Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 1. 2017,
8.23

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

avtomobil Škoda Octavia Octavia Škoda

Četrtek, 19. 1. 2017, 8.23

6 let, 7 mesecev

V vrsto za novo Octavio

Oglasno sporočilo

Bili smo na svetovni predstavitvi: kaj je pri najbolje prodajanem modelu znamke Škoda novega in zakaj obiskovalci dunajskega avtosalona niso mogli skriti navdušenja?

Najopaznejši del prenove modela Octavia je širša maska z dvojnimi, ločenimi žarometi. 
Foto: Maja Modrinjak | Foto: Najopaznejši del prenove modela Octavia je širša maska z dvojnimi, ločenimi žarometi. Foto: Maja Modrinjak

Octavia zdaj z dvojnimi, ločenimi žarometi izžareva povsem svoj slog, podoben tistemu, ki ga je začel novi Škodin SUV Kodiaq – vendar s horizontalno postavljenimi žarometi.

"V živo še lepša kot na fotografijah!" 

V živo in pod salonskimi reflektorji nova Octavia deluje bolj samosvoje, zaradi širše maske, ki jo na neki način podaljšujeta tudi žarometa (ta sta lahko zdaj v polni LED-izvedbi), pa tudi bolj čvrsto kot prej. Obiskovalci niso skrivali navdušenja. "Res jo je treba videti v živo! Takole se vanjo kar zaljubiš," je bil neposreden Joachim, ki priznava, da je bil sprva nekoliko skeptičen.

Da nov sprednji del uteleša tokratno prenovo, je že mogoče reči, ne pa tudi, da je to njen daleč najpomembnejši element. Oblikovalci so nekoliko predrugačili še grafiko zadnjih luči, ki so že serijsko v LED-izvedbi (v najbolje opremljenih modelih v polni) in se zdaj bolje ujemajo z obliko zadka. Drugih adutov tovrstnih luči, kot so svetilnost, varčnost, odzivnost, dobro trajanje …, verjetno ni treba posebej omenjati.

Preberite si vse podrobnosti o prenovljeni Octavii!

Gneča na salonskem prostoru znamke na Dunaju je bila ves čas izjemna. Očiten znak, da je nova Octavia zanimiva, četudi je stala ob večjem Kodiaqu.
Foto: Maja Modrinjak | Foto: Gneča na salonskem prostoru znamke na Dunaju je bila ves čas izjemna. Očiten znak, da je nova Octavia zanimiva, četudi je stala ob večjem Kodiaqu. Foto: Maja Modrinjak

Omeniti velja tudi ambientalno osvetlitev v notranjosti, ki jo je mogoče upravljati prek zaslona sistema infotainment in izbirati med desetimi različnimi barvami in jakostmi. Svetlobni LED-elementi v obliki pasu so skriti v oblogah vrat in armaturne plošče (serijsko za Laurin & Klement), kar deluje diskretno in učinkovito.

Preverite, kaj je novega pri vaših ljubljenkah, če prisegate na neustrašno Octavio Scout ali poskočno Octavio RS

Tudi grafika zadnjih luči je nekoliko prilagojena, povsem nova pa so serijska LED-svetila. 
Foto: Maja Modrinjak | Foto: Tudi grafika zadnjih luči je nekoliko prilagojena, povsem nova pa so serijska LED-svetila. Foto: Maja Modrinjak

Povezani za več varnosti in udobja 

V notranjosti, kjer je na voljo nekaj novih barvnih kombinacij, je poudarek na novih infotainment rešitvah. Oko obiskovalca na dunajskem salonu je najprej uzrlo večji in s steklom pokrit zaslon infotainment sistema Columbus (najboljši model, zdaj tudi z možnostjo vzpostavitve internetne dostopne točke LTE v avtu), premer katerega po prenovi znaša kar 9,2 palca in je povsem izrinil klasična stikala ob robovih. Že prvi stik z njim da vedeti, da gre za odziven sistem z dobro, jasno grafiko, ki hkrati tudi povsem predrugači pogled na osrednjo konzolo. Sicer pa je dobra grafika nujna, sploh pri novih rešitvah sistema Škoda Connect, ki omogoča povsem novo raven povezljivosti pri znamki Škoda in širše.

S sistemom Škoda Connect sta lahko potovanje in vožnja bistveno prijetnejša – voznik dobi podatke o prometu, vremenu, o cenah goriva na izbrani poti, celo o prostih parkirnih mestih. Hkrati je mogoče dostopati do avta na daljavo, se dogovoriti za servis in v skrajnem primeru poslati klic v sili.
Foto: Maja Modrinjak | Foto: S sistemom Škoda Connect sta lahko potovanje in vožnja bistveno prijetnejša – voznik dobi podatke o prometu, vremenu, o cenah goriva na izbrani poti, celo o prostih parkirnih mestih. Hkrati je mogoče dostopati do avta na daljavo, se dogovoriti za servis in v skrajnem primeru poslati klic v sili. Foto: Maja Modrinjak

Spoznajte Škoda Connect, ki za udobje in varnost na poti skrbi z vrhunskimi storitvami. V zanimivih videih se prepričajte, kaj vse vam ponujajo!

Škoda Connect omogoča dva tipa storitev: prvi (Infotainment online) vam olajša potovanje z dodatnimi informacijami (vreme, parkirna mesta, prometne informacije) in celo z aplikacijo Google Street View, drugi (Care Connect) pa omogoča tako oddaljen dostop do določenih funkcij avtomobila (svetila, ključavnica …) kot tudi servisne storitve, saj lahko pooblaščeni servisni partner dogajanje z avtomobilom spremlja na daljavo. Seveda zraven spada tudi klic v sili, ki samodejno obvešča reševalce in kar se da hitro ukrepa v primeru nesreče (ko se na primer sproži ena od zračnih blazin). Nekatere storitve so plačljive, nekatere so vezane na posamezne različice sistemov infotainment.

Vas zanima, kakšna je motorna paleta in kakšne so cene nove Octavie?

Osrednji ekran prenovljenega sistema za infotainment Columbus zdaj določa predvsem velik 9,2-palčni zaslon v steklu. Klasična mehanska stikala ob robu so preteklost.
Foto: Maja Modrinjak | Foto: Osrednji ekran prenovljenega sistema za infotainment Columbus zdaj določa predvsem velik 9,2-palčni zaslon v steklu. Klasična mehanska stikala ob robu so preteklost. Foto: Maja Modrinjak

Ne spreglejte