Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
18. 1. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

Rokometna reprezentanca slovenska rokometna reprezentanca svetovno prvenstvo rokomet Blaž Janc

Sreda, 18. 1. 2017, 4.00

6 let, 6 mesecev

Blaž Janc doživlja prelomnico za prelomnico

"Obraz, kakršnega Slovenija še ni imela" #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33
blaž blaž janc portret | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Letošnja in lanska sezona sta za Blaža Janca obdobji mejnikov. Odlične igre v rokometni ligi prvakov, številni izboru v tedenske ekipe zvezd tega tekmovanja, odličen reprezentančni debi, olimpijske igre, formalizacija prestopa v poljske Kielce, svetovno prvenstvo …

Od našega poročevalca iz Metza | Foto: Odločanje tekem je 20-letnemu Blažu Jancu precej domače. Letos je to v celjski majici storil že večkrat. Bil je tudi zadnji element v lovljenju tunizijske prednosti na četrti tekmi svetovnega prvenstva v rokometu. Nekaj sekund pred koncem je zadel za remi 28:28. Vrhunce tekme najdete TUKAJ, omenjeni gol pa na 3:27. To je bila sedma točka Slovenije na prvenstvu. V četrtek Slovence čaka tekma s Španci za najboljše izhodišče pred osmino finala.

Blaž Janc o tekmi s Španci:

"Igra je zrela za kritiko, a na koncu smo vendarle pokazali obraz, kakršnega Slovenija še ni imela. Po zaostanku za pet golov nam je v zadnjih nekaj manj kot šestih minutah uspelo izenačiti in osvojiti točko. Mislim, da smo boljša ekipa od Tunizije, a tej je šlo za življenje, za napredovanje, zato so dali od sebe še več kot sto odstotkov. Takšni bi morali biti tudi mi. Ne moremo si izbirati tekem, a fantom lahko za zadnje minute le čestitam," o tekmi s Tunizijo razlaga od prihodnjega poletja novi član evropskih prvakov.

Slovenci lahko mirno pričakujejo tekmo s Španci, na katere se bodo lahko pripravljali dan več. Prvo mesto v skupini bi bilo presežek. | Foto: Vid Ponikvar Slovenci lahko mirno pričakujejo tekmo s Španci, na katere se bodo lahko pripravljali dan več. Prvo mesto v skupini bi bilo presežek. Foto: Vid Ponikvar

Trik, ki ponavadi vžge

Za odločilni zadetek sta poskrbela z reprezentančnim in celjskim soigralcem Miho Zarabcem. Ne gre za novost, ampak za dobro utečeno akcijo, ki je bila rodovitna že večkrat: "Vesel sem, da sem lahko svoji ekipi s tem zadnjim golom pomagal do točke. Z Miho imava utečeno navezo že iz Celja. Super se je izšlo, a nekaj stvari moramo vsekakor popraviti."

"Tunizijcem je šlo od rok vse, nam malo manj. Vrstile so se napake v napadu in slaba posredovanja v obrambi. A na teh petih minutah moramo graditi in se dobro pripraviti na tekmo s Španijo," se proti evropskim podprvakom, s katerimi se bodo Slovenci v četrtek udarili na derbiju skupine B, ozira Janc.
 

Ne spreglejte