SiolNET. Avtomoto Novice
8,81

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tesla eksplodirala sredi Moskve #video

8,81

termometer

Voznik tesle 3 se je na avtocesti mimo Moskve zaletel v stoječ tovornjak. Električni avtomobil so zajeli ognjeni zublji, kljub visoki hitrosti ob trčenju pa so lahko potniki sami zapustili vozilo.

Voznik tesle model 3 je bil Rus Aleksej Tretjakov, strokovnjak finančnih trgov in lastnik investicijske družbe Arikapital.

Skupaj z otroki je lahko pobegnil iz avtomobila

Ponoči je na avtocesti spregledal stoječo avtovleko. V tovornjak je trčil s hitrostjo okrog sto kilometrov na uro. Pri tem si je zlomil nogo, njegova otroka pa sta jo odnesla le z modricami. Vsi so lahko takoj zapustili vozilo.

nesreča gorenjska avtocesta Avtomoto Nesreča z Gorenjske: dokaz, da je voznik v avtu hitro nemočen

Avtomobil je po trku namreč zajel ogenj, sledili sva še dve zaporedni eksploziji in ruska tesla je zgorela do neprepoznavnosti.

Tretjakov je potrdil, da je imel v času nesreče vključen asistenčni sistem Autopilot, a je sam nadziral vožnjo. Stoječo avtovleko je kljub temu spregledal. Pri Tesli so se že večkrat odzvali, da je vožnja z njihovim Autopilotom varnejša kot brez njega in da je tudi vžig električnih vozil manj verjeten kot pri klasičnih vozilih z motorjem na notranje izgorevanje.  

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin