Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 3. 2017,
14.59

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Vsebino omogoča Telekom Slovenije

Natisni članek

priporočila DKino Telekom Slovenije materinski dan materinstvo film televizija HBO TViN

Petek, 24. 3. 2017, 14.59

6 let, 7 mesecev

TV-priporočila

Poredne, sitne, ljubeče in grozeče mame #video

Vsebino omogoča Telekom Slovenije
TV-priporočila: Materinski dan

Pred materinskim dnevom smo na malih zaslonih poiskali filme, ki slavijo materinstvo, ker pa podpiramo raznolikost, se je mednje vrinil tudi kakšen celovečerec, ki matere prikazuje v slabši luči. Mama je ena sama, okusov je več. Zakaj ji ne bi letos podarili oziroma priporočili ogled filma, ki bo ustrezal njenemu?


Poredne mame (Bad Moms, 2016)

Komedija scenaristov Prekrokane noči, ki obračuna s stereotipi o (ne)popolnih mamah. Zvezdniška igralska zasedba filma na čelu z Milo Kunis vam bo pokazala, da so lahko mame tudi izjemno zabavne, še posebej takrat, ko so neotesane.

Film je na voljo v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Materinski dan (Mother's Day, 2016)

Jennifer Aniston, Kate Hudson, Julia Roberts, Jason Sudeikis in Britt Robertson v prepletu zgodb o skupini žensk, ki jim je skupnega nekaj zelo pomembnega: matere. V poklonu vezem, ki jih ni mogoče pretrgati, pridejo na svoj račun nosečnice, samohranilke, mačehe, lezbijke, odtujene ženske in dolgo izgubljene matere.

Materinski dan je zadnji film Garryja Marshalla, lani umrlega režiserja uspešnic Čedno dekle, Princeskin dnevnik, Valentinovo in Silvestrovo v New Yorku.

V nedeljo, 19. 3., ob 15.10 na HBO 2 in v petek, 31. 3., ob 18. uri na HBO.
Film je na voljo tudi na HBO GO in HBO On Demand.

Mati in hči (Mother and Child, 2009)

Ganljiva drama z odlično igralsko zasedbo (Naomi Watts, Annette Bening, Kerry Washington, Samuel L. Jackson) prikaže življenjske usode treh žensk, usodno zaznamovanih z dejanjem posvojitve.

Njihove na prvi videz povsem nepovezane življenjske zgodbe se prepletejo v čustveni vrtinec, ki razkriva nerazdružljivo vez med materjo in hčerko.

Film je na voljo v videoteki VOYO.

Soba (Room, 2015)

Tankočutna in presenetljivo optimistična drama o mami in sinu, ki sta več let preživela v zvočno izolirani vrtni lopi z enim strešnim oknom, ločena od preostalega sveta.

Film, ki ga je Lenny Abrahamson posnel po romanu in scenariju Emme Donoghue, se je potegoval za štiri oskarje: za najboljši celovečerec leta, najboljšo režijo, najboljši prirejeni scenarij in najboljšo glavno igralko. Brie Larson je za svoj nastop kipec tudi prejela, mladi Jacob Tremblay bi moral biti za svojega vsaj nominiran.

V četrtek, 23. 3., ob 19. uri na HBO 2. Film je na voljo tudi na HBO GO in HBO On Demand.

Mamin sinko (Les garcons et Guillaume, a table/2013)

S petimi cezarji, tudi za najboljši francoski film leta, nagrajena avtobiografska komedija o poženščenem neodločnežu, ki se poskuša izviti iz vpliva pokroviteljske matere in poiskati lastno identiteto.

Guillaume Gallienne je film posnel po lastni izjemno uspešni monokomediji, avtor pa v njem igra tako samega sebe kot svojo mamo.

Film je na voljo v videoteki DKino.

Le kako ji to uspe?! (I Don't Know How She Does It, 2011)

Romantična komedija zvezdnico serije Seks v mestu Sarah Jessico Parker postavlja v vlogo uspešne poslovne ženske, ki poskuša uskladiti kariero z družinskim življenjem.

Scenarij, pod katerega se je podpisala scenaristka Hudičevke v Pradi, temelji na leta 2002 izdanem istoimenskem romanu Allison Pearson, ki ga je Oprah Winfrey označila za nacionalno himno zaposlenih žensk, Jessici Parker pa v filmu družbo delajo Pierce Brosnan, Kelsey Grammer, Christina Hendricks, Greg Kinnear in Olivia Munn.

V soboto, 25. 3., ob 20. uri in v nedeljo, 26. 3., ob 22.10 na Kino.
Film je na voljo tudi v videoteki VOYO.

Julieta (2016)

S tujejezičnim oskarjem nagrajene mojstrovine Pedra Almodóvarja Vse o moji materi (1999) v teh dneh na malih zaslonih žal nismo zasledili, zato pa si lahko s funkcijo sedemdnevnega ogleda nazaj že danes privoščite najnovejši, 20. celovečerec tega mojstra upodabljanja ženskih (in materinskih) likov.

Naslovna junakinja za zlato palmo nominirane melodrame Julieta prek pisma, ki ga piše svoji odtujeni hčeri, razkrije zgodbo o ljubezni, izgubi, krivdi in muhasti življenjski usodi, ki jo je prepričala, da so se ji vse dobre stvari zgodile v preteklosti.

V sredo, 22. 3., ob 20.05 na TV SLO 1.

Sitna mama (The Meddler, 2015)

Oskarjevka Susan Sarandon in Rose Byrne igrata mater in hčer v komični drami o novopečeni vdovi in večni optimistki, ki se preseli v Los Angeles, da bi bila bližje hčeri. Oborožena z iPhonom in polnim bančnim računom spoznava prijatelje, išče smisel življenja, zaplete pa se celo v nepričakovano romantično zvezo z navdušenim motoristom ter nekdanjim policistom Zipperjem (J. K. Simmons).

V sredo, 22. 3., ob 6. uri na HBO 2 in v ponedeljek, 27. 3., ob 18.15 na HBO.
Film je na voljo tudi na HBO GO in HBO On Demand.

Kaj pričakovati, ko pričakuješ? (What to Expect When You're Expecting, 2012)

Zvezdniška igralska zasedba na čelu s Cameron Diaz, Jennifer Lopez, Elizabeth Banks in Anno Kendrick v romantični komediji o petih različnih parih, ki se spopadajo z enako težavo: kako prebroditi zaplete in življenjske spremembe med nosečnostjo?

Film je navdihnila serija izjemno uspešnih priročnikov za nosečnice avtorice Heidi Murkoff. Po vsem svetu so prodali več kot 32 milijonov izvodov njenih knjig.

Film je na voljo v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Čudeži z nebes (Miracles From Heaven, 2016)

Film, posnet po resničnih dogodkih, prikazuje neverjetno zgodbo družine Beam iz Teksasa. Ko Christy (Jennifer Garner) izve, da ima njena desetletna hčer Anna redko neozdravljivo bolezen, se na vse pretege trudi, da bi ji pomagala.

Nekega dne pa Anna doživi grozljivo nesrečo. Ne samo da jo preživi, po njej tudi čudežno ozdravi. Družinski mir je obnovljen in krajevna skupnost je deležna navdiha, kakršnega ljudje ne pomnijo.

V ponedeljek, 20. 3., ob 15.05 uri na HBO 3 in v četrtek, 30. 3., ob 18.10 na HBO.
Film je na voljo tudi na HBO GO in HBO On Demand.

Luč sredi morja (The Light Between Oceans, 2016)

Alicia Vikander in Michael Fassbender v čustveni drami o mladem avstralskem paru, ki v nasedlem čolnu najde neznanega dojenčka. Isabele moža prepriča, da punčko obdržita in nikomur ne izdata resnice o njenem poreklu. Leta družinske sreče prekine srečanje z obupano Hannah (Rachel Weisz), ki je na morju izgubila moža in hčerko.

Film, ki ga je Derek Cianfrance (Blue Valentine) posnel po priljubljenem romanu pisateljice M. L. Stedman, se je na 73. beneškem filmskem festivalu potegoval za zlatega leva.

Film je na voljo v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Lahko noč, mamica (Ich seh, Ich seh/Goodnight Mommy, 2014)

Devetletna brata dvojčka živita v odmaknjeni hiši na podeželju skupaj s svojo materjo. Ko se ta po opravljeni plastični operaciji vrne domov, je nenadoma vse drugače: pod povoji je oseba, ki je otroka ne prepoznata več.

Srhljivka Lahko noč, mamica – režijski prvenec Veronike Franz, žene in redne scenaristične sodelavke avstrijskega režiserja Ulricha Seidla (trilogija Paradiž) – je na 25. Ljubljanskem mednarodnem filmskem festivalu prejela osrednjo nagrado, vodomca.

V četrtek, 6. 4., ob 00.20 na Cinemax 2. Film je na voljo tudi na HBO GO.

Prihod (Arrival, 2016)


Amy Adams in Jeremy Renner v ZF-mojstrovini Denisa Villeneuva, režiserja trilerjev Ugrabljeni in Sicario: Onkraj zakona, o izzivih prvega stika z Nezemljani. Prihod je marsikaj, med drugim tudi film o materinstvu, kar pomeni, da bo všeč tudi gledalcem, ki znanstvene fantastike ne prenašajo.

O njegovi kakovosti pričajo tudi številna priznanja. Film je bil nominiran za osem oskarjev, med drugim tudi za najboljšo režijo in najboljši celovečerec leta, prejel pa je enega – za najboljšo montažo zvoka.

Film je na voljo v videoteki DKino.


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
TV SLO 1 1 DA
HBO/HBO 2/HBO 3 6 in 201/204/206 DA
HBO On Demand 203  
HBO GO 240  
Videoteka VOYO 239  
Kino 219 DA
Cinemax/Cinemax 2 208/209 DA

*Velja za linearne programe.


Ne spreglejte