Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 8. 2017,
11.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča MOL

Foto: MOL Slovenija

Natisni članek

advertorial gorivo MOL Na dopustu nagradna igra

Torek, 1. 8. 2017, 11.00

2 meseca, 1 teden

Edina stalnica je razvoj

Vsebino omogoča MOL

Foto: MOL Slovenija

Po industrijski revoluciji, ki se je začela v 18. stoletju, se tehnologija nenehno razvija in napreduje. Tudi Skupina MOL je med tistimi, ki jo krojijo.

MOL rafinerija | Foto:

Zavezani viziji, da ljudem na poti zagotovijo najboljšo izkušnjo v vožnji, so razvili goriva EVO, katerih ime izhaja iz angleške besede za evolucijo (ang. evolution) in predstavlja razvoj  goriv najvišje kakovosti.

Nagradna igra je zaključena.

Glavne razlike med prejšnjo in novo generacijo goriv MOL

Skupina MOL ima bogate, več kot 50-letne izkušnje v proizvodnji visokokakovostnih goriv za voznike v svojih rafinerijah. Tudi prejšnja goriva MOL so bila vrhunske kakovosti in so ohranjala čist motor, niso pa imela tako znatnega čistilnega učinka, kot ga ima nova generacija goriv MOL EVO.

Prenovljena goriva EVO namreč vsebujejo posebni paket dodatkov, ki odstranjujejo obloge in ščitijo motor pred korozijo ter nadaljnjim nastajanjem oblog. Posledično zagotavljajo tudi boljše izgorevanje. Vsi učinki vodijo k boljšemu delovanju motorja ter manjši porabi goriva. Redna uporaba podaljšuje tudi življenjsko dobo motorja.

Goriva EVO so prekosila standarde

Postopek razvoja nove generacije goriv EVO v Skupini MOL, ki je potekal več kot eno leto, je goriva EVO dvignil v novo dimenzijo. Nova generacija goriv z izjemnimi rezultati na področju čiščenja motorja prekaša pričakovanja Evropskega standarda kakovosti v svoji kategoriji.

Rezultati v številkah

Mol | Foto: Skladno z rezultati testiranj na motorjih, ki so jih opravili v skladu s standardi CEC F-20-98, TDG-F-13/GDI, CEC F-23-01 in CEC F-98-08 organizacije European Lab, določeni tipi goriv EVO z izboljšanim paketom dodatkov učinkovito zmanjšujejo količino obstoječih oblog do 58 odstotkov in na ta način čistijo motor in sistem vbrizga goriva.

Na podlagi standardnih industrijskih testov, opravljenih z različnimi gorivi in vrstami motorjev, je bil čistilni učinek novih goriv MOL EVO sledeč:

EVO bencin

• 55 odstotkov odstranjenih oblog pri starejših motorjih s posrednim vbrizgom goriva (PFI), kjer se obloge na ventilih lahko pojavijo predvsem zaradi vbrizganega goriva.

• 31 odstotkov odstranjenih oblog pri novejših bencinskih motorjih z neposrednim vbrizgom goriva (GDI), kjer se lahko zaradi goriva na šobah za vbrizg pojavijo obloge.

EVO dizel

• 58 odstotkov odstranjenih oblog pri novejših turbodizelskih motorjih s skupnim vodom in z neposrednim vbrizgom goriva, kjer se lahko zaradi goriva na šobah za vbrizg pojavijo obloge.

čistilni učinek bencin mol evo | Foto:

čistilni učinek dizel mol evo | Foto:

Lars Höglund, izvršni predsednik maloprodaje v Skupini MOL, je o novem gorivu povedal: "Skupina MOL ponosno predstavlja novo generacijo motornih goriv EVO. Prenovljena paleta goriv je oblikovana s skrbno izbranimi komponentami in najsodobnejšimi dodatki ter tako predstavlja našo stoodstotno skrb za kupce. MOL posveča posebno pozornost potrebam kupcev in aktualnim trendom v razvoju motorjev."

Več kot dva tisoč bencinskih servisov MOL v Evropi

Mol | Foto: Goriva EVO Dizel, EVO 95 in EVO 100 PLUS lahko najdete na vseh 46 bencinskih servisih MOL po Sloveniji ter na več kot dva tisoč bencinskih servisih MOL v regiji Osrednje in Vzhodne Evrope. Skupina MOL ima več kot sto let izkušenj v naftni industriji in več kot 50-letno tradicijo proizvodnje visokokakovostnih goriv. Zaupajte najboljšim. Skrb za jeklenega konjička se začne pri izbiri goriva.

 

Izžrebali bomo tri nagrajence. Vsak od njih bo prejel eno od naslednjih nagrad:

1. nagrada: gorivo MOL EVO v vrednosti 1.000 evrov ter wellness za voznika in vozilo - vikend paket razvajanja za dve osebi in wellness paket razvajanja za vozilo nagrajenca na bencinskih servisih MOL

2. nagrada: gorivo MOL EVO v vrednosti 300 evrov in wellness za jeklenega konjička - paket razvajanja za vozilo nagrajenca na bencinskih servisih MOL

3. nagrada: gorivo MOL EVO v vrednosti 50 evrov in wellness za jeklenega konjička - paket razvajanja za vozilo nagrajenca na bencinskih servisih MOL

Zemljevid MOL-ovih bencinskih servisov:

Ne spreglejte