Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
18. 5. 2017,
12.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

NK Rudar NK Radomlje NK Maribor NK Maribor NK Krško NK Koper ND Gorica NK Domžale NK Celje NK Aluminij Igor Jovičević Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija

Četrtek, 18. 5. 2017, 12.20

6 let, 6 mesecev

Video vrhunci 34. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Čustveno zmago Celja po velikem šoku posvetil pomočniku #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Nogometaši Celja so v štajerskem obračunu prekrižali načrte prvaku Mariboru, ki se je po drugem zaporednem porazu naposlušal žvižgov v Ljudskem vrtu. Trener Celja Igor Jovičević je zmago posvetil pomočniku iz Ukrajine. Trener Olimpije Safet Hadžić po remiju v Kopru kar ni mogel verjeti, da jo je njegovim izbrancem spet zagodlo zdravje.

Maribor : Celje 0:2

Mariborčani so v zadnjih treh tekmah, ko so bili uradno že prvaki, osvojili le eno točko. V sredo so ostali praznih rok proti Celju. "Skozi sezono smo bili navajeni na zmage. Imeli smo izredne serije, po osvojitvi naslova pa drastično popustili. Pričakovali smo, da navijači ne bodo razumeli takega padca," je priznal Darko Milanič.

Trener Celja Igor Jovičević je zmago, ki grofe ohranja v boju za Evropo, posvetil 42-letnemu pomočniku Ukrajincu Yuriyju Benu, ki mu je pred tekmo umrl oče. "Imam mešane občutke. Pred tekmo se je zgodilo nekaj zelo žalostnega, namreč, umrl je oče mojega pomočnika Yuriya Bena. To je bil velik šok za ekipo in tudi zame, ker poznam njegovo družino. Bilo je težko iti v pomembno tekmo, vendar smo se dobro znašli in kakovostno oddelali tekmo, kjer smo naredili, kar smo načrtovali skozi teden.

Izničili smo veliko kakovost Maribora, zmanjšali smo jim tehnični nabor možnosti v napadu. Za nas je to velika zmaga, tudi zame osebno. Imamo nove tri točke. Ostajata še dve tekmi, da se pripravimo in vidimo, ali lahko pridemo do tega cilja. Dokler bo matematično mogoče, se bomo borili do konca. To zmago posvečam mojemu pomočniku Benu, čestitam svojim fantom za fanatično borbo in prikazano disciplino na tekmi," je povedal hrvaški strateg za celjsko stran. 

Koper : Olimpija 1:1

Na Bonifiki ni bilo zmagovalca. "Prvič v tej sezoni lahko rečem, da sem zelo zadovoljen. Igrali smo proti kakovostnemu tekmecu, a smo bili boljši," je širil dobro voljo trener gostiteljev Igor Pamić.

"Koper je neugoden nasprotnik. Ima neko svojo igro in ritem. Ne morem verjeti, da se mi na vsaki tekmi poškodujeta dva igralca," je potožil Safet Hadžić, drugače zadovoljen s točko, ki Olimpijo ohranja na drugem mestu.V Kopru sta se poškodovala Dino Štiglec in Abbas Issah.

Domžale : Gorica 1:1

Na Ptuju sta se v srečanju za tretje mesto Domžale in Gorica razšla brez zmagovalca. "To je že četrta tekma zapored, v kateri nam je tekmec dosegel gol brez priložnosti. V polju smo bili zelo dobri in agresivni. Pripravljamo si priložnosti, a nam žoga ne gre v gol," je dejal trener Domžal Simon Rožman.

Njegov starejši stanovski kolega Miran Srebrnič je izpostavil, da je lahko Gorica zadovoljna, čeprav je ostala brez zmage zaradi poznega zadetka Domžal, ko je prvenec v 1. SNL prispeval Žan Žužek. "S točko moram biti zadovoljen proti tako dobri ekipi, kot so Domžale."

Krško : Radomlje 2:0

Krčani so v zelo pomembni tekmi za obstanek premagali Radomljane, ki se selijo v 2. SNL. "Pritisk je bil močnejši od ekipe, a smo zasluženo zmagali. To ni bila tekma na prvoligaški ravni,'' je bil kritičen Radovan Karanović, pomočnik trenerja Krškega.

Strateg Radomelj Adnan Zildžović je bil podobno kot še po nekaterih zadnjih srečanjih najbolj nezadovljen z rezultatom, veliko manj pa z igro. "Bili smo boljši na tekmi," je izpostavil, a tudi priznal, da so imeli Krčani v svoji ekipi boljše posameznike, ki so tudi odločili srečanje.

Rudar : Aluminij 2:2

Največ zadetkov je v 34. krogu padlo v Velenju. "Igra je bila odprta. Če bi padlo še več zadetkov z obeh strani, me to ne bi začudilo," je dejal Vanja Radinović, ki se s knapi še vedno nahaja v nevarnem območju devetega mesta in morebitnega nastopa v dodatnih kvalifikacijah.

Trener Aluminija Slobodan Grubor je opisal rezultat 2:2 za realnega, a tudi opozoril, da so imeli Velenjčani za premor na voljo dan počitka več od Kidričanov. "Smo hitra ekipa, ki je nevarna zlasti v protinapadih. V drugem polčasu smo pogrešali svežino," je dejal Hrvat z avstrijskim potnim listom.

Najlepši zadetki 34. kroga:

Ne spreglejte