Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
19. 10. 2016,
16.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

Natisni članek

koleno poškodba skoki Jernej Damjan

Sreda, 19. 10. 2016, 16.30

6 let, 6 mesecev

Smola za Jerneja Damjana

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

Težavam slovenskega skakalca Jerneja Damjana ni videti konca. Ko je že mislil, da je s kolenom vse v redu, mu je spet ponagajalo. Zaradi zdravstvenih preglavic je začel razmišljati, kaj bi lahko počel po koncu kariere in se lotil pridobivanja naziva tehnični delegat Mednarodne smučarske zveze FIS.

Koleno že nekaj časa muči Jerneja Damjana. Potem ko je letos prestal operacijo meniskusa, je že kazalo, da se bo vrnil na staro pot, a so se težave spet pojavile.

"Do avgusta je šlo odlično. Mislil sem, da imam novo koleno. Pred kvalifikacijami v Hinterzartnu mi je zaškrtalo in od takrat naprej je šlo na slabše. Prejšnji teden sem opravil pregled z magnetno resonanco, ker sem komaj prišel dol z Rožnika, potem ko sva šla s hčerko na sprehod. Šiv, ki je bil notri, je ranil meniskus. Ta tekočina ven teče in boli," je Damjan postregel z nespodbudno novico.

Ne prezrite

Damjan si želi odpreti vrata

Ne ve še, kako bo z letošnjo sezono. | Foto: Vid Ponikvar Ne ve še, kako bo z letošnjo sezono. Foto: Vid Ponikvar Kaj to pomeni za sezono, ki se bo začela čez mesec dni v Kuusamu na Finskem, ni želel preveč razglabljati. Bržkone pomeni, da bo uvodni vlak zamudil: "Bomo videli. Po vseh teh težavah ne želim razmišljati. To je vse, kar lahko rečem. Nočem sploh razmišljati."

Prav zaradi težav s kolenom pa njegove misli vse večkrat pobegnejo v prihodnost, saj ve, da bo moral po koncu kariere poiskati drugo službo. Rad bi delal v Mednarodni smučarski zvezi FIS. "Natančnih ciljev nimam. Vrata si želim odpreti. Takšne poškodbe mi dajo vedeti, da še pet let ne bom skakal, ampak so stvari zdaj drugačne. Na to bi bil rad pripravljen, kot sem bil na večino stvari v življenju," pravi Damjan.

Ne prezrite

"Trener? Ne, da ne bi znal biti, vendar ni vsaka služba za vsakega"

Rad bi prišel v FIS, zato je šel pretekli konec tedna na izobraževanje. | Foto: Vid Ponikvar Rad bi prišel v FIS, zato je šel pretekli konec tedna na izobraževanje. Foto: Vid Ponikvar Prejšnji teden se je tako mudil v Seefeldu, kjer je bil v procesu izobraževanja za tehničnega delegata. Ta poklic je namreč osnova, da lahko kandidat sploh deluje v družini FIS. Izpit bo lahko tako kot Anja Tepeš, ki je bila prav tako prisotna, opravljal šele čez dve leti, saj je takšen postopek.

Nato bosta lahko oba vstopila v svet FIS. "Tehnični delegat ne želim biti, vendar je vstopna točka za vse službe na FIS. Rad bi prišel v FIS. Delo mi je bolj všeč kot biti trener. Pa ne, da ne bi znal biti, vendar ni vsaka služba za vsakega. V Avstriji sem spoznal ljudi, ki so nad mano in kot skakalec niti ne veš, da so tam. Zelo zanimivo je bilo."

Ne spreglejte