Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 5. 2017,
19.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

ND Gorica NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije naj gol

Nedelja, 21. 5. 2017, 19.45

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Gorica : Olimpija (1:0)

Gorica skočila pred Olimpijo in ujela Evropo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Osuji Gorica Olimpija | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Gorice so v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali ljubljansko Olimpijo z 1:0 (1:0).

Novogoričani so v derbi predzadnjega kroga krenili z zavedanjem, da Ljubljančane na prvenstveni lestvici lahko dohitijo, ob tem pa bi imeli na koncu v boju za drugo mesto tudi boljši medsebojni izkupiček. Z golom Bedeja Osujija v 20. minuti so se vsaj začasno prebili na drugo mesto prvenstvene razpredelnice, krog pred koncem pa so potrdili tudi igranje v kvalifikacijah za evropsko ligo.

Osuji matiral Vodiška

Za prvo razburjenje je v deveti minuti poskrbel Kingsley Boateng, ki je zahteval 11-metrovko, saj naj bi ga ob prodoru v kazenskem prostoru nepravilno ustavljal domači branilec Matija Boben, a je sodnikova piščalka ostala nema. Na nasprotni strani je pet minut kasneje v kazenskem prostoru padel Andrija Filipović, a spet brez sodnikovega žvižga. Prevladovali so Ljubljančani, povedli pa Primorci. Po grobi napaki Denisa Klinarja na robu kazenskega prostora je Gorica odlično kombinirala, na koncu pa je Dejan Žigon lepo našel prostega Osujija, ki je z levico matiral Roka Vodiška.

Mreža Roka Vodiška se je zatresla po hudi napaki Denisa Klinarja. | Foto: Vid Ponikvar Mreža Roka Vodiška se je zatresla po hudi napaki Denisa Klinarja. Foto: Vid Ponikvar

Olimpija je prevladovala, lepo priložnost za izenačenje pa je imel v 23. minuti po podaji Klinarja Leon Benko, a je bil z glavo nenatančen, minuto kasneje je z razdalje poskušal Mario Jurčević, a se je žoga od Matije Bobna odbila v kot. Na drugi strani je v 28. minuti z dobrih 20 metrov nevarno poskusil Žigon. Olimpija je imela še naprej več od igre in v 36. minuti je z razdalje nevarno poskušal nekdanji Goričan Blessing Eleke, a je žoga zletela preko gola. Dve minuti kasneje je polprotinapad slabo zaključil Benko.

Sorčan ubranil 11-metrovko Miškiću

Že v drugi minuti nadaljevanja je po kotu Olimpije s peto v gneči v domačem kazenskem prostoru nevarno poskušal Kenan Bajrić, a je bil Gregor Sorčan na mestu. Benko je po novi podaji Andraža Kirma iz kota v 51. minuti nastreljal Miškića, sledile so krizne minute Gorice, a izid je ostal nespremenjen in domači so vzpostavili ravnotežje. V 62. minuti je Aris Zarifović zadel za zmaje, a je po oceni sodnika Bajrić pred tem naredil prekršek v napadu.

Gregor Sorčan je ubranil najstrožjo kazen Danijelu Miškiću. | Foto: Grega Valančič/Sportida Gregor Sorčan je ubranil najstrožjo kazen Danijelu Miškiću. Foto: Grega Valančič/Sportida

Po novem kotu je preko gola v 66. minuti iz težkega položaja meril Bajrić. Na nasprotni strani je bil v 70. minuti po protinapadu v zaključku nespreten Filipović. Slab je bil tudi poskus Isaaha Abassa v kazenskem prostoru Gorice tri minute kasneje. Le malo je cilj v 78. minuti s prostega strela s kakšnih 24 metrov zgrešil Benko.

Junak tekme je postal domači vratar Sorčan, ki je v 86. minuti ubranil enajstmetrovko Miškiću, potem ko je Alen Jogan tik pred tem v kazenskem prostoru zrušil Isaaha Abassa. Miškić je bil izredno nevaren še v 88. minuti s 25 metrov, a je bil Sorčan spet na mestu s "parado" v svoj levi spodnji kot.

Novogoričani bodo v zadnjem, 36. krogu v soboto gostovali v Kopru, Ljubljančani pa bodo gostili Aluminij.

Gorica : Olimpija 1:0 (1:0)

Športni park, gledalcev 2000, sodniki: Bukovec (Lendava), Smej (Fokovci) in Anželj (Tišina).

Strelec: 1:0 Osuji (20.).

Gorica: Sorčan, Curk, Kavčič, Boben, Škarabot (od 13. Jogan), Kolenc (od 87. Kumar), Grudina, Osuji, Kapić, Žigon, Filipović (od 83. Edafe).

Olimpija: Vodišek, Bajrić, Zarifović, Jurčević, Klinar, Kirm (od 62. Abass), Novak, Miškić, Boateng, Eleke (od 71. Oduwa), Benko (od 81. Tijanić).

Rumeni kartoni: Bajrić, Novak, Zarifović.

Najlepši zadetki 34. kroga:

Ne spreglejte