SiolNET. Avtomoto Novice
0,21

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Očitno negotova prihodnost priljubljenega renaulta

0,21

termometer

Renault megane
Renault je sicer nedavno meganu namenil osvežitev, prvič pa bo letos dobil tudi možnost priključno-hibridnega pogona. Foto: Renault

Nič sicer še ni uradno, a usoda renault megana se zdi vse bolj negotova. Prodaja mu pada in v prihodnje bo morda moral svoje mesto prepustiti novim električnim vozilom.

Renaultov megane je predstavnik francoske znamke v nekoč osrednjem evropskem avtomobilskem razredu. Megane je bil francoski golf in bili so mnogi trgi, kjer se je ta Renaultov model tudi zelo dobro prodajal. Toda prav spodnji srednji avtomobilski razred je v zadnjih letih prejel največji udarec z nižanjem prodaje, kar je v prvi vrsti posledica večjega povpraševanja po primerljivo velikih športnih terencih.

Renault megane Foto: Renault Nekateri modeli se bodo morali posloviti

Renaultov prvi oblikovalec Laurens van den Acker je za britanski Autoexpress potrdil, da bodo morali pri meganu oceniti, ali ne bi mogli njegovih razvojnih in proizvodnih stroškov bolje uporabiti drugje.

»Ko bomo enkrat naši ponudbi začeli dodajati nova električna vozila, za vse modele ne bo več prostora. Ne moremo si privoščiti, da bi razvijali in ohranjali vsa vozila. Nekatera se bodo morala posloviti. Megane pa prihaja iz razreda, ki je pod velikim prodajnim pritiskom. Denar je treba vložiti tja, kjer se nahaja prihodnost trga,« je ocenil van den Acker.

Leta 2010 je Renault prodal 465 tisoč meganov, nato je njihova prodaja začela padati. Lani so jih prodali še 209 tisoč, je poročal britanski Autoexpress.

Renault je sicer nedavno meganu namenil osvežitev, prvič pa bo letos dobil tudi možnost priključno-hibridnega pogona.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin