Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 5. 2017,
22.07

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

naj gol Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij NK Celje NK Domžale ND Gorica NK Koper NK Krško NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Radomlje NK Rudar

Sreda, 17. 5. 2017, 22.07

6 let, 6 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 34. KROG

Celjani presenetili Maribor v Ljudskem vrtu, Domžale so si rešile kožo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
Leon Benko | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši prvoligaških klubov so pospravili tekme 34. kroga Prve lige Telekom Slovenije pod streho. Kot zadnja sta se pomerila Maribor in Celje, ki je spravilo prvake na kolena. Olimpija si je v torek z remijem v Kopru že zagotovila kvalifikacije za nastop v evropski ligi. Za Evropo sta se na Ptuju potegovala tudi Domžale in Gorica, ki z remijem nista še ničesar razrešila.

Ljubljančani sicer niso uspeli premagati kozličkov, vseeno pa so si s točko v prihodnji sezoni zagotovili evropsko nastope. Prvenstvo bodo končali najmanj na četrtem mestu, saj jih Koper in Celje ne moreta več prehiteti. Celjani jih še lahko ujamejo po točkah, a ima Olimpija z njimi v tej sezoni izrazito boljše razmerje v medsebojnih srečanjih.

Olimpiji je po zadetku Kingsleyja Boatenga dolgo kazalo celo na zmago, a se trdoživi domačini niso dali in v 79. minuti izenačili prek Nermina Hodžića. Koprčani so tako nadaljevali neporažen niz, ta traja zdaj že osem tekem.



Krško spet pred Aluminijem

Na prvi torkovi tekmi je zmaga ostala v Krškem. Posavci so brez večjih težav premagali Radomljame, ki že privajajo ekipo na prihodnjo sezono, ko bodo igrali v drugi ligi. Krčani so z drguo zaporedno zmago ponovno zapustili tisto deveto mesto, ki po koncu sezone pelje v dodatne kvalifikacije in dve tekmi z drugoligaškim podprvakom (Roltek Dob).

Goričani bili na dobri poti, a so se Domžalčani izvlekli, Rudar še ne spi mirno

Gorica vodi pri Domžalah, ki so tokrat gostitelji na Ptuju. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Gorica vodi pri Domžalah, ki so tokrat gostitelji na Ptuju. Foto: Žiga Zupan/Sportida V sredo sta se za točke potegovala Domžale in Gorica. Zaradi prenove travnate površine v Športnem parku Domžalčani, ki si še niso zagotovili evropske vozovnice, so "gostili" vrtnice na Ptuju.

V dvoboju, ki je bilo pomembno o tretjem mestu, je bolje kazalo Novogoričanom. Ti so do 87. minute vodili, nato pa so se Domžalčani rešili in iztržili remi. Dva kroga pred koncem lige imajo tako slednji še naprej točko prednosti pred Gorico.

V Velenju se je dvoboj med Rudarjem in Aluminijem končal brez zmagovalca. Tekmeca sta se razšla z rezultatom 2:2, oba pa sta še v nevarni coni devetega mesta, ki prinaša dodatne kvalifikacije za obstanek v prvi ligi.

Zadnjo tekmo 34. kroga sta pod žarometi v Ljudskem vrtu odigrala štajerska tekmeca Maribor in Celje. Vijolice so si že zagotovile nov naslov državnega prvaka, Celjanom pa je v zadnjem krogu nepričakovano spodrsnilo na domačem igrišču, tako da so povečali zaostanek za četrtouvrščeno Gorico. Celjani so se hitro dvignili in presenetili Maribor z zmago z 2:0.


Lestvica:

1. Maribor* 34 tekem - 69 točk
2. Olimpija 34 - 57
3. Domžale 34 - 55
4. Gorica 34 - 54
5. Celje 34 - 51
6. Koper 34 - 49
7. Rudar 34 - 39
8. Krško 34 - 38
9. Aluminij 34 - 36
10. Radomlje** 34 - 11

*Maribor si je že zagotovil naslov prvaka.
**Radomlje so že izgubile tudi teoretične možnosti za obstanek v ligi.

 

Najboljši strelci:

16 - Dominik Glavina (Rudar), John Mary (Rudar)
15 - Luka Zahović (Maribor)
14 - Miran Burgić (Gorica)
13 - Filip Dangubić (Krško), Dalibor Volaš (Celje)

Najlepši zadetki 34. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

 

Ne spreglejte