Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 5. 2017,
20.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

NK Rudar NK Radomlje naj gol NK Maribor NK Maribor NK Krško NK Koper ND Gorica NK Domžale NK Celje NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija

Nedelja, 21. 5. 2017, 20.20

6 let, 7 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 35. KROG

Izgubila le Olimpija, Gorica in Domžale v Evropi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Maribor Gorica Slavje | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Predzadnje dejanje prvoligaške sezone 2016/17 je bilo siromašno z zadetki. Na petih tekmah jih je padlo le sedem. Štiri tekme so se končale brez zmagovalca. Edini dvoboj, ki je prinesel zmago, je bil derbi kroga v Novi Gorici, kjer so vrtnice premagale Olimpijo in si podobno kot Domžale v Kidričevem zagotovile nastop v Evropi. Prvak Maribor je v Murski Soboti stežka ostal neporažen proti Radomljam.

Po 35. krogu v Prvi ligi Telekom Slovenije skoraj ni več neznank. Novi prvaki so Mariborčani, nastop v kvalifikacijah za evropsko ligo sta si poleg Olimpije zagotovila še Gorica in Domžale, od prvoligaške elite poslavljajo Radomlje. Ostaja le še vprašanje, kdo bo osvojil deveto mesto in nastopil v dodatnih kvalifikacijah za obstanek. O tem bodo v zadnjem krogu obračunali Rudar, Krško in Aluminij, v najslabšem položaju pa so Kidričani.



V nedeljo je bilo v Fazaneriji svečano. Nogometni dom Mure je po skoraj petih letih gostil prvoligaško tekmo, na kateri se je v vlogi gosta predstavil Maribor. Novopečeni prvak, ki je v zadnjih treh krogih osvojil le točko, nadaljuje z bledimi nastopi, odkar si je zagotovil naslov državnega prvaka. Čeprav se je pomeril proti bodočemu drugoligašu, daleč najslabši ekipi v sezoni 2016/17, je težje od pričakovanega prišel do točke. Priigral jo je kapetan Marcos Tavares, ki je s tem dosegel že 123. zadetek v zgodovini 1. SNL.

Vsi so igrali, le Olimpija izgubila

Napadalec Gorice Osuji je poskrbel za edino zmago v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije. | Foto: Vid Ponikvar Napadalec Gorice Osuji je poskrbel za edino zmago v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije. Foto: Vid Ponikvar Olimpija je na zahtevnem gostovanju v Novi Gorici ostala brez točk. Junak srečanja je postal mladi Nigerijec Bede Amarachi Osuji, ki se je vpisal med strelce v 20. minuti in poskrbel za sladko zmago vrtnic, s katero so si zagotovili evropsko vozovnico in po točkah ujeli zmaje. Gostje so največjo priložnost za izenačenje zapravili v drugem delu, ko ni Danijel Miškić premagal Gregorja Sorčana z bele točke. 

Ljubljančani imajo veliko težav s poškodbami, se je pa po drugi strani na igrišča vrnila odmevna zimska okrepitev. Mladi Britanec z nigerijskimi koreninami Nathan Oduwa je odigral 18 minut. Ljubljanski klub je v mestu vrtnic vodil Safet Hadžić, po koncu sezone pa bi lahko prišlo do spremembe.

Po poročanju Nogomanie se vodstvo zmajev na čelu s predsednikom Milanom Mandarićem pogovarja z nekdanjim hrvaškim reprezentantom Igorjem Bišćanom, ki je v tej sezoni v drugi hrvaški ligi blestel z zagrebškim klubom Rudeš in poskrbel za napredovanje med elito.

Trikrat remi na dvobojih Evropa vs. obstanek, Mary prvi strelec prvenstva

Domžale so si v nedeljo zagotovile nastop v Evropi, knapi pa bodo morali na obstanek še malce počakati. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Domžale so si v nedeljo zagotovile nastop v Evropi, knapi pa bodo morali na obstanek še malce počakati. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Trije dvoboji, na katerih so se klubi, ki so bili še v igri za Evropo, merili s tekmeci, ki jim gori pod nogami in se krčevijo borijo za obstanek, so se končali brez zmagovalca.

Savinjsko-šaleški derbi na Areni Petrol je prinašal ogromen vložek. Celjani so z remijem zamudili zadnji evropski vlak, knapi pa so bili le delno zadovoljni, saj so zadržali prednost pred Krškim in Aluminijem, a lahko še vedno padejo na deveto mesto. Če se to ne bi pripetilo, bi si zagotovili obstanek brez dodatnih kvalifikacijh za popolnitev prve lige, v katerih čaka devetouvrščeni klub Prve lige Telekom Slovenije drugoligaški podprvak Roltek Dob.

Napadalec knapov John Mary je z novim zadetkom prevzel vodstvo na lestvici najboljših strelcev tekmovanja.

Krško je na domačem štadionu izpustil iz rok vodstvo in dovolil Kopru, da se vrne na Obalo neporažen (1:1). Kozlički so izgubili zadnjo priložnost za preboj na četrto mesto, ki pelje v Evropo.

So si pa evropsko vozovnico priigrali tudi Domžalčani, ki so se v Kidričevem razšli z Aluminijem brez zadetkov. S tem so si že priigrali Evropo, ne glede na razplet v finalu pokalnega tekmovanja, kjer se bodo 31. maja na Bonifiki pomerili z Olimpijo. Aluminij še naprej zaseda deveto mesto, čeprav je na zadnjih petih srečanjih ostal brez poraza, osvojil pa kar devet točk. 


Lestvica:

1. Maribor* 35 tekem - 70 točk
2. Gorica** 35 - 57
3. Olimpija** 35 - 57
4. Domžale** 35 - 56
5. Celje 35 - 52
6. Koper 35 - 50
7. Rudar 35 - 38
8. Krško 35 - 39
9. Aluminij 35 - 38
10. Radomlje** 35 - 12

*Maribor si je že zagotovil naslov prvaka.
** So si že zagotovili nastop v Evropi.
***Radomlje so že izgubile tudi teoretične možnosti za obstanek v ligi.

 

Najboljši strelci:

17 - John Mary (Rudar)
16 - Dominik Glavina (Rudar)
15 - Luka Zahović (Maribor)
14 - Miran Burgić (Gorica)
13 - Filip Dangubić (Krško), Dalibor Volaš (Celje)

Najlepši zadetki 35. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

 

Ne spreglejte