Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 11. 2023,
22.16

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

Klemen Čebulj Asseco Resovia Rzeszowa Jan Kozamernik Trentino Itas ACH Volley Odbojkarska liga prvakov

Četrtek, 23. 11. 2023, 22.16

5 mesecev

odbojkarska liga prvakov, 1. krog

ACH Volley se je dobro upiral favoriziranemu Trentinu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
Trentino : ACH Volley | ACH Volley je ligo prvakov odprl s porazom z 1:3 pri Trentinu. | Foto CEV

ACH Volley je ligo prvakov odprl s porazom z 1:3 pri Trentinu.

Foto: CEV

Odbojkarji ACH Volley so novo sezono lige prvakov odprli na zahtevnem gostovanju pri favoriziranemu italijanskem Trentinu, katerega član je slovenski reprezentant Jan Kozamernik, in izgubili s 3:1 (15, -20, 18, 24). Poljski Rzeszow Klemna Čebulja, ki bo prihodnji teden gostoval v Ljubljani, je doma z 1:3 (-22, -23, 21, -21) izgubil s francoskim Toursom.

Ach Volley
Sportal "Odločeni, da kljub izjemno močnim nasprotnikom pokažemo, da smo tudi mi neugodni"

Slovenski prvaki so v Italijo odpotovali z namenom, da izrazitim favoritom čim dražje prodajo svojo kožo in nudijo dostojen odpor. To jim je v veliki meri uspelo, z zelo dobro predstavo v drugem nizu so italijansko ekipo, ki je igrala brez slovenskega reprezentanta Jana Kozamernika in italijanskega reprezentanta Danieleja Lavie, prisilili, da v nadaljevanju zaigra sila resno in zavzeto.

Tudi, ko je to storila, pa jo je slovenski prvak namučil, v četrtem nizu, v katerem bi si lahko priboril nenadejano točko, je bil v igri za presenečenje vse do konca. Najbrž jim je za ugodnejši rezultat manjkal kakšen blok.

Sam začetek ni kazal, da bodo Ljubljančani na koncu tako blizu presenečenja. Hitro so zaostali z 1:5, po dobrih servisih Nikole Gjorgieva so sicer ekspresno prišli do izenačenja, a v nadaljevanju so postopoma spet začeli zaostajati, na koncu pa v nizu osvojili vsega 15 točk.

Trentino : ACH Volley | Foto: CEV Foto: CEV

V prvem nizu so imeli težave s sprejemom, v drugem pa so tega popravili, za nameček pa še začeli bolje servirati, tako da so probleme s sprejemom pustili na strani igrišča, na kateri so tekmo začeli. Mladi Klemen Šen je bil zaslužen za serijo petih zaporednih točk in vodstvo 19:13, ki ga do konca niza niso izpustili iz rok.

Italijani so po izidu 1:1 reči spet prevzeli v svoje roke. Dokaj gladko so dobili tretji niz in videti je bilo, da so vendarle strli odpor oranžnih zmajev. A ti se niso dali, čeprav so v četrtem nizu po povsem izenačenem začetku že nekajkrat zaostali za tri točke, toda tekmeca vedno ujeli. Na koncu se je to zgodilo po zaostanku 20:23, ko se je z dvema servisoma izkazal Matic Videčnik. ACH je tudi ubranil prvo zaključno žogo, druge pa ne, tako da so vse točke ostale v Trentu.

Po napovedih sta imela v italijanskem moštvu glavno besedo luksemburški korektor Kamil Rychlicki in zvezdnik Alessandro Michieletto, prvi je bil z 28 točkami in 66-odstotno uspešnostjo v napadu najučinkovitejši igralec tekme, drugi pa najboljši server, dosegel je štiri ase. Pri motiviranih, borbenih in nepopustljivih Ljubljančanih sta Nikola Gjorgiev in Jan Pokeršnik dosegla po 18 točk.

"Ponosen sem na soigralce, ponosen sem na današnjo uvodno predstavo v ligi prvakov, ki je bila mnogo boljša kot lanska proti Perugii," pravi kapetan. | Foto: CEV "Ponosen sem na soigralce, ponosen sem na današnjo uvodno predstavo v ligi prvakov, ki je bila mnogo boljša kot lanska proti Perugii," pravi kapetan. Foto: CEV

Gačič navdušen nad požrtvovalnostjo, kapetan obžaluje, da niso odnesli vsaj točke

"Čestitam odbojkarjem Trentina za zmago, ter prav tako vse čestitke mojim fantom za odločno in požrtvovalno igro. Kljub porazu proti favoriziranem tekmecu je bila današnja igra na želeni ravni. Zagotovo spodbuda za naprej in nekaj, na čemur moramo graditi," je po tekmi v klubski mikrofon dejal trener ACH Volley Radovan Gačič, kapetan Gjorgiev pa dodal: "Zelo mi je žal, da nismo iz Trentina odnesli vsaj točko. Danes smo z izjemo uvodnega niza, v katerem je bila verjetno še prisotna nekakšna trema in neodločnost, odigrali odlično tekmo. Ponosen sem na soigralce, ponosen sem na današnjo uvodno predstavo v ligi prvakov, ki je bila mnogo boljša kot lanska proti Perugii. Upam, da bo to še dodatna motivacija za naprej in da bomo že v sredo na domačem terenu uspeli proti močni ekipi Asseco Resovie."

Klemen Čebulj je ob uvodnem porazu svojega moštva prispeval 13 točk. V sredo bodo gostovali v Tivoliju. | Foto: CEV Klemen Čebulj je ob uvodnem porazu svojega moštva prispeval 13 točk. V sredo bodo gostovali v Tivoliju. Foto: CEV

V sredo prihajajo Čebuljevi

ACH bo naslednjo tekmo odigral v sredo, 29. novembra, ko bo v Tivoliju gostil Asseco Resovia Rzeszow, v kateri nastopa tudi slovenski sprejemalec Klemen Čebulj. Poljska ekipa je v prvem krogu nekoliko nepričakovano doma z 1:3 izgubila proti francoskemu Toursu, slovenski sprejemalec je dosegel 13 točk.

Liga prvakov

Skupina B:

Četrtek, 23. november
Trentino : ACH Volley 3:1 (15, -20, 18, 24) 

Dvorana ilT quotidiano Arena Trento, gledalcev 1821, sodnika: Boulanger (Belgija), Stoica (Romunija).
Itas Trentino: D'Heer 7 (4 bloke), Kozamernik, Michieletto 12 (4 ase), Sbertoli 4 (1 as, 2 bloka), Cavuto 1, Pace, Berger, Rychlicki 28 (2 asa, 3 bloke), Magalini 14, Larenzano, Lavia, Podrašanin 6 (1 as, 1 blok), Bristot, Acquarone.
ACH Volley: Kržič, Satler, Šket, Najdič, Marovt 3, Šen 10 (2 asa, 1 blok), Koncilja 9 (1 as), Kovačič, Gjorgiev 18 (1 as, 1 blok), Sešek, Pokeršnik 18 (2 asa), Videčnik 6 (2 asa).

Rzeszow : Tours 1:3 (-22, -23, 21, -21)
Boyer 22, Čebulj 13, Kochanowski, Klos po 9, Čebulj 7; Drame Neto 27, Pothron 16

 

Skupina A:

Četrtek, 23. november
Azoty Kedzierzyn Zaksa : Olympiacos Pirej    3:1 (-23, 20, 26, 29)
(Tonček Štern 19 točk, 1 blok za Olympiacos, Alen Pajenk 8 točk, 1 blok za Olympiacos)

Knack Roeselare : Ziraat Bank Ankara   1:3 (-19, 19, -24, -24)

Skupina C:

Daiko Piacenza : Halkbank Ankara       1:3 (-19, -18, 19, -21)

Berlin Recycling Volley : Benfica      3:0 (25, 19, 21)
(Sašo Štalekar za Berlin ni stopil na igrišče)

Skupina D:

Lüneburg : Jihostroj Češke Budejovice  3:0 (24, 20, 15)

Jastrzebsky Wegiel : Las Palmas        3:0 (28, 16, 24)

Skupina E:

Cucina Lube Civitanova : Arcada Galati 3:0 (17, 19, 23)
(Urban Toman je na mestu libera igral tekmo za Arcada Galati, imel je 67 odstoten sprejem)

Greenyard Maaseik : Lvi Praga          0:3 (-22, -24, -22)

Calcit Volley
Sportal Kamničani niso bili kos zahtevni nalogi, Prekmurci z lepo prednostjo
ACH Volley
Sportal Veliko presenečenje v Kranju, Mariborčani upravičili vlogo favorita
Ne spreglejte