SiolNET. Avtomoto Novice
1,22

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kdo je nova "šefinja" Elona Muska?

1,22

termometer

Po dogovoru z ameriško agencijo za nadzor vrednostnih papirjev in borzo (SEC) je Elon Musk odstopil s položaja predsednika upravnega odbora Tesle in svoje mesto prepustil dozdajšnji članici odbora Robyn Denholm. 

Robyn Denholm | Foto: Izkušnje z visokih položajev v tehnoloških podjetjih

Nova predsednica upravnega odbora Tesle je v preteklosti zasedala visoke položaje v največjih podjetjih v ZDA, za prevzem nove vplivne funkcije pa je morala pustiti službo v avstralskem telekomunikacijskem podjetju Telstra, kjer je bila zaposlena kot finančna direktorica in vodja oddelka za poslovno strategijo. Še preden bo Denholmova postala druga ženska od leta 2014, ki bo predsedovala devetčlanskemu odboru, bo preteklo pol leta, tolikšen je namreč odpovedni rok pri odhodu iz Telstre.

Elon Musk Avtomoto Ob vpliv in milijone: Huda kazen Elonu Musku

Elon Musk ostaja izvršni predsednik

Kontroverzni Elon Musk kljub odstopu s položaja predsednika upravnega odbora ostaja na funkciji izvršnega predsednika. Do polnega imenovanja Denholmove na položaj bo imel svetovalno vlogo in predsednici pomagal pri čim lažjem prehodu v novo podjetje.

"Robyn ima veliko izkušen tako v tehnološki kot avtomobilski industriji in je imela pomemben vpliv kot članica upravnega odbora Tesle v zadnjih štirih letih pri vzpostavljanju dobičkonosnosti podjetja. Veselim se še tesnejšega sodelovanja z Robyn, ravno ko pospešujemo prihod trajnostne energije," je dejal Elon Musk.

Elon Musk Digisvet Huda ura za Elona Muska, prihodnost Tesle pod velikim vprašajem

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin