Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 2. 2024,
13.22

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Jan Kozamernik Alen Pajenk Tonček Štern Dejan Vinčić Tine Urnaut

Ponedeljek, 26. 2. 2024, 13.22

2 meseca

Odbojkarski legionarji

Urnaut blestel na Japonskem, Ropretovim italijanski derbi, Štern in Pajenk poražena v Grčiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Tine Urnaut | Tine Urnaut je ob porazu dosegel 42 točk, ob zmagi pa 30. | Foto CEV

Tine Urnaut je ob porazu dosegel 42 točk, ob zmagi pa 30.

Foto: CEV

Kapetan slovenske odbojkarske reprezentance Tine Urnaut je pretekli konec tedna na dveh tekmah japonskega prvenstva vlekel voz svojega JTEKT Stings ter s soigralci dosegel zmago in poraz. Teden je prinesel kar nekaj derbijev slovenskih reprezentantov. Kdo je bil dobre volje in kdo ne?

Urnautov JTEKT Stings se je v 15. krogu pomeril s tokijsko ekipo Great Bears in bil polovično uspešen. Prvo tekmo je Urnaut s soigralci izgubil z 1:3, na drugi tekmi so slavili po treh nizih.

Statistika Korošca je bila impresivna. Na prvi tekmi je namreč dosegel kar 42 točk, od tega 41 z napadom, še točko pa je dodal z blokom. Na drugi tekmi je k zmagi svoje ekipe prispeval 30 točk, 26 z napadom, dosegel je tri ase in tudi točko z blokom, so zapisali pri Odbojkarski zvezi Slovenije. Urnautovi so na osmem mestu, ki ne vodi v končnico.

Poraz slovenskega dvojca na derbiju

Na grškem prvenstvu sta Alen Pajenk in Tonček Štern v dresu Olympiacosa doživela poraz s Panathinaikosom, ki je bil boljši s 3:1. Panathinaikos ima na prvem mestu grškega prvenstva pet točk prednosti pred drugouvrščenim Olympiacosom, ki ga čaka še en obračun.

Tonček Štern je z Olympiacosom izgubil na derbiju z vodilnim Panathinaikosom, ki je izgubil le eno od 16 tekem grškega prvenstva. | Foto: Guliverimage Tonček Štern je z Olympiacosom izgubil na derbiju z vodilnim Panathinaikosom, ki je izgubil le eno od 16 tekem grškega prvenstva. Foto: Guliverimage

Štern je na tokratni tekmi dosegel 14 točk (deset z napadom, po dve z blokom in servisom), Pajenk pa jih je dodal osem (šest z napadom, po eno s servisom in blokom).

Derbi Ropretovim

Na moškem italijanskem prvenstvu so bile na sporedu tekme 20. kroga. Na derbiju sta se srečali ekipi Gregorja Ropreta in Jana Kozamernika Sir Susa Vim Perugia in Itas Trentino, ki sta na drugem oziroma prvem mestu. Na koncu se je zmage s 3:1 veselila Perugia, za katero Ropret ni igral. Kozamernik je ob porazu vodilnega Trentina dosegel pet točk (štiri z napadom, eno z blokom).

Derbi med vodilnim Itas Trentinom, za katerega igra Jan Kozamernik, in drugo Perugio, katere član je Gregor Ropret, je pripadel Perugii. | Foto: Guliverimage Derbi med vodilnim Itas Trentinom, za katerega igra Jan Kozamernik, in drugo Perugio, katere član je Gregor Ropret, je pripadel Perugii. Foto: Guliverimage

Zmage se je veselila tudi Rana Verona, ob zmagi katere s 3:0 nad Cisterno je Rok Možič tokrat dodal 11 točk (deset z napadom, eno s servisom). Štajerec in soigralci zasedajo peto mesto.

Manj uspeha sta imela na poljskem prvenstvu Klemen Čebulj v dresu Asseca Resovie Rzeszowina in Žiga Štern z ekipo Slepsk Malow Suwalki. Oba sta bila v 23. krogu tekmovanja namreč poražena. Čebulj je dosegel točko, Štern dve. Čebuljevi so četrti, Šternovi enajsti.

Točko je v statistiko vpisal tudi Sašo Štalekar na nemškem prvenstvu, ki se je veselil nove zmage z Berlinom, ki je na prvem mestu lestvice nemškega prvenstva.

V Romuniji sta se zmage veselila tudi Dejan Vinčić in Urban Toman. Prvi je na mestnem derbiju v Bukarešti v dresu Rapida slavil zmago z 0:3 nad Dinamom, dosegel je točko z napadom, Toman pa je z Arcado Galati s 3:0 slavil zmago nad ekipo CSM Corona Brasov. Rapid je tretji, Arcada Galati pa mesto pred njim.

Lorena Lorber Fijok je k zmagi na grškem prvenstvu prispevala 12 točk. | Foto: Guliverimage Lorena Lorber Fijok je k zmagi na grškem prvenstvu prispevala 12 točk. Foto: Guliverimage

V 19. krogu grškega prvenstva se je med odbojkaricami izkazala Lorena Lorber Fijok, ki je ob zmagi svojega Thirasa nad Arisom (3:2) v statistiko vpisala 12 točk (devet z napadom, tri z blokom). Njena ekipa je na tretjem mestu.

V drugi italijanski ligi je blestela Eva Zatković, ki je v dresu ekipe iz Coma slavila zmago po petih nizih, k njej pa prispevala 16 točk, 14 z napadom, po eno pa z blokom in servisom.

Mija Šiftar je na francoskem prvenstvu z ekipo Volley Mulhouse Alsace dosegla zmago, a je njena statistika tokrat ostala prazna. 

Ne spreglejte