Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 4. 2024,
22.34

Osveženo pred

3 tedne, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

ACH Volley Panvita Pomgrad i-Vent Maribor Calcit Volley 1 DOL

Sobota, 6. 4. 2024, 22.34

3 tedne, 3 dni

1. DOL ZA MOŠKE, polfinale, drugi tekmi

ACH Volley gladko v veliki finale, Calcit se je namučil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
ACH Volley | Odbojkarji ACH Volley so v finalu favoriti proti Panviti Pomgrad. Če bodo zvečer zmagali, si bodo že priigrali finale. | Foto www.alesfevzer.com

Odbojkarji ACH Volley so v finalu favoriti proti Panviti Pomgrad. Če bodo zvečer zmagali, si bodo že priigrali finale.

Foto: www.alesfevzer.com

ACH Volley si je zagotovil finale državnega prvenstva v odbojki. Na drugi polfinalni tekmi je še drugič premagal Panvito Pomgrad. V gosteh je bil rezultat 0:3 (-21, -20, -14). Tudi Calcit Volley je v drugem polfinalnem dvoboju v soboto pri OK i-Vent Mariboru prišel do druge zmage, a je bilo veliko bolj napeto. Mariborčani so klonili šele po petih nizih z 2:3 (16, -20, 31, -17, -15). Prva finalna tekma bo na sporedu v četrtek, 18. aprila, v ljubljanski dvorani Tivoli.

Calcit Volley - i-vent Maribor
Sportal Kamničani bitko za finale začeli suvereno, ACH Volley pod novim trenerjem oddal niz

ACH je tekmo začel odločno. Že do izida 5:2 je dosegel dva asa, neubranljiva servisa sta uspela Alenu Šketu in Nikoli Gjorgievu, ki ju je Hafner za razliko od prve tekme tokrat skupaj poslal na igrišče, Makedonca je presenetljivo postavil na mesto sprejemalca, nekdanjega slovenskega reprezentanta pa na mesto korektorja.

Gostitelji so po začetnem zaostanku hitro vzpostavili ravnotežje, pri izidu 15:14 so se prvič znašli v prednosti. Vodili so tudi še 18:17, toda nato niso našli protiorožja za servise Šketa, ki je s pomočjo kolegov poskrbel za pet zaporednih točk in posledično tudi vodstvo z 1:0. Izenačen boj se je nadaljeval tudi v drugem nizu. Domači so vodili z 12:10, sledila pa je serija dobrih servisov Jana Pokeršnika, prav njegov as je pomenil vodstvo ljubljanske ekipe s 14:12. Pokeršnik je z uspešnim napadom poskrbel tudi za vodstvo 18:13, po katerem se domači niso več resneje približali. V tretjem nizu so sicer še nekaj časa držali korak, a po izidu 7:7 povsem popustili.

 

Kamničani po hudem boju

Calcit je prvo tekmo dobil dokaj gladko, a se je zavedal, da se varovanci Sebastijana Škorca ne bodo predali in da bodo v svoji dvorani lovili izenačenje. Tokrat so res bili trši tekmec kot na zadnjih tekmah - s Kamničani so izgubili tako v finalu srednjeevropske lige kot v finalu slovenskega pokala -, a tretje tekme vseeno niso izsilili.

Obračun so odlično začeli, z odličnimi servisi Mihe Finka so povedli s 4:0, po manjši krizi gostiteljev so se Kamničani približali na 8:10, toda tekmecev niso ujeli. Mariborčani so z delnim izidom 7:2 ušli na 19:12, takrat je bilo bolj ali manj jasno, da bodo povedli z 1:0.

Kamničani so se namučili v Mariboru. | Foto: Klemen Brumec Kamničani so se namučili v Mariboru. Foto: Klemen Brumec

Tudi v drugem nizu jim ni kazalo slabo. Pred končnico je bil na 18. točki izid izenačen, nato pa so gosti s svojim najmočnejšim orožjem, blokom, prišli do treh točk prednosti. Gostitelji so izgubili zbranost, posledica je bil tudi izgubljen niz.

Pravi maraton sta ekipi odigrali v tretjem nizu. Domači so sicer v njem že vodili z 12:4, povedli tudi s 24:21, toda Calcitu je uspelo izenačiti. Nato sta imeli obe ekipi priložnosti za vodstvo 2:1, po dolgem boju je to uspelo Mariborčanom, z asom je niz zaključil Connor McConnell.

A gostov to ni zmedlo. V četrtem nizu so bili od začetka do konca v zanesljivem vodstvu, ga mirno pripeljali do konca, tako da je zmagovalca moral odločiti skrajšani peti niz.

V njem se je kljub vodstvu Kamničanov s 3:0 nadaljeval srdit boj, ekipi sta se izmenjavali v vodstvu, prvo zaključno žogo pa so si priigrali Štajerci. Potem ko jo je izničil Tomislav Mitrašinović, se jim je ponudila še ena priložnost, tudi te niso izkoristili. Za kazen sta poskrbela Uroš Nikolić in Lazaro Brunet, s 23 točkami spet najučinkovitejši igralec tekme, potem pa je napako storil Fink in upanje Mariborčanov se je končalo.

1. DOL, moški, polfinale, drugi tekmi

Petek, 5. april:
Panvita Pomgrad : ACH Volley 0:3 (-21, -20, -14) /0:2/

Sobota, 6. april:
i-Vent Maribor : Calcit Volley 2:3 (16, -20, 31, -17, -15) /0:2/

// - razmerje v zmagah, igrali so na dve zmagi

Preberite še:

OK Merkur Maribor Lokomotiv Novosibirsk liga prvakov  Sebastijan Škorc
Sportal Sebastijan Škorc ostaja trener mariborskih odbojkarjev
Ne spreglejte