Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
22. 5. 2020,
13.19

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

Natisni članek

Dejan Vinčić VfB Friedrichshafen

Petek, 22. 5. 2020, 13.19

3 leta, 11 mesecev

Velik prestop Dejana Vinčića: odhaja k nemškemu velikanu

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85
Dejan Vinčić | Dejan Vinčić bo prvič zaigral v Nemčiji. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Dejan Vinčić bo prvič zaigral v Nemčiji.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski odbojkar Dejan Vinčić bo v prihodnji sezoni branil barve nemškega Friedrichshafna, so sporočili na klubski strani nemškega velikana. Slovenec bo na položaju prvega podajalca ekipe zamenjal Čeha Jakuba Janoucha.

"Ponosen in vesel sem, da sem se dogovoril s klubom, ki sem ga vedno spremljal. Vsi, ki so povezani z odbojko, poznajo ta klub. Gre za velik klub z bogato zgodovino," je za klubsko stran dejal 33-letni slovenski reprezentant, nato pa nam v telefonskem pogovoru razkril še nekaj podrobnosti. "Bili so najbolj konkretni, zato smo se hitro dogovorili. Gre za klub z res dolgo tradicijo, ki bo tudi v prihodnji sezoni igral v ligi prvakov," nam je dejal Vinko, ki se je z Nemci dogovoril za dvoletno sodelovanje z možnostjo, da ga prekine že po prvi sezoni.

V Nemčiji bo igral vsaj eno sezono. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V Nemčiji bo igral vsaj eno sezono. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Dejanu sem sledil že zadnjih nekaj let in vedno se mi je zdel zelo zanimiv. Ko se je od ekipe poslovil Jakub, sem navezal stik z nekaj znanci iz Slovenije in prav vsi so mi dali zelo pozitivne informacije," je po podpisu pogodbe s slovenskim odbojkarjem dejal skavt in pomočnik trenerja Friedrichshafna Radomir Vemić. "Vsi v strokovnem štabu smo se strinjali, da je Dejan odličen igralec in super oseba, in to je bilo tisto, zaradi česar smo se odločili, da ga pripeljemo v naš klub. Je tudi vodja in to naša ekipa potrebuje," Slovenca ni mogel prehvaliti srbski strokovnjak na klopi nemškega velikana.

Vinko je zadnje tri sezone igral na Poljskem, kjer je branil barve kluba Czarni Radom, pred tem pa je igral tudi v Turčiji, Franciji in Rusiji. Velenjčan, ki je prve odbojkarske korake naredil pri bližnjem Šoštanju, je igral tudi za Salonit Anhovo in ACH Volley, od tam pa ga je pot vodila v tujino. Njegov prvi tuji klub je bil sloviti poljski Belchatow.

Vinčić bo še tretji Slovenecv zgodovini, ki bo nastopal za tega nemškega velikana. Pred tem sta zanj igrala še Jasmin Čuturić in Gregor Jerončič, ki je pred dnevi sedel na klop Calcita Volley. Zna pa se zgoditi, da bomo že v tem poletju dobili še četrtega predstavnika, Vinkotu bi lahko v Nemčijo sledil tudi talentirani Rok Možič.

Preberite še:

Rok Možič
Sportal Slovenski dragulj, ki ga radi primerjajo z Dončićem, na radarju največjih #video
Klemen Čebulj Alberto Giuliani
Sportal Uradno: Klemen Čebulj združil moči s selektorjem
Urban Toman
Sportal ACH Volley ujel slovenskega reprezentanta

 

Ne spreglejte