnavali voznika, ki je z avtomobilom prekoračil najvišjo dovoljeno hitrost vožnje, hkrati pa je vozil tudi s prekratko varnostno razdaljo.

Voznika zaradi kršitve prometnih pravil policisti obravnavajo v prekrškovnem postopku.

Voznika zaradi kršitve prometnih pravil policisti obravnavajo v prekrškovnem postopku. Foto: policija

S kombinacijo obojega je voznik povzročil veliko tveganje za udeležence v prometu ter bil v položaju, ki mu onemogoča varne in hitre reakcije v nevarnih in nepredvidljivih trenutkih.

Vsako sekundo prevozil okoli 40 metrov

Pri hitrosti okoli 160 kilometrov na uro, kolikor je vozil, je vsako sekundo prevozil okoli 40 metrov. Za ustavljanje bi v idealnih razmerah potreboval skoraj 200 metrov. Ker pa razmere niso idealne, je pot ustavljanja še daljša, nevarnost pa zato bistveno večja, opozarja policija. 

Hrvat divjal skozi naselje

Policisti so poleg tega danes ob 11.40 opravljali meritve hitrosti na glavni cesti med Podgradom in Kozino. V naselju Obrov so z laserskim merilnikom izmerili, da je voznik osebnega avtomobila kljub omejitvi hitrosti na 50 kilometrov na uro vozil 77 kilometrov na uro. Ker jim voznika ni uspelo ustaviti, so se odpeljali za njim. Preden so ga ustavili, so izmerili še njegovo povprečno hitrost, ki je skozi naselje Materija znašala 129,38 kilometra na uro.

40-letnega državljana Hrvaške so ustavili zunaj naselja Materija. Test alkoholiziranosti je pokazal 0,10 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Sorodne vsebine

Komentarji

1
  • 6fbebi52 / 22.01.2017. ob 20:30

    Napihovati zadev nima smisla s tem kaj bi se lahko zgodilo saj dober voznik tudi z nekoliko prekratko varnostno razdaljo,kot tudi z nekoliko večjo hitrostjo od dovoljene vozi lahko povsem varno-zase in za druge udeležence v prometu-kar pa seveda ni opravičilo za kršenje prometnih predpisov!!

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano