Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
5. 10. 2016,
10.43

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,88

2

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Goran Janus skoki

Sreda, 5. 10. 2016, 10.43

6 let, 6 mesecev

Petru Prevcu in druščini vzeli individualno tekmo ter dali prednost ekipni

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,88

2

Foto: Vid Ponikvar

Vodstvo Mednarodne smučarske organizacije (FIS), ki je odgovorno za skoke, se je odločilo, da bo za drugo postojanko svetovnega pokala pripravilo spremembo. Namesto posamične tekme bo ekipna. Sprememba se obeta v drugem tednu decembra.

Sezona smučarskih skokov se bo začela 25. novembra s tekmo v Kuusamu na Finskem, vodstvo tekmovanja pa je za naslednjo postojanko pripravilo spremembo.

Po prvotnem načrtu bi morali biti 3. in 4. decembra v Klingenthalu v Nemčiji dve posamični preizkušnji, a bo zdaj prvi dan ekipna, v nedeljo pa posamična tekma.

Ne prezrite

Verjeli ali ne, slovenske skakalke presenetil sneg

Pred tem je bila prva ekipna tekma načrtovana šele 21. januarja v Zakopanah.

Prvemu možu zadnje zime Petru Prevcu in vsem skakalcem so tako vzeli eno individualno tekmo. Lani so bili slovenski orli na ekipni tekmi v Klingenthalu odlični drugi, pred njih so se zavihteli le Nemci.

Svetovni pokal bo imel po novem šest ekipnih tekem. Poleg Klingenthala in Zakopan jih bodo gostili še Willingen, Oslo, Vikersund in naša Planica.

Lillehammer v prednosti, Janus se ne bi branil Klingenthala

Goran Janus in verjetno tudi Robert Kranjec bi raje videla, da bi bili odpadli tekmi iz Nižjega Tagila v Klingenthalu kot v Lillehammerju, saj je v Nemčiji naprava večja. | Foto: Vid Ponikvar Goran Janus in verjetno tudi Robert Kranjec bi raje videla, da bi bili odpadli tekmi iz Nižjega Tagila v Klingenthalu kot v Lillehammerju, saj je v Nemčiji naprava večja. Foto: Vid Ponikvar Klingenthal bo morda dočakal še dve dodatni tekmi za svetovni pokal. Pred časom smo pisali, da v Nižjem Tagilu v Rusiji dveh tekem zaradi neizpolnjevanja pogojev ne bo. Zdaj sta se za termin 10. in 11. decembra najbolj zagrela prav Klingenthal in Lillehamer na Norveškem.

Govori se, da naj bi imel prednost Lillehammer, ki je bil v preteklih letih standardni član decembrskega koledarja svetovnega pokala. Letos bo norveško skakalno središče del norveške marčevske skakalne turneje, ki jo bodo sestavljali še Oslo, Trondheim in Vikersund.

Če bo na koncu gostitelj postal Klingenthal, bodo Nemci dva tedna zapored pričakali najboljše skakalce. "Klingenthala se ne bi branili. Večja ko je skakalnica, bolje je za nas," se je zasmejal glavni trener Goranu Janus.

Sprehodite se po prizoriščih nove sezone – Nijni Tagil je izključen

Ne bi bilo prvič, da bi eno prizorišče gostilo tekme dva tedna zapored. V sezoni 2000/01 je ta čast pripadla Kuopiu na Finskem.

Vodstvo tekmovanja mora v prihodnjih tednih razkriti, kdo bo 10. in 11. decembra gostil tekmi, ki bi morali biti v Rusiji.

Ne spreglejte