Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
21. 9. 2016,
7.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

1

Natisni članek

PPD Zagreb Veselin Vujović Darko Cingesar David Miklavčič Matevž Skok RK Gorenje Velenje rokomet liga Seha

Sreda, 21. 9. 2016, 7.00

6 let, 6 mesecev

Zagrebov slovenski paket

Slovenski Zagrebčani brez milosti proti nekdanjemu klubu #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

1

cingesar skok miklavcic | Foto PPD Zagreb

Foto: PPD Zagreb

Čeprav so se nekateri igralci izkazali, Gorenje na tekmi regionalne rokometne lige ni bilo niti blizu uspehu pri Zagrebu, udeležencu lige prvakov. V njegovih vrstah pa je blestel prav slovenski trojček.

Matevž Skok je zbral 13 obramb, David Miklavčič je dosegel pet golov iz sedmih poskusov, Darko Cingesar je v polno poslal vse tri strele, ki jih je poslal proti velenjskim vratom. Miklavčič in Cingesar sta se izkazala tudi v obrambi. Za nameček so vsi trije slovenski reprezentanti, ki so aktualni člani Zagreba, nekoč igrali za Gorenje.

To je v hrvaški prestolnici na tretji tekmi lige Seha izgubilo z 21:28. Velenjčani, ki so zaostajali že za devet golov, v drugem polčasu pa prišli do minus štiri, resnih možnosti za preobrat niso imeli. Čeprav sta dobro tekmo odigrala vratarja Rok Zaponšek in Jože Baznik – prvi velenjski vratar Klemen Ferlin je poškodovan vse od božiča in nihče točno ne ve, kdaj se bo vrnil –, ki sta imela skupaj 13 obramb. V začetnih mesecih sezone je v dobri formi tudi Rok Golčar.

Uspešna zagrebška generalka pred Celjem

A Gorenje je bilo preprosto premalo učinkovito in tudi v obrambi je bilo precej napak, posebej z igralcem več. Zagrebu pa je uvertura pred sobotnim odprtjem (18.00) lige prvakov v Celju uspela. Njegov trener Veselin Vujović si je lahko celo privoščil na igrišče poslati mlajše moči, kot je Lovro Jotić.

"Čestitam obema ekipama. Mislim, da smo predvsem v prvem polčasu odigrali zelo dobro. V drugem smo malo padli. A ni nikakršnega strahu. Obramba je delovala dobro, napad moramo še izpiliti," je po tekmi v uradni izjavi dejal Cingesar, ki bo gotovo eden najpomembnejših zagrebških igralcev tudi v soboto proti Celju.

Kaj je regionalna liga Seha?

V regionalnem rokometnem tekmovanju, imenovanem liga Seha, ki je nastala s ciljem igrati čim več močnih tekem in doživlja šesto izvedbo, nastopajo Veszprem (Madž), Vardar (Mak), Zagreb (Hrv), Meškov Brest (Blr), Tatran (Svk), Izvidjać (BiH), Metalurg (Mak), Nexe (Hrv), Celje in Gorenje.

Sistem je dvokrožni, najboljše štiri ekipe pa se uvrstijo na končni turnir. Zmagovalec ali kateri drugi klub se ne uvrsti v nobeno drugo tekmovanje.

Od slovenskih legionarjev v ligi nastopajo Gašper Marguč, Dragan Gajić, Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matevž Skok, David Miklavčič, Darko Cingesar (Zagreb), Simon Razgor (Meškov), David Špiler, Gregor Lorger (Nexe) in Tadej Matijašič (Metalurg).
Ne spreglejte