Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
18. 10. 2016,
18.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Filip Flisar Rok Marguč Jakov Fak Jakov Fak Teja Gregorin Vesna Fabjan Boštjan Kline Katja Višnar Ana Drev Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Torek, 18. 10. 2016, 18.27

6 let, 6 mesecev

Za koga bomo lahko v zimi navijali?

Peter Prevc kot nekdaj Tina Maze

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Foto: Vid Ponikvar

V dolini pod Poncami je v torek mrgolelo slovenskih zimskih športnikov, ki začenjajo novo zimsko misijo. Največ oči bo uprtih v junaka zadnje sezone Petra Prevca, ki se je na koncu prelevil v Nostradamusa.

Planica je pozdravila slovenske športnike, ki bodo v prihajajoči zimi skušali priti do dobrih predstav in posledično do vidnejših uvrstitev.

Potem ko je imela Tina Maze, ki bo v četrtek spregovorila o načrtih za prihodnost, nedavno status osrednje osebe smučarske srenje, ta vloga od pretekle zime pripada Petru Prevcu.

Postal je šampion. Osvojil je vse, kar se je osvojiti dalo – od novoletne turneje, naslova svetovnega prvaka v poletih, malega kristalnega globusa v razvrstitvi poletov do velike zmage v skupnem seštevku svetovnega pokala, v katerem je z 2.303 točkami postavil nov rekord. Pred njim je mejnik pripadel Gregorju Schlierenzauerju (2.083 točk).

Fotogalerija z novinarske konference:

Fotogalerija
1 / 37

Video utrinki iz Planice

Da je prvi zvezdnik reprezentance, smo se lahko spet prepričali danes zjutraj, ko se je v Planici 421 osnovnošolcev družilo z zimskimi športniki. Njegov avtogram je bil najbolj iskan, v medijskem dnevu v Planici pa je razumljivo dal največ intervjujev.

Skupaj s preostalimi skakalci bodo tudi letos skušali ohraniti pozitiven trend dobrih rezultatov in še naprej razveseljevati ljubitelje tega športa, ki bodo konec marca prihodnje leto spet zasedli prostor okoli Letalnice bratov Gorišek.

Nogomet zasidran tudi v reprezentancah: Olimpija in Maribor poligon za zbadanje

Skakalci se bodo v tekmovalni pogon podali šele 25. novembra, prvi pa bodo na vrsti alpski smučarji.

Že ta konec tedna jih na ledeniku Rettenbach čaka uvodni veleslalom sezone. Prva adutinja Ana Drev je z mislimi že pri sobotni preizkušnji. Njena želja je, da bi izboljšala sedmo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala in letos meri še višje. Ilka Štuhec bo skušala dobre nastope pokazati v hitrih disciplinah.

Boštjan Kline se je razveselil zmage Maribora nad Olimpijo. Komaj pa se že veseli zime. | Foto: Vid Ponikvar Boštjan Kline se je razveselil zmage Maribora nad Olimpijo. Komaj pa se že veseli zime. Foto: Vid Ponikvar

Boštjan Kline, ki je bil na prestižnem smuku v Garmisch-Partenkirchnu izvrsten drugi, enak podvig pa mu je v pretekli sezoni uspel še v superveleslalomu v avstrijskem Hinterstoderju, bo tudi v prihajajoči zimi skušal razveseliti slovenske privržence.

So ga pa v soboto razveselili nogometaši Maribora, ki so na večnem derbiju s 3:1 premagali Olimpijo: "Reprezentančni kolega Rok Perko se je zelo zmotil. Optimistične napovedi ... Sicer pa komaj čakam zimo. Trenažni proces je bil dolg. Na snegu smo naredili veliko, zdaj komaj čakam tremo, strah in pritisk. Da se vse skupaj začne."

Marguč o zakonu, Flisar o tem, ali mu naziv biosistemski inženir pomaga pri smučanju

V nekoliko drugačni preobleki se bo v sezono podal deskar Rok Marguč, ki je pol leta v zakonskem stanu. Na vprašanje, ali je lažje trenirati za dobro tekmo ali dober zakon, je z nasmehom na obrazu odgovoril: "Pravijo, da je ljubezen slepa, zakon pa ti odpre oči. Lahko bi rekel, da je lažje trenirati za dobro tekmo kot za dober zakon."

Rok Marguč, dobitnik štirih medalj s svetovnih prvenstev, pravi, da je lažje trenirati za dobro tekmo kot za dober zakon. | Foto: Vid Ponikvar Rok Marguč, dobitnik štirih medalj s svetovnih prvenstev, pravi, da je lažje trenirati za dobro tekmo kot za dober zakon. Foto: Vid Ponikvar

Pričakovano je največ smeha požel smučar prostega sloga Filip Flisar. Po izobrazbi je namreč biosistemski inženir, ta poklic pa mu pri smučanju ne pomaga. "Poznavanje hlevske tehnologije mi na progi dosti ne koristi. Mi pa koristi postransko, da imam mirno dušo," je povedal.

Vesna Fabjan kot bi spala na Kredarici

Biatlonska aduta nove sezona bosta v moški konkurenci Jakov Fak in pri dekletih Teja Gregorin, v teku brez puške pa bodo slovenskih navijači največ pričakovali od šprinterk Vesne Fabjan in Katje Višnar.

Fabjanova te dni prebiva prav v Planici. "Sem v višinski sobi. Občutek je takšen, kot bi spala na Kredarici. Težje se diha, tako da se telo pripravlja na takšne razmere. Enako je potem na tekmah," razlaga dobitnica bronaste medalje na olimpijskih igrah v Sočiju.

Slovenska zimska družina se podaja v lov za dobrimi rezultati. | Foto: Vid Ponikvar Slovenska zimska družina se podaja v lov za dobrimi rezultati. Foto: Vid Ponikvar

Ob slovesu so prvega moža slovenske zimske družine Petra Prevca še izzvali, da se prelevi v Nostradamusa in napove, kaj lahko pričakujemo od slovenskih športnikov v prihajajoči sezoni.  "Počakati moramo in videti, kakšni bodo rezultati," je diplomatsko odgovoril Prevc.

Alpsko smučanje

Ekipa za tehnične discipline (moški):

Žan Kranjec, Štefan Hadalin

Ekipa za hitre discipline (moški):

Boštjan Kline, Klemen Kosi, Martin Čater, Andrej Šporn, Miha Hrobat in Rok Perko

Ekipa za svetovni pokal (ženske):

Ana Drev, Ilka Štuhec, Maruša Ferk, Ana Bucik, Meta Hrovat, Katarina Lavtar, Tina Robnik, Vanja Brodnik

 

Biatlon

Moški:
Jakov Fak (status A1 elite), Klemen Bauer (A2), Rok Tršan (A2), Lenart Oblak (A3), Miha Dovžan (A3), Mitja Drinovec (A3)

Ženske:
Teja Gregorin (A1), Anja Eržen (A2)

 

Deskanje na snegu

Rok Flander, Rok Marguč, Žan Košir, Tim Mastnak, Jure Hafner, Gloria Kotnik

 

Nordijska kombinacija

Marjan Jelenko (član A ekipe), Leon Šarc (B), Vid Vrhovnik (B), Matevž Malovrh (mladinec), Jaka Matko (mladinec), Gašper Brecl (mladinec), Rok Juvančič


Smučanje prostega sloga

Smučarski kros:

Filip Flisar, Blaž Ogorelc, Matic Masterl

Smučanje po grbinah:

Nejc German, Veronika Perc, Nel Oštir, Luka Zdešar

Skoki:

Bine Žalohar, Matic Lovko, Žiga Kovačič


Smučarski skoki

Moški:

A-reprezentanca: Peter Prevc, Robert Kranjec, Jurij Tepeš, Nejc Dežman, Jernej Damjan, Anže Semenič, Jaka Hvala, Anže Lanišek, Cene Prevc,

B-reprezentanca: Miran Zupančič, Andraž Pograjc, Tilen Bartol, Matjaž Pungertar, Tomaž Naglič, Rok Justin, Ernest Prišlič, Andraž Modic

DPNC (Državni panožni nordijski center v Kranju): Domen Prevc, Žiga Jelar, Jan Kus, Bor Pavlovčič, Timi Zajc, Rok Tarman, Aljaž Osterc

Ženske:

Maja Vtič, Špela Rogelj, Katja Požun, Nika Križnar, Ema Klinec, Ema Bogataj


Tek na smučeh

Ženske:
Katja Višnar, Vesna Fabjan, Alenka Čebašek, Anamarija Lampič, Nika Razinger, Lea Einfalt (vse A status), Manca Slabanja, Eva Urevc, Anita Klemenči, Anja Žavbi Kunaver

Moški:
Miha Šimenc (A status), Janez Lampič, Benjamin Črv, Miha Dolar, Boštjan Klavžar, Luka Prosen

 

Telemark

Jure Aleš
Rok Šmejic
Sašo Aleš
Špela Mičunovič

Ne spreglejte