Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
5. 10. 2017,
12.34

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Miša Marinček Ribežl CSM liga prvakinj Deja Doler Ivanović Uroš Bregar Krim Mercator Krim Mercator

Četrtek, 5. 10. 2017, 12.34

3 leta, 1 mesec

Ljubljančanke pred začetkom evropske sezone

Krim na evropski uverturi brez udarnih adutinj

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
krim memorial vinka kandije | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Rokometašice Krima vstopajo v svojo 23. zaporedno sezono v ligi prvakinj. Tekmec je zahteven. V soboto ob 19. uri po slovenskem času se bodo pomerile z romunsko ekipo CSM, ki pri sestavi ekipe ne varčuje.

CSM iz Bukarešte je pred dvema sezonama ob svojem debiju v ligi prvakinj takoj švignil do evropskega naslova. V lanski sezoni so bile Romunke tretje. Tudi v tej merijo povsem na vrh Evrope. Isabelle Gullden, Cristina Neagu, Amanda Kurtović, Jelena Grubišić, Majda Mehmedović in druge igralke so odličen argumenti za upravičenost ciljev.

Promet v Stožicah:

Prihodi: Tamara Mavsar (Vardar), Tjaša Stanko (Zagorje), Lamprini Tsakalou (Ionas), Jelena Desporović (Debrecen), Maria Adler (Odense), Sanja Gregorc (vrnitev po porodniškem dopustu), Olga Perederij (Iuventa)

Odhodi: Mirjeta Bajramoska, Tamara Georgijev, Vesna Milanović Litre, Laura Kamdop

Krim si želi stopnico višje kot lani – v četrtfinale. Prvi tekmec je zahteven, a zaradi tega se v Stožicah ne obremenjujejo preveč. V Bukarešti bi bilo do točk že tako ali tako zahtevno priti. Zdaj ima Uroš Bregar v ekipi serijo zdravstvenih težav. Kot kaže trenutno stanje, ne bo mogel računati na svoji udarni zunanji igralki Lizo Omoregie in Tjašo Stanko. Obe imata težave s kolenom. Nič dramatičnega, a njun nastop je močno vprašljiv.

Nadomestili ju bosta Nina Zulič in Labrina Tsakalou. Seveda ne bo niti Tamare Mavsar, ki bo zaradi poškodbe kolenskih vezi na bolniškem dopustu pol leta.

Več priložnosti bo dobila grška novinka Tsakaloujeva. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Več priložnosti bo dobila grška novinka Tsakaloujeva. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Zvezdniška zasedba

"CSM ima na vsakem položaju po dve kakovostni igralki. Osnovna naloga bo ustaviti zunanjo vrsto Neagu-Gullden-Kurtovič. Gulldenova nam je na zadnji tekmi v lanski sezoni povzročala nemalo težav. Romuni so dodali svojo princeso Cristino Neagu, ki so si je dolgo želeli. Kurtovićeva je lani igrala za Larvik, je izredna strelka z razdalje. Obramba CSM je skandinavska 6-0," je adute Romunk iz rokava stresel Bregar, ki bo na Jeleno Despotović lahko računal približno v tretjinskem smislu. Črnogorka je imela namreč med pripravami težave s ščitnico. V Romunijo potuje tudi en avtobus Krimovih navijačev.

Kapetanski pogled: Miša Marinček

"Zelo žal mi je, da nismo popolni. Verjamem, da ima trener s tem težave. Na pripravljalnih turnirjih smo igrali zelo lepo. Imeti moramo pozitivne misli in se pokazati v čim lepši luči. Če morda zmagamo, še toliko boljše."

Ekipa Krima za sezono 2017/18:

Vratarke: Miša Marinček, Sergeja Stefanišin, Amra Pandžić

Krila: Tamara Mavsar (poškodovana), Polona Barič, Ines Amon, Aneta Benko (Hrv), Alja Koren

Zunanje igralke: Jelena Despotović (Čg), Tjaša Stanko, Nina Zulič, Elizabeth Omoregie (Bol), Lamprini Tsakalou (Grč), Maria Adler (Šve), Ana Abina

Krožne napadalke: Olga Perederij (Ukr), Sanja Gregorc, Aneja Beganović

 

Ne spreglejte