Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
22. 9. 2016,
16.06

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

rokomet liga prvakov liga prvakov PPD Zagreb Celje Pivovarna Laško Veselin Vujović Branko Tamše

Četrtek, 22. 9. 2016, 16.06

6 let, 7 mesecev

Celjski na balkanskem el clasicu z Zagrebom

"Kdor potrebuje dodatno motivacijo za Zagreb, ni v pravem poslu"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
urban lesjak gorenje celje derbi | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Celjski rokometaši ligo prvakov, to bo zanje 22. sezona tega tekmovanja, odpirajo proti svojim tradicionalnim tekmecem iz Zagreba.

Tako imenovani balkanski el clasico bo v soboto (18.30) v Zlatorogu. Celje in Zagreb sta se dvakrat pomerila že v lanski sezoni. Večni hrvaški prvaki – 26 naslovov – in dvakratni evropski (1992 in 1993) so bili dvakrat boljši za gol. To je že 17. evropska tekma klubov, ki sta sicer v prijateljskih odnosih. Tri zmage več ima Zagreb, ekipi pa sta enkrat remizirali.

Zagrebčane vodi karizmatični slovenski selektor Veselin Vujović, zanje po novem igrajo trije Slovenci: nekdanja Celjana David Miklavčič in Matevž Skok ter Darko Cingesar. Pred dnevi je Zagreb prav na slovenskih krilih zanesljivo premagal Gorenje v regionalni ligi Seha.

Del tiskovne konference celjskega kluba:

"Igralsko nismo v formi, kot bi si želeli. A to nas ni še ničesar stalo. Zmagali smo, kar smo morali. Na zadnji tekmi z Vardarjem (40:28 za Skopjance, op. a.) nismo bili pravi ne v obrambi ne v napadu. Zmaga za 12 golov ni realna. To, da nismo v formi, mora biti voda na naš mlin, da fantje ves čas razmišljamo, kako se dvigniti. Pokazati moramo, da smo se sposobni premagati Zagreb," pred tekmo pravi vratar Urban Lesjak.

Z odločnim dodatkom: "Če kdo potrebuje dodatno motivacijo za takšno tekmo, ni v pravem poslu."

Sledi Ria. Med drugim.

Pomožni celjski kapetan je bil skupaj s klubskimi in reprezentančnimi soigralci Vidom Potekom, Miho Zarabcem in Blažem Jancem član olimpijske ekipe. Prav Riu in vsemu, kar se je dogajalo ob njem in v zvezi z njim – tako v čustveno-psihološkem smislu kot igralskem – trener Branko Tamše pripisuje sokrivdo, da nekateri igralci niso v pravi formi.

Branko Tamše je prepričan, da bodo sčasoma v želeni formi tako njegovi ključni igralci kot vsa ekipa. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Branko Tamše je prepričan, da bodo sčasoma v želeni formi tako njegovi ključni igralci kot vsa ekipa. Foto: Urban Urbanc/Sportida Olimpijska zasedba se je v klub vrnila tik pred začetkom sezone, kar je bilo seveda pričakovano in napovedano. Na pripravah pa so manjkali tudi mladinski in kadetski reprezentanti.

"Vem, da bodo prej ko slej naši delčki igre prišli na svoje mesto. Dobro bi bilo, da bi bilo to že v soboto. Naša ekipa še ni v optimalnem stanju. Z majhnimi koraki gre na boljše. To je tekma, ki lahko privede na plano kvalitete, ki jih fantje premorejo.
Verjamem, da se to lahko zgodi," je prepričan Tamše.

Ta v obrambi nedvomno pogreša Blaža Blagotinška – reprezentant je odšel v Veszprem – in Luko Dobelška, ki je sklenil kariero. A se bo preprosto moral znajti s tem, kar ima. Izbor pa ni slab. In tudi izkušenj z evropske ravni se je v zadnjih sezonah nekaj že nabralo.

Ob zadnjem obisku Celja, v drugem krogu lanske izvedbe lige prvakov, je bil Veselin Vujović nasmejan. Kako bo tokrat? | Foto: Sportida Ob zadnjem obisku Celja, v drugem krogu lanske izvedbe lige prvakov, je bil Veselin Vujović nasmejan. Kako bo tokrat? Foto: Sportida

Zasuk je nujen

Ne glede na stanje v tem trenutku mora Celje, če želi konkurirati Zagrebu, ki je priprave oddelal brez Vujovića, korenito spremeniti igro v primerjavi z Vardarjem, ko so pivovarji razigranim tekmecem žoge dobesedno poklanjali.

Voda na mlin slovenskih prvakov je, da so imeli za regeneracijo in pripravo teden časa, medtem ko so Zagrebčani tekmo z Gorenjem igrali v torek. Pred krstno tekmo lige prvakov so jih Celjani pet odigrali v regionalni ligi. V Zlatorogu so izgubili z Veszpremom in Vardarjem, na gostovanjih pa premagali Gorenje, slovaški Tatran in bosanski Ljubuški. Derbi je derbi, specifična tekma, a glede na trenutno formo je favorit Zagreb.


 

Ne spreglejte