Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
18. 9. 2016,
18.46

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

1

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško liga Seha rokomet Branko Tamše Vardar

Nedelja, 18. 9. 2016, 18.46

6 let, 6 mesecev

Po tekmi Celja in Vardarja

Toliko golov Celjani niso dobili še nikoli #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

1

celje | Foto Liga Seha Gazprom

Foto: Liga Seha Gazprom

Druga domača tekma je prinesla še drugi poraz Celja Pivovarne Laško v regionalni ligi Seha. Resda je bil nasprotnik odlični Vardar, a 40 prejetih golov je odločno preveč.

Devetindvajset danih golov je dobra številka, štirideset prejetih pa bistveno previsoka za kakršne koli upe na kaj drugega kot gladek poraz. Še posebej za ekipo, ki identiteto gradi na jekleni obrambi in hitrih protinapadih.

Arpad Šterbik je v skopskih vratih zbral 15 obramb, njegova celjska kolega pa sedem. | Foto: Liga Seha Gazprom Arpad Šterbik je v skopskih vratih zbral 15 obramb, njegova celjska kolega pa sedem. Foto: Liga Seha Gazprom Položaj se je obrnil. S hitrimi akcijami so tokrat udarili Skopjanci, ki so imeli po klubski statistiki kar 15 protinapadov in tri polprotinapade, na kar je po tekmi opozoril tudi trener Branko Tamše.

"Šterbik je imel svoj dan in gostje so povsem zasluženo zmagali. Bilo je kar nekaj stvari, ki me dobesedno bolijo. Veliko število izgubljenih žog, naša nenatančnost pri čistih strelih, najbolj pa sem razočaran nad igro v obrambi, ki je bila na zelo nizki ravni.

To so glavni razlogi, da je Vardar od 20. minute dalje zadihal lažje. Izkoriščali so protinapade, polprotinapade in vsilili hitri center.

Pred nami je veliko dela, časa je malo, trenirati moramo maksimalno in se ob tem dobro spočiti, regenerirati. V 14 dneh smo odigrali pet tekem, kar ni izgovor, in opravili dve dolgi gostovanji, kar očitno pušča določene posledice. Tudi na prihodnjih tekmah bomo šli vsakič po zmago,"  je dejal Velenjčan za klubsko spletno stran. Celjane v soboto čaka začetek lige prvakov. V Zlatorog prihaja Zagreb z Veselinom Vujovićem in tremi slovenskimi reprezentanti.

Rekordna številka

Štirideset golov Celjani v dvorani Zlatorog niso prejeli še nikoli. Najbližje temu je bil nemški Hamburg, ki jih je v sezoni 2012/13 zabil 38. Več golov kot Vardar sta Celjanom v evropski zgodovini dala le Barcelona (44) in Kiel (43) v sezoni 2010/11. Ne glede na težave s poškodbami in boleznimi ter zaporednima dolgima gostovanjema (Prešov na Slovaškem in Ljubuški v Bosni) bi moral član elitne skupine lige prvakov igrati bistveno drugače.

Izjavi Ilije Abutovića in Žige Mlakarja:

Ilija Abutović:
"Nismo pričakovali takšne zmage, Celje je dobra ekipa, gre za težko gostovanje. V naletu smo, pripravljamo se na ligo prvakov, ki pa jo moramo pozabiti in se osredotočiti na naslednjo tekmo. Vedeli smo, da nam največja nevarnost predstavlja Miha Zarabec, ki smo ga dobro ustavili. Zabijali smo lahke zadetke in si hitro ustvarili prednost."

 

Ne spreglejte