Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 12. 2023,
13.17

Osveženo pred

4 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

sejem mucek kužek

Ponedeljek, 18. 12. 2023, 13.17

4 mesece, 1 teden

Na božičnem sejmu v Strasbourgu svoje usluge nudi tudi pasji vrtec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00
Strasbourg, božični sejem | Pasji vrtec, ki je v središču mesta, je na sejmu na voljo že tretje leto. Odprt je ob koncih tedna, ko je obiskovalcev največ. | Foto Shutterstock

Pasji vrtec, ki je v središču mesta, je na sejmu na voljo že tretje leto. Odprt je ob koncih tedna, ko je obiskovalcev največ.

Foto: Shutterstock

V Strasbourgu na severovzhodu Francije te dni poteka božični sejem, po polnih uličicah pa se lahko lastniki psov sprehajajo brez skrbi za svoje štirinožne prijatelje. Svoje usluge namreč nudi pasji vrtec, ki zase trdi, da kot edini v Franciji ponuja varstvo od ene ure do celega dne.

Nosilka projekta Laetitia Lacote ocenjuje, da 80 odstotkov lastnikov domačih ljubljenčkov te odpelje s sabo na počitnice oz. izlete, v primeru dogodka, kakršen je sejem v Strasbourgu, pa je gibanje v množici ljudi, kjer skorajda ničesar ne vidijo, po njenem prepričanju zanje zelo stresno.

Pasji vrtec, ki je v središču mesta, je na sejmu na voljo že tretje leto. Odprt je za konce tedna, ko je obiskovalcev največ. Lani je denimo znameniti sejem v alzaški prestolnici obiskalo 2,6 milijona ljudi, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Izkušnje nosilka projekta nabira še na drugih turističnih krajih

Izkušnje Lacote sicer nabira še na drugih turističnih krajih v Alzaciji, med drugim je skrbela tudi za pasje ljubljence pred avtomobilskim muzejem v Mulhousu in v bližini gradu Haut-Koenigsbourg. V dveh mesecih naj bi ji tam v varstvo zaupali 80 psov. Usluga stane 15 evrov za polovico dne in 25 evrov za cel dan.

O tovrstni storitvi se v prizadevanjih, da bi zagotovila varstvo čim bliže krajem turističnih obiskov, že pogaja tudi z drugimi mesti v Franciji in več znanimi turističnimi prizorišči, še piše AFP.

božični sejem budimpešta
Trendi Izbrali so najboljše božične sejme v Evropi, že četrtič zmagal isti #video
božične pesmi, glasba
Trendi To je deset najboljših božičnih pesmi vseh časov #video
Ne spreglejte