Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
16. 9. 2016,
11.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Novak Đoković tenis OP ZDA

Petek, 16. 9. 2016, 11.00

6 let, 7 mesecev

Je bilo opravičilo Novaka Đokovića iskreno? #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

V finalu OP ZDA se je po mnenju nekaterih Novak Đoković odločil za nešportno potezo, ko je kar dvakrat prosil za zdravniško pomoč. Čeprav se je srbski zvezdnik med dvobojem opravičil Stanu Wawrinki, so nekateri prepričani, da sodniki niso dobro opravili svojega dela.

Novak Đokovič je imel zaradi prstov na nogah hude bolečine. | Foto: Novak Đokovič je imel zaradi prstov na nogah hude bolečine.

Zadnji turnir za grand slam v New Yorku je dobil Stan Wawrinka, potem ko je po štirih nizih premagal prvega igralca sveta Novaka Đokovića. Finale je bil pester. Ne samo zaradi vrhunskega tenisa, ampak tudi zaradi obstranskih stvari, ki so se dogajale na igrišču.

Đoković je med dvobojem dvakrat prosil za zdravniško pomoč. Znano je, da igralci velikokrat vzamejo zdravniški premor zato, da nasprotniku razbijejo ritem igranja. Po mnenju nekaterih naj bi to izkoristil tudi Beograjčan, saj je medicinski odmor trajal več kot šest minut. Treba je dodati, da se je Đoković že med dvobojem Wawrinki opravičil za to potezo. "Stan, oprosti, še stati nisem mogel."

John McEnroe je menil, da je šlo za kršenje pravil

Eden izmed glavnih kritikov tega je bil legendarni ameriški teniški igralec John McEnroe, ki je danes strokovni komentator na eni izmed športnih televizij. "To je kršenje pravil. Nekdo bi moral storiti nekaj glede tega, vendar se zdi, da sodniki nimajo poguma za to. Po petih minutah je Novak tekel kot Usain Bolt," je izjavil McEnroe, ki je znan po tem, da je brez dlake na jeziku.

Ali menite, da je Novak Đoković v finalu OP ZDA zlorabljal pravila za medicinski odmor?

  • Da
    54,24 %
    160 glasov
  • Ne
    45,76 %
    135 glasov
Oddanih 295 glasov

Stan Wawrinka je na novinarski konferenci dejal, da nekateri igralci zagotovo izkoriščajo medicinski odmor. | Foto: Stan Wawrinka je na novinarski konferenci dejal, da nekateri igralci zagotovo izkoriščajo medicinski odmor.

Wawrinka: Nekateri zlorabljajo medicinski odmor

"Preprosto me je presenetilo to, v katerem trenutku je vzel odmor. Običajno odmora ne zahtevate pred servisom nasprotnika. Mislim, da nekateri zagotovo zlorabljajo medicinski odmor, a morate razumeti, da je včasih res boleče. Greš do skrajnih meja, odigraš nekaj točk, potem pa se ustaviš," je po dvoboju povedal Wawrinka, ki se je pritoževal tudi glavnemu sodniku.

"Ko mi je povedal, kaj se dogaja, sem se poskušal pripraviti za naslednjo točko, saj sem začutil, da imam težave. Imel sem krče in vsi vemo, da je to lažje prenašati, če si ogret. Nisem se želel ohladiti, saj bi se telo na to slabo odzvalo," je še povedal Švicar, ki je pozneje priznal, da Novaku ni nič zameril.

Novak Đoković | Foto:

Operacija da, operacija ne

Po dvoboju je prišla na dan informacija, da bo moral Novak Đoković zaradi poškodbe nohtov in prstov na nogi celo na operacijo, a so mediji to kmalu za tem zanikali. Po zadnjih informacijah bo Novak lahko igral že na turnirju v Pekingu, ki se začne 3. oktobra, pod vprašajem pa je njegov nastop na ekshibicijskem turnirju v Milanu.

Ne spreglejte