Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Petek,
22. 12. 2017,
6.42

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Renault Carlos Ghosn

Petek, 22. 12. 2017, 6.42

6 let, 4 mesece

Carlos Ghosn vodi Renault že 12 let

Karizmatični direktor nič več predsednik Renaulta?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Renault bo februarja prihodnje leto predstavil svoje poslovne rezultate letošnjega leta, takrat pa bodo po navedbah francoskih medijev predstavili tudi ime naslednika Carlosa Ghosna, predsednika uprave Renaulta.

Carlos Ghosn bo predvidoma še naprej vodil zavezo Renault-Nissan-Mitsubishi.  | Foto: Reuters Carlos Ghosn bo predvidoma še naprej vodil zavezo Renault-Nissan-Mitsubishi. Foto: Reuters

Kdo je avtomobilski kralj, ki bo prodal deset milijonov vozil


Ghosn na obisku tovarne Revoz v Novem mestu, kjer za Renault izdelujejo twinga in clia. | Foto: Renault Ghosn na obisku tovarne Revoz v Novem mestu, kjer za Renault izdelujejo twinga in clia. Foto: Renault Carlos Ghosn sodi med najpomembnejše avtomobilske menedžerje. Renault vodi od leta 2005, njegova obstoječa pogodba pa se mu izteče spomladi prihodnje leto. Takrat bo Ghosn, ki je pred leti prišel tudi v Slovenijo na začetek proizvodnje novega renault twinga v Revozu, star 64 let.

Kdo so potencialni nasledniki karizmatičnega Ghosna?

Poseben odbor je zadnje leto pri Renaultu že opravil pogovore s potencialnimi nasledniki, je poročal francoski časopis Les Echos. Sklicevali so se na vir blizu uprave družbe, pri Renaultu pa teh navedb še niso potrdili.

Med favoriti so predvsem interni kandidati, ki torej že delajo za Renault. Francoski mediji omenjajo imena Thierryja Bollora in Stefana Mullerja (oba delata na področju konkurenčnosti znamke) ter Thierryja Koskasa (vodja marketinga in prodaje). Med potencialnimi kandidati je še Jose Munoz, vodja globalne konkurenčnosti pri Nissanu.

Slovo na vrhuncu

Če bo Ghosn res zapustil prvo mesto uprave, se bo poslovil z izjemnimi poslovnimi dosežki. Letos bo združenje Renault-Nissan-Mitsubishi najbrž postalo prodajno najuspešnejši avtomobilski subjekt na svetu. Renault letos beleži rekordno prodajo in dobičke. V Renaultovi skupini so tudi znamke Dacia in Avto VAZ.

Ghosn bo predvidoma še naprej vodil zavezo Renault-Nissan-Mitsubishi. To je ločena družba, ki je registrirana na Nizozemskem.

Ne spreglejte