Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
18. 1. 2017,
17.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

1

Natisni članek

Jure Dolenec slovenska rokometna reprezentanca Rokometna reprezentanca rokomet svetovno prvenstvo

Sreda, 18. 1. 2017, 17.30

6 let, 7 mesecev

Čustva bodo ostala ob strani

Ob himni Barcelone mu gredo pokonci dlake, ampak ...

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

1

Slovenija Makedonija | Foto Grega Wernig/Ekipa SN

Foto: Grega Wernig/Ekipa SN

Podpis Jureta Dolenca na pogodbi z Barcelono je še svež. A čustva do nje in Katalonije bodo na derbiju skupine B rokometnega svetovnega prvenstva povsem v ozadju. V četrtek gre za prvo mesto v skupini in najboljše izhodišče za osmino finala.

Od našega poročevalca iz Metza | Foto: "Upam, da bo tekma s Tunizijo opozorilo za naprej, kje smo, če nismo stoodstotni," se tunizijske šole, ki za Slovence po remiju 28:28 ni bila draga, zaveda Jure Dolenec.

Škofjeločan gotovo zmore več, kot je pokazal v dozdajšnjem delu prvenstva. Verjetno je le vprašanje časa, kdaj bo to prikazal tudi na igrišču. Derbi za vrh skupine B in najboljše izhodišče pred osmino finala bi bil kar prava priložnost. Še bolj pa poznejše tekme na izločanje.

"Lahko jih premagamo"

Dolenec bo nastopil proti nekaterim svojim prihodnjim soigralcem, saj je pred kratkim podpisal kar petletno pogodbo z Barcelono. A njegove misli trenutno seveda niso pri novem klubu: "Španija je v tem trenutku konkurent za prvo mesto, ki prinaša predvsem lažje tekmece v nadaljevanju turnirja. Zelo pomembno bi bilo, da bi končali kot zmagovalci skupine. Za zdaj o Špancih razmišljam le kot o tekmecih. Če bomo igrali, kot smo sposobni, jih lahko premagamo. Navsezadnje smo z njimi na zadnjih dveh tekmah enkrat zmagali, enkrat pa igrali neodločeno, čeprav smo si zaslužili več kot to."

Slovenija je skupinski del tekmovanja odigrala dobro. A pravi boji se začenjajo z izločilnimi tekmami. | Foto: Grega Wernig/Ekipa SN Slovenija je skupinski del tekmovanja odigrala dobro. A pravi boji se začenjajo z izločilnimi tekmami. Foto: Grega Wernig/Ekipa SN Spet z Rusi?

Prvo mesto v skupini res lahko prinese veliko prednost. To tezo so Slovenci z odliko preizkusili pred štirimi leti v Španiji, ko so po osvojitvi skupine gladko izločili Egipt, v četrtfinalu pa še Rusijo, proti kateri je prav Dolenec naredil nekaj odločilnih potez.
Rusi pa so lahko v Franciji slovenski tekmeci že v osmini finala. V zadnjem krogu bodo o tem odločali Brazilci, ki so drugi morebitni slovenski tekmec.

Tja, kamor si je najbolj želel

Še skok nazaj k prvemu slovenskemu desnemu zunanjemu in strastnemu navijaču Barcelone. Ko je postavil svoj avtogram na pogodbo, se mu je uresničila življenjska želja. "Presrečen sem, v ta klub sem si vso kariero najbolj želel. Pogovori so se zaradi moje pogodbe z Montpellierom, ki sem jo imel do leta 2019, malo zavlekli. Trajali so tri mesece. Komaj čakam, da bom oblekel Barcelonin dres," je pred dnevi pojasnil zakulisje pogajanj z novim klubom.

Jure Dolenec bo poleti odšel v svoj četrti klub kariere. | Foto: Vid Ponikvar Jure Dolenec bo poleti odšel v svoj četrti klub kariere. Foto: Vid Ponikvar
Proti Kataloncem je nastopil že v majici Montpelliera, že tedaj z zelo posebnimi občutki. "Že kot smo v Blau Grani igrali z Montpellierom, so mi šle dlake pokonci, kaj bo šele zdaj. Ekipa bo pomlajena, delajo na dolgi rok," je zadovoljen nekdanji član Loke in Gorenja. A kljub navijaštvu in simpatijam do Špancev ti pri njem seveda ne bodo dobili nobenih popustov.

 
 
Ne spreglejte