Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
4. 1. 2017,
10.52

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,53

1

Natisni članek

novoletna turneja bolezen težave Severin Freund

Sreda, 4. 1. 2017, 10.52

6 let, 7 mesecev

Veliki Severin Freund se umika

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,53

1

Nemški skakalni zvezdnik Severin Freund je odlično začel sezono, potem ko je zmagal v Kuusamu. Od takrat je njegova skakalna krivulja začela spreminjati smer. V kvalifikacijah za tekmo v Innsbrucku je bil skromen 47. Zdaj se umika, uraden razlog je gripa. Tekmo v Innsbrucku, ki se bo začela ob 14. uri, zaradi gripe izpušča tudi Michael Hayböck.

Innsbruck | Foto: Severin Freund ne bo nastopil na današnji tekmi. Uradni razlog je gripa. | Foto: Sportida Severin Freund ne bo nastopil na današnji tekmi. Uradni razlog je gripa. Foto: Sportida V nemškem taboru se je že nekaj časa šušljalo, da bo Severin Freund po novoletni turneji zapustil karavano smučarskih skokov in se posvetil treningu, saj forma ni takšna, kot bi si želel.

Pri njegovih skokih je veliko napak, a prvega dela novoletne turneje ni mogel izpustiti. Njegova prisotnost na nemškem delu je bila ogromnega pomena, saj je v tem trenutku vendarle prvo ime nemških skokov. Zdaj so se odločili, da se umika s turneje in bo najprej izpustil današnjo tekmo v Innsbrucku, ki se bo začela ob 14. uri. Uradni razlog je gripa, na torkovih kvalifikacijah pa je bil skromen 47.

Zdravstvene težave ima tudi Michael Hayböck (levo), medtem ko se njegov veliki prijatelj Stefan Kraft (desno) na novoletni turneji bori za laskavo lovoriko. | Foto: Sportida Zdravstvene težave ima tudi Michael Hayböck (levo), medtem ko se njegov veliki prijatelj Stefan Kraft (desno) na novoletni turneji bori za laskavo lovoriko. Foto: Sportida Iz skoka v skok se je počutil slabše

"Severin je že včeraj kazal znake okužbe. Na žalost se je njegovo stanje na skakalnici še poslabšalo, zato sem mu naročil, naj ne skače," je dejal nemški reprezentančni zdravnik Mark Dorfmüller.

"Iz skoka v skok sem se počutil slabše. Reprezentančni zdravnik me je pregledal v hotelu. Po diagnozi mi je svetoval, naj si vzamem čas za počitek. Prvič v karieri se mi je zgodilo, da sem moral predčasno zapustiti novoletno turnejo. Težko je, ampak v tej sezoni bo priložnost še za veliko zmag, zato je pametno, da v tem trenutku poslušam svoje telo," je dejal Freund.

Tekme ne bo videl niti Avstrijec Michael Hayböck, ki je prav tako staknil gripo. Hitro so ga izolirali od reprezentančnih kolegov, da se ne bi še kdo kaj nalezel. Vendarle imajo v svojih vrstah v Stefanu Kraftu - njegov največji prijatelj - kandidata za skupno zmago na turneji. "Na žalost je Michael prešibak, da bi v Innsbrucku nastopil, vendar upamo, da se bo vrnil že v Bischofshofnu," so sporočili iz avstrijskega tabora in dodali, da ima trebušne težave.

Ne spreglejte