Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
11. 10. 2016,
20.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83

1

Natisni članek

smuči Elan Sara Takanaši Peter Prevc Peter Prevc Peter Slatnar Aljoša Branc

Torek, 11. 10. 2016, 20.19

6 let, 6 mesecev

"Slatnarjeve smuči so stopničko višje od Elanovih"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83

1

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska A-reprezentanca v smučarskih skokih je z odhodom Elana dobila v ekipi okrepitev, saj je vanjo vstopil serviser Aljoša Branc. V novi službi pod okriljem Smučarske zveze Slovenije se odlično počuti. Izpostavil je, da je vesel, da ima Slovenija Petra Slatnarja, ki je prevzel proizvodnjo smuči.

"Od včeraj sem brez službe. Šokiran sem. Konec je. Na zavod za zaposlovanje sem šel vprašat, kaj moram zdaj narediti," je aprila, potem ko so mu iz Elana sporočili, da nima več službe, brezvoljno komentiral Aljoša Branc, dolgoletni serviser Elanovih smuči.

Na njegovo veselje in na veselje tistih skakalcev, ki so nastopali z Elanovimi smučmi – med njimi sta bila kralj in kraljica pretekle zime Peter Prevc in Sara Takanaši – , se je pojavil Peter Slatnar, vajeti izdelave prevzel v svoje roke in naredil konkurenčne smuči.

Če je bil Branc pred tem na plačilni listi Elana, se je zdaj preselil pod streho Smučarske zveze Slovenije (SZS) in je zadolžen za servis smuči vseh slovenskih skakalcev.

Ne prezrite

"24 let dela v Elanu marsikaj pusti v podzavesti"

Smuči Petra Slatnarja so nadgradnja Elanovih. | Foto: Grega Valančič/Sportida Smuči Petra Slatnarja so nadgradnja Elanovih. Foto: Grega Valančič/Sportida "Drugače je. Zdaj si sam sestavljam urnik, prej so mi ga diktirali v podjetju in tam sem moral tudi delati. Zdaj imam več prostega časa in ga izkoristim za svoje hobije. S fanti se poznamo. Dogovorili smo se, kako se bomo obnašali drug do drugega. Vse je odlično. Že prej sem nekaterim pomagal pri servisiranju, zdaj pa delam vse vrste smuči. V glavi še nisem povsem naredil tega preklopa. 24 let dela v Elanu ti marsikaj pusti v podzavesti."

Na nove šefe SZS se mu ni bilo treba privajati, saj je vse poznal že od prej: "Enkrat na mesec grem na Smučarsko zvezo Slovenije. Najbolj sem vesel, da smo za svoje delo redno nagrajeni. Vse je tako, kot mora biti."

Na začetku ga niso jemali resno

Aljoša Branc bo po novem skrbel tudi za smuči Jurija Tepeša. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Aljoša Branc bo po novem skrbel tudi za smuči Jurija Tepeša. Foto: Žiga Zupan/Sportida Njegova naloga v ekipi, ki skrbi za A-reprezentante, je dogovarjanje z vsemi proizvajalci smučmi, da v Slovenijo pošljejo pravi material. Nekaj so jih morali zavrniti, saj smuči niso bile takšne, kot je bilo dogovorjeno.

"S Petrom Slatnarjem nimam nobenih težav, z njim dobro sodelujemo. Drugi proizvajalci me imajo za starosto in me zagotovo ne bodo poskušali prinesti okoli. No, nekaj so poskušali, vendar so material takoj dobili nazaj. Sport 2000 me na začetku ni jemal resno, vendar sem jim rekel, naj smuči pospravijo, ker jih sploh ne bomo testirali."

Pravi, da se vse več slovenskih fantov nagiba k smučem Petra Slatnarja, s katerimi bo skakal prvi mož zadnje zime Peter Prevc.

"Slatnarejvo ime veliko pomeni"

Peter Slatnar je z okovji pri skokih že naredil revolucijo. Zdaj bi jo rad še s smučmi in čevlji. | Foto: Vid Ponikvar Peter Slatnar je z okovji pri skokih že naredil revolucijo. Zdaj bi jo rad še s smučmi in čevlji. Foto: Vid Ponikvar "Slatnar si je z okovji (z njimi skačejo praktično vsi skakalci v svetovnem pokalu, op. p.) ustvaril sloves zaradi kakovosti in zanesljivosti. Nekateri so proizvajalca že zamenjali, nekateri bodo to storili prihodnje leto. Lepo je, da Slovenci skačejo s slovenskimi smučmi. Je pa dobro, da kdo skače tudi s konkurenčno, saj tako vidimo, če kdo naredi preskok, in lahko hitreje reagiramo. Mrtve bomo prešteli na prvi zimski tekmi," se je zasmejal Branc.

In kako so se Slatnarjeve smuči obnesle na skakalnici? "Smuči so stopničko višje od tistih, ki smo jih delali v Elanu. Slatnar je imel nekaj idej in smuči so zagotovo boljše. Tujci veliko gledajo, kaj piše na smučeh. Slatnar kot podjetje ni takšno kot Elan, da bi se šel množično proizvodnjo. Začenja z nižjega položaja. A njegovo ime veliko pomeni. Mislim, da bo Slatnar tudi s smučmi prišel tja, kamor želi priti. Idej je ogromno. Časa letos še ni bilo. Upam, da bomo v prihodnosti s Slatnarjevimi smučmi in slovenskimi skakalci prehiteli konkurenco."

Ne spreglejte