Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
9. 11. 2020,
8.40

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

Natisni članek

Pjongčang 2018 Peking 2022 Peking 2022 Sölden svetovni pokal Ester Ledecka

Ponedeljek, 9. 11. 2020, 8.40

3 leta, 5 mesecev

ESTER LEDECKA

Neverjetna Ester razkriva svoje načrte

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17
Ester Ledecka | Ester Ledecka | Foto Sportida

Ester Ledecka

Foto: Sportida

"V novi sezoni želim nastopiti tako na smučarskem kot deskarskem svetovnem prvenstvu, v prihodnje pa bi rada v domačo vitrino postavila še kakšen smučarski globus," je medijem v domovini pojasnila dvakratna olimpijska prvakinja Ester Ledecka.

V pretekli zimi je Ester Ledecka nastopila le na dveh deskarskih tekmah svetovnega pokala, in sicer na Rogli, kjer je ugnala vso konkurenco, in v Ban Gastainu. Tam se je morala zadovoljiti z drugim mestom. Po drugi strani se je njeno ime kar šestnajstkrat znašlo na štatni listi smučarskih tekem svetovnega pokala. Vseeno se v primeru edinstvene češke športnice tehtnica ne bo dokončno nagnila na smučarsko stran, kjer so zaslužki in marketinški potencial sicer precej večji. Vztraja tudi v deskarskem svetu, kjer je bila vrsto let s naskokom najboljša paralelna tekmovalka.

Še naprej na deski ... | Foto: Vid Ponikvar Še naprej na deski ... Foto: Vid Ponikvar Med nedavnim treningom na avstrijskem ledeniku Kaunertal je v spletnem pogovoru s češkimi mediji pojasnila, da še naprej prehaja iz enega v drug šport. S to miselnostjo se podaja tudi v novo sezono. Njen cilj je namreč nastop na obeh svetovnih prvenstvih, najprej na alpskem v Cortini d'Ampezzo (8.–21. 2.), nato pa jo bo pot vodila v  Zhangjiakou na Kitajskem, kjer bo nastopila še v paralelnem veleslalomu in slalomu (26.–28. 2.) med deskarkami.

Prvenstvi se, v nasprotju z letom 2019, tokrat ne prekrivata, vseeno pa bo se bo morala Ledecka zaradi sodelovanja v lovu na deskarsko zlato snežinko odpovedati smučarski olimpijski generalki. Prav med deskarskim prvenstvom sta namreč v bližnjem Yanqingu predvidena smuk in superveleslalom svetovnega pokala. "Seveda bi rada spoznala olimpijski teren, a to so pač odločitve, ki jih je ob gojenju obeh športov treba sprejeti," pravi 25-letna šampionka.

... in na smučeh | Foto: Sportida ... in na smučeh Foto: Sportida

Ester Ledecka ima v svoji deskarski biografiji zapisanih 18 zmag, dva naslova svetovne prvakinje, olimpijsko zlato, tri velike globuse in štiri male. V smučarski konkurenci, v katero se je na najvišji tekmovalni ravni resneje vključila leta 2016, pa je v 49 nastopih zbrala tri uvrstitve na oder za zmagovalke, med katerimi je tudi lanska decembrska smukaška zmaga v Lake Louisu, vrhunec kariere pa je seveda tedaj senzacionalni superveleslalomski naslov olimpijske prvakinje v Pjongčangu.

Nova deskarska sezona se bo začela čez dober mesec v Cortini d'Ampezzo, medtem ko je na smučarskem odprtju zime presenetila z dvajsetim mestom v veleslalomu v Söldnu. Uvrstila se je tik pred Ano Bucik in s tem osvojila svoje prve veleslalomske točke svetovnega pokala. Do zdaj jih je osvajala v kombinaciji, superveleslalomu in smuku. V zadnjem je bila lani celo druga v razvrstitvi ob koncu sezone, takoj za prejemnico malega globusa Corrine Suter. In prav mali globus v smučarskih vodah je njen naslednji veliki cilj. "V vitrini je dovolj prostora zanj," pravi večkratna češka športnica leta.  

Ester Ledecka
Sportal Ko dva športa nista dovolj: nova provokacija Ester Ledecke
Žan Kranjec
Sportal Slovenski smučarji ostajajo brezdomci
Meta Hrovat
Sportal Oteženo oblikovanje "nove" Mete Hrovat
Uroš Zupan
Sportal Izzivi novega smučarskega šefa: 400 tisočakov za testiranja
Sőlden 2020 - covid ukrepi
Sportal Boj za preživetje: (ne)vzdržnost smučarskega sistema
Meta Hrovat
Sportal Italijansko zmagoslavje v Söldnu, Hrovatova tik za najboljšimi
Ne spreglejte