SiolNET. Avtomoto Promet
0,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Med Postojno in Uncem bo zaprta polovica avtoceste

0,98

termometer

Zaradi obsežnejših obnovitvenih del, ki od junija potekajo na odseku primorske avtoceste med Uncem in Postojno, bo v noči na četrtek delno spremenjena prometna ureditev.

Prikaz tretje faze obnovitvenih del. Video: Dars

Na odseku med Uncem in Postojno bo promet od četrtka zjutraj še vedno urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, a le po polovici avtoceste, saj bo smerno vozišče proti Ljubljani na razdalji približno štirih kilometrov zaprto zaradi obnove, so sporočili z Darsa.

Dvosmerni prometni tok bo na razdalji približno štirih kilometrov medsebojno razmejen z začasnimi betonskimi varnostnimi ograjami. Njihova postavitev – približno 670 betonskih elementov, skupno težkih približno 1.200 ton – zahteva predvidoma najmanj 12-urno delo, ki ga bodo delavci opravili v noči na četrtek, predvidoma med 18. uro zvečer in najpozneje 7. uro zjutraj. Zlasti v prvih večernih urah je lahko pričakovati zastoje.

Promet iz smeri Ljubljane proti Postojni bo v tem času večinoma urejen zgolj po enem pasu. Pretočnost vozil na priključku Unec, tako v smeri Kopra kot Ljubljane, ne bo bistveno spremenjena, pravijo na Darsu.

Do zdaj je bil na tem odseku promet urejen po dveh zoženih pasovih po obeh polovicah avtoceste, z izjemo območja viadukta Ravbarkomanda, kjer je bil že sredi julija preusmerjen na sosednjo polovico viadukta in urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Prometna ureditev na območju viadukta se ne spreminja.

Več o delih si lahko preberete tukaj.


 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin