SiolNET. Avtomoto Novice
0,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Volkswagen polo

VW polo: konec po skoraj 50 letih?

0,63

termometer

Volkswagen polo PRIMA | Volkswagen polo je na cestah že vse od leta 1975. | Foto: PRIMA
Volkswagen polo je na cestah že vse od leta 1975. Foto: PRIMA

Prihod normativa za termične motorje Euro 7 bo očitno onemogočil mnogo klasičnih majhnih avtomobilov, ki bi se preveč podražili. Eden takih je tudi volkswagen polo.

Proizvajalci, ki bodo želeli svoje klasične avtomobile prilagoditi normativom Euro 7, bodo morali zanje tudi ustrezno dvigniti ceno. Ta podražitev se ne bo merila v nekaj sto, temveč v nekaj tisoč evrih.

Taka je ocena predsednika Volkswagna Thomasa Schäferja. Avtomobil, kot je volkswagen polo, bi se po njegovi oceni lahko podražil celo za pet tisoč evrov, je Schäfer povedal za britanski Autocar.

Nedavno je Ford potrdil konec proizvodnje fieste, Renault je za zdaj še napovedal obstoj clia vsaj do leta 2035.

Ford fiesta Avtomoto Uradno: potrdili so njen konec, zapuščina je izjemna #foto

ID.2 namesto pola?

Kaj se bo dejansko zgodilo s polom, ki je na cestah v šestih generacijah že vse od leta 1975, za zdaj uradno še ni znano. Pri Volkswagnu ocenjujejo položaj, ki po objavi zelo ostrih standardov ne napoveduje svetle prihodnosti za mnogo klasičnih modelov. Majhni avtomobili z bencinskimi motorji, ki so cenovno seveda zelo občutljivi, bi se lahko umaknili primerljivo velikim električnim različicam. Pri Volkswagnu naj bi odločitev glede prihodnosti pola sprejeli v nekaj tednih.

Volkswagen leta 2025 napoveduje novi električni model ID.2, ki naj bi stal od 25 tisoč evrov naprej. Kot je poudaril Schäfer, bodo še naprej poskušali najti tudi način, kako električni avtomobil ponuditi za manj kot 20 tisočakov.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin