Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 7. 2017,
14.01

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

King Kong televizija film Pickbox HBO priporočila Telekom Slovenije DKino

Petek, 7. 7. 2017, 14.01

6 let, 7 mesecev

TV-priporočila

V teh filmih velikost JE pomembna #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
TV-priporočila: Filmske pošasti

Najnovejša hollywoodska upodobitev mogočnega King Konga nas je spodbudila, da smo na malih zaslonih poiskali celovečerce, v katerih kraljujejo velikanske opice, dinozavri in druge ogromne (pretežno živalske) filmske pošasti.


Mogočni Joe Young (Mighty Joe Young, 1998)

TV-priporočila: Filmske pošasti | Foto:

Začnimo z nekoliko manjšim, a še vedno izjemno velikim opičnjakom. Disneyjeva igrana družinska akcijska pustolovščina spremlja legendarno petmetrsko gorilo, ki jo zoolog (Bill Paxton) in mlada ženska (Charlize Theron), s katero je žival odraščala, odpeljeta v kalifornijsko zavetišče za živali.

Joe po krivdi maščevalnega lovca (Rade Šerbedžija) od tam pobegne in v mestu povzroči preplah. Ta remake istoimenskega filma iz leta 1949 bi torej najlažje opisali kot do otrok prijazno različico King Konga z odličnimi, za oskarja nominiranimi posebnimi učinki.

V ponedeljek, 3. 7., ob 12.35 na FOX.*

King Kong (2005)

Od Kraljeve vrnitve do kralja med filmskimi pošastmi. Peter Jackson se je po trilogiji Gospodar prstanov lotil predelave znamenitega istoimenskega filma iz leta 1933 o velikanskem opičnjaku, ki podleže čarom igralke, kar ga pripelje na vrh newyorškega nebotičnika Empire State Building.

King Konga (tega je s pomočjo tehnike zajetja gibov odigral Andy Serkis) na koncu ne ubijejo letala, temveč – kako zelo tragično – lepota. V filmu, ki je prejel tri oskarje (digitalni učinki, montaža zvoka in mešanje zvoka) so glavne človeške like odigrali Naomi Watts, Adrien Brody in Jack Black.

V soboto, 8. 7., ob 17.30 in v torek, 11. 7., ob 15.55 na TV 1000.*

Lake Placid proti anakondi (Lake Placid vs. Anaconda, 2015)

TV-priporočila: Filmske pošasti | Foto:

Prebivalci majhnega mesta Lake Placid se znajdejo v veliki nevarnosti, ko to zaradi ponesrečenih poskusov postane prizorišče spopada med ogromnim ubijalskim krokodilom in velikansko anakondo. Mestni šerif se trudi, da bi čim prej uničil obe pošasti, preden se zgodi krvava tragedija.

Vse skupaj bi se lahko končalo še veliko slabše. Predstavljajte si, kaj bi se zgodilo, če bi omenjeni pošasti lahko imeli skupne potomce.

V soboto, 15. 7., ob 00.15 na Kanalu A.*

Jurski svet (Jurassic World, 2015)

Nagradno vprašanje brez nagrade: kaj je večje in novejše od Spielbergovega Jurskega parka? Pravilen odgovor se glasi Jurski svet Colina Trevorrowa. Podobno velja tudi za najnovejšo glavno atrakcijo parka (če seveda odmislimo človeškega Chrisa Pratta) – indominusa rexa.

Če si sposodimo citat iz recenzije filma Jurski svet: "Predstavljajte si nadpovprečno inteligentnega t-rexa na steroidih in amfetaminih, ki so ga vzredili predatorji, in dobili boste približek te nič kaj fotogenične Dinosteinove neveste, ob kateri so vsi drugi dinozavri videti kot zverinice iz Rezije."

V četrtek, 6. 7., ob 14. uri na HBO 3 in v četrtek, 13. 7., ob 14.05 na HBO 2.*
Film je na voljo tudi na HBO On Demand in HBO GO.

Pošastni tovornjaki (Monster Trucks, 2016)

TV-priporočila: Filmske pošasti | Foto:

Se v enaki meri navdušujete nad velikimi avtomobili in velikimi nevretenčarji? Potem vam priporočamo ogled te akcijsko-komične pustolovščina o prijateljstvu med mladim ljubiteljskim mehanikom (Lucas Till) in nenavadnim, morskemu lignju podobnim pošastnim bitjem z lovkami, ki se naseli v mladeničev tovornjak.

Če vas igrani prvenec režiserja Ledene dobe Chrisa Wedgea spominja na križanca med Spielbergovo klasiko E.T. vesoljček ter franšizo Hitri in drzni, niste edini.

Film si lahko ogledate v videoteki DKino.

Kong: Otok lobanj (Kong: Skull Island, 2017)

Najnovejša inkarnacija King Konga je tudi največja v ameriških filmih do zdaj. Za primerjavo: medtem ko je bila Jacksonova različica pošasti visoka "samo" 7,6 metra, Kong z Otoka lobanj v višino meri kar 31,6 metra!

To je sicer drugi celovečerec, ki so ga posneli v okviru MonsterVersa. Gre za serijo filmov o dveh filmskih pošastih, King Kongu in Godzili, s katerimi želijo lastniki filmskih pravic obuditi znameniti franšizi. Če sklepamo po blagajniškem izkupičku prvih dveh izdaj, bi jim moralo to tudi uspeti.

Film si lahko ogledate v videoteki DKino.

Pošastno (Cloverfield, 2008)

TV-priporočila: Filmske pošasti | Foto:

Film, ki ga je produciral J. J. Abrams (Vojna zvezd: Sila se prebuja) in režiral Matt Reeves (Vojna za planet opic), sledi petim mladim Newyorčanom, katerih zabavo prekine prihod strahovite pošasti. Ta v nekaj trenutkih uniči precejšen del mesta. Nekateri poskušajo zbežati, drugi se želijo boriti, tretji se trudijo skriti, toda vsi poskusi preživetja se zdijo obsojeni na propad.

Menite, da je najhujša pošast človek? Potem si oglejte lansko nadaljevanje tega filma, poimenovano Cloverfieldska 10, ki pa z zgodbo Pošastnega – mešanice Čarovnice iz Blaira in Godzile – nima neposredne povezave.

Pošastno: film si lahko ogledate v videoteki DKino.
Cloverfieldska 10: v ponedeljek, 3. 7., ob 2.30 na HBO 3 in v petek, 7. 7., ob 21. uri na HBO.*

Ognjeni obroč (Pacific Rim, 2013)

Akcijski domišljijski spektakel režiserja Favnovega labirinta Guillerma del Tora prikazuje apokaliptičen boj med velikanskimi pošastmi, poimenovanimi kaijuji, in roboti, ki jih s pomočjo misli upravljajo posebej izurjeni in med seboj povezani piloti.

Na kratko: Godzila sreča Transformerje. Kar je razumljivo, če vemo, da je kaiju japonski izraz za nenavadne pošasti, katerih najznamenitejša predstavnica je prav Godzila.

Film si lahko ogledate v videoteki DKino.

Draga, povečal sem otroka (Honey I Blew Up the Kid, 1992)

TV-priporočila: Filmske pošasti | Foto:

Otroci so naše največje bogastvo, lahko pa so tudi prave pošasti. Tega se dobro zaveda tudi genialni, vendar raztreseni znanstvenik Wayne Szalinski (Rick Moranis), ki svojega dveletnega sina pomotoma poveča v velikana.

Glavni junak nadaljevanja uspešnice Draga, pomanjšal sem otroke (1989) zraste vsakokrat, ko pride v stik z elektriko, pri višini 50 metrov pa že taca po Las Vegasu, misleč, da gre za velikansko igrišče. Na neki način ima tudi prav.

Oba filma sta na voljo v videoteki Pickbox ter na HBO On Demand in HBO GO.

Magične živali (Fantastic Beasts and Where To Find Them, 2016)

Izpeljanka (spin-off) serije filmov o Harryju Potterju in scenaristični prvenec matere tega lika J. K. Rowling se dogaja v New Yorku na začetku 20. stoletja in spremlja nadobudnega mladega čarovnika Newta Scamandra (Eddie Redmayne).

Ta se želi udeležiti čarovniškega kongresa, toda skrivnostni kovček, poln magičnih živali, mu življenje obrne na glavo. Nekaterim zverem iz kovčka namreč uspe pobegniti, največje razdejanje pa povzroči pobegli erumpent – ogromnemu nosorogu podobna magična žival, ki je odporna proti večini urokov.

Film si lahko ogledate v videoteki DKino.

Pogrešate v izboru več podvodnih pošasti? Potem imamo za vas razveseljivo novico! Glede na to, da se plavalna sezona približuje vrhuncu, smo se odločili, da si morski psi in njim podobne živalce zaslužijo čisto svoja TV-priporočila. Do takrat le uživajte v brezskrbnem čofotanju, pozneje bo to nekoliko težje.



Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
HBO/HBO 2/HBO 3 6 in 201/204/206 DA
HBO OD/HBO GO 203/240  
Videoteka Pickbox 242  
Kanal A 8 DA
FOX 210 DA
TV 1000 218 DA

*Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.


Ne spreglejte