Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
19. 1. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Julen Aguinagalde Uroš Zorman Veselin Vujović Slovenija Španija svetovno prvenstvo rokomet slovenska rokometna reprezentanca

Četrtek, 19. 1. 2017, 4.00

6 let, 6 mesecev

Pred tekmo med Slovenijo in Španijo

Slovenci z evropskimi podprvaki na derbiju za prvo mesto skupine

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
slovenija španija spanija | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenska reprezentanca, ki se je zaradi poškodb in odpovedi sprehajala po polju neznanega, kar zadeva zavedanje o svoji moči, se bo borila za prvo mesto v skupini B svetovnega prvenstva v rokometu. To prinaša najboljši položaj pred osmino finala.

Derbi skupine B, zadnji krog, Slovenija - Španija za prvo mesto po skupinskem delu svetovnega rokometnega prvenstva. Ekipi sta do zdaj odigrali 17 tekem. Z le dvema zmagana - ena od njih je stara že 12 let - statistika prav gotovo ni slovenska zaveznica.

Slovenci so lanskega aprila prvič na uradnih tekmah premagali Špance in jih po treh desetletjih prikrajšali za olimpijske igre. | Foto: Reuters Slovenci so lanskega aprila prvič na uradnih tekmah premagali Špance in jih po treh desetletjih prikrajšali za olimpijske igre. Foto: Reuters Trn v peti

Zato pa vedrejše tone vzbujata zadnji dve srečanji. Slovenci so na olimpijskih kvalifikacijah lanskega aprila v Malmöju prvič na uradnih tekmah premagali Špance.

Pred letom sta se ekipi pomerili na evropskem prvenstvu na Poljskem, Slovenci so imeli zmago na pladnju, na koncu pa so morali biti zadovoljni z remijem.

Na obeh tekmah je dejavno sodeloval tudi eden najboljših krožnih napadalcev na svetu Julen Aguinagalde. "Čaka nas težka tekma, Slovenija je zelo dobra ekipa, a izjemno si želimo prvega mesta," je povedal član poljskih Kielc in zelo dober prijatelj Uroša Zormana, ki ga ni (več) v reprezentanci: "Odličen igralec. A tudi drugi so kakovostni. Vemo, da nas čaka mlada in hitra ekipa."

ABC prvenstva

Slovenci imajo v Metzu glasno podporo s tribun. | Foto: Grega Wernig/Ekipa SN Slovenci imajo v Metzu glasno podporo s tribun. Foto: Grega Wernig/Ekipa SN Slovenska rokometna reprezentanca nastopa na svetovnem prvenstvu v Franciji, ki poteka med 11. in 29. januarjem.

Igra v skupini, ki jo gosti Metz, skupaj z Angolo (zmaga 42:25), Islandijo (zmaga 26:25), Makedonijo (zmaga 29:22), Tunizijo (remi 28:28) in Španijo.

V osmini finala se skupina B križa s skupino A, kjer so na prvih mestih Francija, Norveška, Rusija ali Brazilija. Prav zadnji sta mogoči tekmici Slovenije v bitki za najboljšo osmerico prvenstva.

Kaj bo pomenil dan počitka?

Na špansko žalost bo za finaliste lanskega evropskega prvenstva to druga tekma zapored, Slovenci pa so po remiju s Tunizijci imeli dan počitka.

Aguinagaldejeve Kielce sicer postajajo mini slovenska kolonija. Zorman je tam že šest let, Dean Bombač je prišel lansko poletje, prihodnje pa bo še Blaž Janc. "Zelo dober igralec. Mislim, da bo pomagal še dvigniti raven naše ekipe," o prvem slovenskem strelcu olimpijskih iger in svetovnega prvenstva meni Španec.

Ne spreglejte