SiolNET. Avtomoto Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Aston martin virage

2

termometer

 | Foto:
Aston Martin je po enajstih letih odsotnosti predstavil novi virage. Uvršča ga med elegantni DB9 in izrazito športni DBS, zato je razkošen in udoben, hkrati pa razpolaga tudi z obilno mero športnosti.

Arhitektura VH

Pravzaprav sta to dva nova modela, kupe virage in kabriolet virage volante, ki se z obliko približujeta sodobnim modelom britanske avtomobilske znamke. Aston martin virage si z njimi deli tudi aluminijasto karoserijsko arhitekturo VH, ki se zgleduje po letalski industriji, zaradi nje pa je razmeroma lahek in hkrati zelo trden.

Menjalnik "transaxle"

Virage poganja ročno sestavljeni hišni 6-litrski motor V12 z ročično gredjo iz ogljikovih vlaken, ki razpolaga z največjo močjo 365 kilovatov in navorom 570 njutonmetrov. Za prenose na zadnja kolesa skrbi šeststopenjski samodejni menjalnik touchtronic II, ki je "transaxle", vgrajen na zadnjo premo, s čimer pripomore k idealni popolnoma enakomerni razdelitvi teže avtomobila med sprednjo in zadnjo premo.

O zmogljivostih pozneje

O zmogljivostih samega avtomobila niso iz tovarne še nič sporočili, vendar lahko sklepamo, da bodo zelo dobre. Vozniku bo vsekakor na voljo tudi gumb Sport, s katerim bo vključil hitrejši odziv pedala za plin, bliskovitejše prestavljanje menjalnika in zadrževanje v nižjih prestavah za hitrejše pospeške.

Prilagodljivi sistem blaženja

Zmogljivostim motorja bo seveda doraslo tudi podvozje z novim prilagodljivim sistemom blaženja ADS (Adaptive Damping System), ki bo neprestano spremljalo cesto in se ji sproti prilagajalo. Na voljo bo tudi pet nastavitev trdote blažilnikov v normalnem načinu delovanja in pet v športnem načinu. Za zanesljivo ustavljanje bodo serijsko skrbele keramične zavore, ki bodo z manjšo težo pripomogle tudi k splošnemu zmanjšanju nevzmetene teže avtomobila.

Notranjost v finem usnju

Virage se bo na zunaj od drugih modelov tovarne razlikoval predvsem po aluminijasti maski hladilnika s petimi vodoravnimi prečkami v obliki letalskih kril, notranjost pa bo okrašena s prefinjenim usnjem, za oblikovanje katerega bodo mojstri potrebovali kar 70 ur dela. Za izdelavo celega avtomobila bo sicer potrebnih 200 ur ročnega dela. V kokpitu bo tudi Garminova satelitska navigacija, ki se jo bo upravljalo z ročico na armaturni plošči, vozniku in sovozniku pa bo na voljo tudi izčrpna zabavno-informativna elektronika, vključno z avdiosistemom izhodne moči 700 W.


Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin