Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
3. 10. 2016,
11.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,95

7

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Domžale NK Aluminij NK Celje ND Gorica NK Koper NK Krško NK Radomlje NK Rudar

Ponedeljek, 3. 10. 2016, 11.00

6 let, 7 mesecev

Videovrhunci 12. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Rožman o sporni roki v Mariboru: Začele so se dogajati čudne stvari #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,95

7

V 12. krogu, po katerem so prvoligaški klubi sklenili uvodno tretjino sezone 2016/17, je bilo na petih srečanjih kar 19 zadetkov. Domžalčani so bili po porazu v Mariboru nezadovoljni s sojenjem Damirja Skomine, Olimpijo je v Krškem rešil novopečeni očka Etien Velikonja, na Bonifiki pa je blestel prvi strelec Prve lige Telekom Slovenije Dominik Glavina.

Krško : Olimpija 1:2 (0:1)

V Posavju je Luka Elsner nadaljeval stoodstotni niz na klopi Olimpije, prvič, odkar je prevzel zmaje, pa se je zatresla mreža slovenskih prvakov. Mladoletni vratar Rok Vodišek je moral prvič po žogo v mrežo, a se je na koncu s soigralci veselil pomembne zmage, s katero so Ljubljančani zadržali prednost pred vijolicami (+4). "Izredno smo zadovoljni, da smo se pobrali po prejetem golu. To je za moč in karakter ekipe velikega pomena. V Krškem je težko, tu moraš trpeti. Žal je nogomet včasih malce čuden, tako da smo morali za zmago garati do zadnje sekunde," je povedal samozavestni trener Olimpije.

Stanovski kolega Tomaž Petrovič mu je čestital. "Olimpija je zasluženo zmagala. Bila je boljša, mi pa smo preslabo odprli tekmo. Ne bi si smeli dovoliti takšnega avtogola," je omenil nesrečno posredovanje Klemna Šturma, ki je v uvodnih minutah dvoboja premagal svojega vratarja. 

Maribor : Domžale 3:1 (0:1)

Mariborčani so v derbiju kroga odpravili Domžale. Po prvem polčasu, v katerem so bile vijolice v podrejenem položaju, ni kazalo dobro, a je nato slavljenec in mariborski rekorder Marcos Tavares poskrbel za preobrat.

Strateg Maribora Darko Milanič je hitro končal nastop na novinarski konferenci. O tekmi ni hotel govoriti, je pa poudaril, da je Tavares z Mariborom podaljšal pogodbo še za dve sezoni.

Rožman: Naj se pove, kaj je roka in kaj ni

Simon Rožman je po odličnem prvem polčasu v Ljudskem vrtu ostal brez točk (1:3). | Foto: Vid Ponikvar Simon Rožman je po odličnem prvem polčasu v Ljudskem vrtu ostal brez točk (1:3). Foto: Vid Ponikvar Trener Domžal Simon Rožman se je po tekmi obregnil ob sojenje najboljšega slovenskega delivca pravice Damirja Skomine. Zmotilo ga je igranje Tavaresa v svojem kazenskem prostoru z roko, po katerem Primorec ni pokazal na belo točko, pa tudi rdeči karton Matije Široka v zadnjih sekundah tekme. 

"Z mojega zornega kota je bilo vidno, da je Tavares tako rekoč žogo prijel v roke. Težko komentiram, ker sem sam le trener, ne sodnik, vendar so se začele dogajati čudne stvari in mogoče bi bilo dobro, da se v javnosti odpre ta tema. Naj se pove, kaj je roka in kaj ni, in mogoče bomo potem tudi mi lažje razumeli. Tik pred koncem tekme je sledila še hitro dosojena izključitev Široka. Nisem še videl, da bi igralec dobil rdeči karton, ko nasprotnik ob prekršku niti ne pade na tla. Marsikaj je bilo sporno, vendar več na to temo ne bi govoril," najmlajši strateg v 1. SNL ni skrival začudenja v pogovoru za klubsko stran dvakratnih slovenskih prvakov. 

Radomlje : Gorica 2:4 (0:2)

Gorica je po zmagi v Domžalah, kjer je s 4:2 odpravila zadnjeuvrščene Radomljane, ujela Domžale na tretjem mestu. Kar tri zadetke je dosegla z bele točke. Dvakrat je bil zanesljiv Miran Burgič, enkrat pa Rifet Kapić. "Nisem še doživel tekme, v kateri bi zadnjih 15 minut čakal, da jo igralci mirno pripeljejo do konca. Dvoboj bi v svojo korist morali rešiti že prej," je spomnil na nekaj neizkoriščenih protinapadov pri vodstvu s 3:0.

Drugoligaški prvaki v uvodnih 12 krogih niso občutili sladkosti zmage. Načrt se jim ni posrečil niti proti vrtnicam. "Škoda, da ne izkoriščamo svojih priložnosti, ampak prejemamo nepotrebne gole, ki nas presekajo," je opozoril na težavo nogometaš Radomelj Grega Marinšek.

Luka Koper : Rudar 1:4 (1:2)

Velenjčani so po Mariboru (1:1) v slabo voljo spravili še Koper, ki je v zadnjih krogih močno popustil in se oddaljil od vrha. Začasni trener Oliver Bogatinov, ki bo kmalu predal žezlo Hrvatu Igorju Pamiću,  je ostal brez tako želene zmage.

"Hitro smo prejeli dva zadetka, po katerih se je bilo izredno težko vrniti v igro. Čeprav ... Pri rezultatu 1:2 smo bili zelo blizu izenačenju, a je Pučko zapravil priložnost," je dejal Bogatinov.

Strateg knapov Slobodan Krčmarević je bil najbolj ponosen na Dominika Glavino. Hrvaški napadalec je dosegel klasični hat-trick, s sedmimi goli pa se je na lestvici najboljših strelcev Prve lige Telekom Slovenije povzpel na vodilni položaj. "Zasluženo smo zmagali. Bolje smo stali na igrišču. Koper ima izjemne posameznike, mi pa smo pokazali, da se lahko v prvenstvu povsem enakovredno merimo z najboljšimi klubi," je bil vesel Srb.

Celje : Aluminij 1:0 (1:0)

Z igro ni bil zadovoljen, z rezultatom pa zelo. Robert Pevnik je s Celjani po zmagi nad Aluminijem ujel priključek z zgornjim delom lestvice: "Prave ekipe zmagujejo tudi takrat, ko ne blestijo. Nismo blesteli v igri, smo pa v borbenosti in pozitivni komunikaciji in igrišču. To nas je pripeljalo do treh točk," se je razveselil domače zmage, ki jo je priigral Matej Podlogar.

Trener Aluminija je objokoval neizkoriščene priložnosti. "Nogomet se igra za gole. V polju smo bili boljši tekmec, a podarili gol Celju. Naša težava je slaba realizacija," je poudaril Bojan Špehonja.

Ne spreglejte