Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
24. 8. 2016,
17.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

Dare Vršič Darko Milanič NK Maribor NK Maribor

Sreda, 24. 8. 2016, 17.30

6 let, 6 mesecev

Verjamejo, da bodo nadoknadili zaostanek

V Mariboru pred tekmo leta kljub krizi veliki optimisti

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

"Prepričani smo, da nam bo uspelo," dan pred povratno tekmo play-offa lige Europa proti azerbajdžanski Qabali, na kateri bodo pred domačimi navijači lovili zaostanek s prve tekme (1:3), razmišljajo nogometaši Maribora.

Mariborčani in njihov trener Darko Milanič, ki je po nizu treh porazov (na zmago čaka že štiri tekme) na udaru kritikov, so pred tekmo sezone. Naloga, ki je pred njimi, ni lahka. Azerbajdžance, ki so jih pred tednom dni nadigrali, bodo morali premagati z vsaj dvema zadetkoma prednosti.

Če jim bo uspelo, si bodo zagotovili še vsaj šest evropskih tekem in tako vsaj malo ublažili rane, ki so jih navijačem zadali na začetku sezone. Trenutno je Maribor v prvenstvu šele na petem mestu in za vodilno Olimpijo po šestih krogih zaostaja že za pet točk. V nasprotnem primeru se bo kriza poglobila in kdo ve, če na trenerskem stolčku ne bo prišlo do menjave, o čemer se šušlja že nekaj časa.

Kljub slabim rezultatom je vzdušje dobro, trdi Darko Milanič

"Imamo kakovost za uspeh." | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Imamo kakovost za uspeh." Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Kljub izrazito neugodnem položaju je njihov trener dan pred tekmo z Azerbajdžanci miren in optimističen.

"Pripravili smo se dobro in komaj čakamo, da se začne. Da pokažemo veliko mero energije in napadalne igre. Da stremo nasprotnika in naredimo vse, kar je v naši moči, da se uvrstimo v skupinski del lige Europa," je povedal Milanič, ki mu je z Mariborom podobno uspelo že dvakrat. V sezonah 2011/12 in 2012/13.

"Temeljev za uresničitev želje o napredovanju imamo dovolj. Na osnovi dogajanja na prvi tekmi, saj smo ena redkih ekip, ki si je priigrala izrazite priložnosti na igrišču Qabale. Videlo se je, da smo bili všečni in napadalni. Ni dvoma, da imamo kakovost, ki pa jo bo treba pokazati na igrišču," je nadaljeval 48-letni povratnik na mariborsko klop. Še drugič jo je zasedel marca lani, ko je na njej nasledil Hrvata Krunoslava Jurčića.

Navijači jim stojijo ob strani

V zadnjem času na njej ni prepričljiv. Po prvenstvenih remijih z Domžalami in Olimpijo sta sledila šokantna poraza proti Gorici in predvsem proti Aluminiju v zadnjem krogu. "Na zadnjih tekmah nismo bili uspešni, a to ni vplivalo na vzdušje v ekipi. Pri fantih vidim, da nimajo sklonjenih glav. Obnašamo se, kot je treba. S prepričanjem, da nam bo uspelo," je dodal.

"Igrati moramo pametno in energično. Ne bomo zadržani, prav tako ne bomo šli brezglavo v lov na zaostanek. Imamo dovolj evropskih izkušenj, ki jih lahko uporabimo. Igramo doma in moramo pokazati, kaj znamo. Z odločno igro in visokim tempom bomo aktivirali tudi dodatno pomoč navijačev, ki so zmeraj z nami. Ko igramo dobro in gre za velike stvari, je ta povezava še trdnejša," je na sredini novinarski konferenci še povedal Milanič.

Podpora navijačev pred torkovim treningom:

Da bodo navijači nogometašem v Ljudskem vrtu Mariboru kljub slabim rezultatom stali ob strani, so potrdili tudi med torkovim treningom, ko so ob igrišču, na katerem trenirajo Mariborčani, razprostrli velik transparent v znak podpore. "Tudi ob porazu ne bomo tišje! Pesem bo glasnejša in zastave bodo višje!" so zapisali na njem.

Igralci so prepričani, da jim bo uspelo

Dare Vršič verjame v uspeh. | Foto: Dare Vršič verjame v uspeh. Nogometaši, v njihovem imenu je pred sedmo silo tokrat stopil Dare Vršič, se bodo za izkazano zaupanje skušali oddolžiti na igrišču.

"Pred nami je tekma sezone. Razpoloženje v garderobi je odlično. Dobro smo se pripravili. Videli smo, česa nismo dobro počeli v Bakuju in kaj moramo popraviti. Razmišljamo pozitivno in verjamemo v napredovanje. Cilj je dosegljiv. Noben čudež ne bi bil, če bi nam uspelo. Maribor je velik klub, vajen največjih izzivov. Zmoremo, saj imamo podporo navijačev in verjamem, da se bomo po koncu tekme vsi skupaj veselili," je prepričan izkušeni vezist.

Azerbajdžanci bodo spočiti, sodil bo sloviti Madžar

Naj omenimo še to, da bodo nogometaši Qabale zagotovo spočiti, saj pretekli konec tedna prvenstvene tekme, ki bi jo morali odigrati, ni bilo. Med tekmama z Mariborom bodo torej imeli kar teden dni počitka.

Četrtkova tekma, vlogo glavnega sodnika bo opravljal priznani madžarski delivec pravice Viktor Kassai, ki je leta 2011 sodil tudi v finalu lige prvakov, se bo začela ob 20.15. 

Ne spreglejte