Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
17. 5. 2019,
14.08

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,36

8

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Milan Mandarić Rok Kronaveter

Petek, 17. 5. 2019, 14.08

4 leta, 11 mesecev

Rok Kronaveter ne bo podaljšal pogodbe

Kronaveter zapušča Olimpijo, Mandariću je žal

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,36

8

Rok Kronaveter | Kronaveter je za zmaje odigral 112 tekem, na katerih je dosegel 50 golov in 10 asistenc.  | Foto Vid Ponikvar

Kronaveter je za zmaje odigral 112 tekem, na katerih je dosegel 50 golov in 10 asistenc.

Foto: Vid Ponikvar

Najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije Rok Kronaveter ne bo podaljšal pogodbe z Olimpijo, s katero je v zadnjih treh sezonah dvakrat stopil na slovenski vrh. Po koncu sezone bo zapustil Ljubljano. ''Velika hvala Roku in še veliko uspehov v nadaljnji karieri,'' mu je veliko sreče zaželel predsednik Milan Mandarić.

Sportal Domžale želijo biti prvak v svoji ligi, kapetanu Olimpije je bilo neugodno #video

Prihodnja sezona bo za NK Olimpija nekaj posebnega, saj v njenih vrstah po dolgem času ne bo Roka Kronavetra. Mariborčanu se bo po koncu sezone iztekla pogodba z zmaji, po četrtkovem sestanku, ki ga je opravil s predsednikom Milanom Mandarićem, pa je bila sprejeta odločitev, da z ljubljanskim klubom ne podaljša sodelovanja.

Mandarić: Moramo upoštevati tudi njegove želje

Tako mu je Milan Mandarić čestital za zadetek v Domžalah, s katerim je Olimpija v sezoni 2017/18 osvojila naslov državnega prvaka. | Foto: Vid Ponikvar Tako mu je Milan Mandarić čestital za zadetek v Domžalah, s katerim je Olimpija v sezoni 2017/18 osvojila naslov državnega prvaka. Foto: Vid Ponikvar "Žal mi je, da Rok odhaja, v teh letih smo skupaj naredili veliko lepega za Olimpijo in nogomet v Ljubljani, a moramo upoštevati tudi njegove želje. Roku velika hvala in še veliko uspehov v nadaljnji karieri," je po sestanku dejal predsednik NK Olimpija Mandarić. Ljubljanski klub je izpostavil, da bo ime 32-letnega zveznega igralca, občasnega članskega reprezentanta, brez dvoma visoko zapisano na seznamu najbolj zaslužnih igralcev v zgodovini Olimpije.

Kronaveter je v Ljubljani preživel štiri zelo pestre sezone. Z odmevnimi predstavami si je prislužil vpoklic v člansko izbrano vrsto, za katero je prispeval zmagoviti zadetek na tekmi s Slovaško, na njegovo žalost pa so ga pestile številne težave z zdravjem, zaradi katerih je izpustil kar nekaj tekem, veliko prahu pa je dvigoval tudi njegov odnos z navijaško skupino Green Dragons, s katero je bil nekaj časa na nasprotnih bregovih, nato pa je z njo le otoplil odnose.

Najboljši strelec prvenstva je bil že v sezoni 2015/16, ko je dosegel 17 zadetkov in Olimpijo popeljal do naslova prvaka. | Foto: Vid Ponikvar Najboljši strelec prvenstva je bil že v sezoni 2015/16, ko je dosegel 17 zadetkov in Olimpijo popeljal do naslova prvaka. Foto: Vid Ponikvar

Izkušeni Mariborčan je v tej sezoni dosegel že 17 zadetkov, tako da se tri kroge pred koncem sezone spogleduje z naslovom najboljšega strelca Prve lige Telekom Slovenije, 30. maja pa ga čaka še posebna tekma, finale pokala Slovenije proti Mariboru. Obeta se priložnost, da osvoji že četrto lovoriko v dresu Olimpije in slovensko prestolnico zapusti z dvema državnima naslovoma in dvema pokalnima lovorikama.

Kje bo nadaljeval kariero?

Kronaveter bo imel torej po koncu sezone proste papirje, tako da bi se lahko začel lov na njegove usluge. Glede na to, da njegova družina živi v mestu ob Dravi, sam pa kot nekdanji nogometaš Železničarja še vedno ni izkusil, kako je zaigrati v vijoličastem dresu, ni izključena niti možnost, da bi nadaljeval kariero v vrstah novopečenega prvaka NK Maribor.

Po Arisu Zarifoviću in Branku Iliću bo zapustil Olimpijo še eden izmed nosilcev šampionske zasedbe 2017/18. | Foto: Vid Ponikvar Po Arisu Zarifoviću in Branku Iliću bo zapustil Olimpijo še eden izmed nosilcev šampionske zasedbe 2017/18. Foto: Vid Ponikvar

Pozimi si je prizadeval nadaljevati kariero v tujini, a ni bil zadovoljen z vsebino nekaterih ponudb, tako da je ostal zvest Olimpiji, ki ji je spomladi s številnimi zadetki pomagal do preboja v finale pokala Slovenije in trenutnega drugega mesta na lestvici.

Ne spreglejte